,

Tony Cachafeiro tanca el CEK 2022 amb una gran remuntada

El pilot andorrà Tony Cachafeiro va acabar el Campionat d’Espanya de Kàrting 2022 (categoria Mini), amb un resultat molt positiu. El jove andorrà va acabar a Zuera (Saragossa) en el 20º lloc en l’última carrera -novè entre els debutants- després de remuntar sis posicions i tot i que la sort no el va acompanyar en les sessions prèvies. A més, el jove pilot ha demostrat amb escreix una ràpida i bona adaptació als de Kart Republic, el seu nou equip.

Un pas endavant

Cal destacar que després de molts anys, a Zuera Cachafeiro s’estrenava a les ordres dels de Kart Republic, la nova estructura amb la qual competeix. Per aquest motiu, tot just ha començat a aclimatar-se i a agafar sensacions al volant del nou kart.

Després d’un divendres en el què el treball va centrar-se en trobar el reglatge òptim de cara a la  competició del cap de setmana, quelcom sempre complicat sigui quina sigui la disciplina, va arribar  el cap de setmana.

Dissabte complicat

Ja en la volta d’escalfament del warm-up del dissabte, les coses es van torçar. I és que un altre pilot va treure fora de la pista a l’andorrà, esvaïnt-se així tota opció de poder provar els ajustaments realitzats de cara a una classificació en la què una irregularitat tècnica -el pontó despenjat- va acabar relegant a Cachafeiro a la quarta posició, començant per la cua.


Lluny de rendir-se, i aprofitant els consells d’Albert Llovera, reconegut pilot andorrà que estava al pàdoc del CEK, Cachafeiro va sortir de nou a per totes. Tant va ser així que va remuntar fins a sis posicions en la primera màniga classificatòria del dia.
En la segona, l’ímpetu per recuperar més posicions de cara a diumenge el va portar a provar de nou la terra. A causa d’aquesta nova sortida de pista, Cachafeiro va acabar fent-se amb la 29a posició en la graella de sortida.

Un pilot que va per totes

El joveníssim pilot no donaria res per acabat. I és que després d’aconseguir el setè millor temps en el warm-up de la seva categoria, Cachafeiro deixava clar que tenia més ritme del que reflectia la seva posició de sortida en la primera carrera.

Després d’un doble avançament per l’exterior i de guanyar fins a deu posicions, en un altre intent d’avançar per fora, un rival el va deixar sense espai per poder acabar la maniobra. I és que avançar per fora sempre és un risc i en aquesta segona ocasió no li va sortir bé a l’andorrà. Això sí, va demostrar amb escreix que malgrat estar encara fent-se al nou kart, desborda molta confiança pilotant.

En la segona carrera tocava de nou remuntar. Aquesta vegada el pilot sí que va poder certificar la seva millora. Diem això perquè tot i que la 19a posició se li va escapar en l’última volta, l’andorrà va signar el 20è lloc, novè entre els ’novatos’, amb sis avançaments consumats i demostrant tenir ritme per  -sortint més avançat- lluitar per posicions molt més avançades.

14è millor debutant

Sigui com sigui, aquest Top20 a la general certifica el progrés fet al costat dels de Kart Republic, malgrat no haver tingut gens de temps de conèixer bé el tarannà de l’estructura i del nou kart. A més, si valorem que no ha pogut participar en la penúltima cita de Campillos, es a dir, haver-se perdut un 25% del campionat, el resultat l’ha portat a ser el 14è millor debutant de la temporada en Mini.

València i Múrcia tancaran el 2022

Després d’acabar el Campionat d’Espanya de Kàrting 2022, abans que acabi l’any Cachafeiro té per davant els regionals de València i de Múrcia per continuar sumant experiència i anar aconseguint més fites

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original / Fotos: Overtime Media