,

Frank Porté debuta al Campionat de França d’F4

Al llarg del pont de Pasqua, quan la majoria de nosaltres celebràvem aquesta festivitat, Frank Porté debutava amb l’F4 Academy a la primera prova del Campionat de França F4 FIA (dies 8, 9 i 10 d’abril).

Després d’uns mesos d’intensa preparació, aprenent en temps rècord el nombre més gran de coses que implica l’F4, que no són poques, l’andorrà va desplaçar-se fins a Nogaro per disputar les primeres 3 curses del calendari. (Hi ha 21 curses en 7 circuits diferents)

La pressió de la primera cita

Tot i la seva ràpida adaptació en aquesta exigent disciplina, quelcom que va sorprendre a tothom des del moment que va pujar-se a un F4 per primer cop, el fet de trobar-se a la graella de sortida del seu primer campionat va passar factura al jove pilot de Sant Julià de Lòria.

El cert és que les ganes, el compromís i la dedicació amb que s’ha immers tots aquests mesos de formació per ser el més competitiu possible, no van ser suficients per aconseguir templar els nervis en aquesta primera tanda de tres carreres del calendari 2023 d’F4.

A causa d’això, en les voltes de classificació va quedar lluny dels seus temps d’entrenaments, fet que va fer-lo sortir des de la 26a posició.

Conservador a les dues primeres curses

A les dues primeres curses Porté va optar per mantenir un pilotatge conservador, fet que va dur-lo a classificar-se a la 21a i 23a posició. En la tercera carrera però, ja més seré i més relaxat, la cosa va canviar. L’andorrà va fer una bona sortida que el va fer remuntar fins a 4 posicions en els primers compassos de la cursa. Aquesta reacció deixava entreveure que l’andorra semblava haver superat el bloqueig inicial i que ja es trobava mes còmode al volant.

Malauradament, Stevenheydens, un dels pilots de la zona capdavantera, va sortir-se de la pista, motiu pel qual va haver de sortir el Safety Car. Confiats en que una cosa així es comunicava pels intercomunicadors, els pilots agrupats en la zona més endarrerida no van donar-se compte que un centenar de metres més endavant el cotxe de seguretat estava agrupant els monoplaces.

Un frec a frec amb mal final

És així que en el frec a frec que Frank Porté i quatre pilots mantenien per la 18a posició,  no van veure les banderes d’avís, trobant-se de cop amb el gruix de cotxes apilats en formació.

Els pilots que rodejaven a l’andorrà van poder obrir-se al darrer moment, però Porté  nova tenir temps de reacció i va acabar impactant amb dos cotxes, sent el cop per darrere al cotxe d’Edgar Pierre el més fort. Com a conseqüència de l’impacte amb Edgar Pierre, l’andorrà ja no va poder acabar la cursa.

Next Stop: Magny-Cours

El proper meeeting del Campionat d’F4, també vàlid pel Campionat de França FFSA, tindrà lloc entre el 5 i el 7 de maig a Magny-Cours