,

Frank Porte, al Top10, torna a copçar l’atenció dels presents a Misano

Les primeres proves del Campionat de França d’F4 han permès a Frank Porté, la jove promesa del Principat, no solament demostrar la seva capacitat d’adaptació en aquest nou entorn, sinó que és ser capaç d’evolucionar molt ràpidament i estar a l’alçada del millors.

Mostra d’això la tenim en el fet que el pilot s’ha colat entre els 10 pilots que generalment comanden el Top10 al campionat (hi ha un total de 26 pilots i tots acumulen molta més experiència sigui del món de kàrting o per sumar més temporades a l’F4).

Una carrera sorprenent

Diem això perqué enguany a Misano (del 14 al 17 de juliol) Frank Porte va tornar ha estar al Top10, però sobretot, ho diem per l’espectacular remuntada que va protagonitzar a la tercera carrera, després de veure’s fora de pista i en el darrer lloc a causa del cop rebut per un  altre pilot.

Des de les primeres proves disputades,  Frank Porté li ha agafat el pols en aquest entorn tan hermètic i competitiu, demostrant cursa a cursa les seves capacitats, fins el punt de codejar-se regularment amb els millors pilots del campionat, joves amb molts més anys de rodatge que ell.

L’estímul d’Spa!

Al juny, a Spa-Francorchamps, el jove pilot del Principat va viure un cap de setmana frustrant, marcat per algunes situacions que no li van permetre poder sumar punts de cara a la classificació general, malgrat que els seus temps per volta van ser cada cop millors.

Quasi un mes més tard, el pilot va arribar a Misano, Itàlia, amb molta més determinació que la que ja té per naturalesa.

La primera mostra d’això va arribar amb l’excel·lent 8a posició assolida (per davant de pilots de la talla d’Enzo Peugeot) als últims entrenaments lliures, just abans de la sessió oficial de les classificatòries.

Liderant el Top10

Encara que per tan sols 6 centèsimes el Top10 no va estar al seu abast als oficials, l’andorrà va aconseguir la seva millor classificació de la temporada al fer-se amb l’11a posició de la graella de sortida de les tres curses.

A la primera, gràcies a un bonic i contundent atac, seguit d’una actuació impecable, el de Sant Julià de Lòria va augmentar el seu acumulat de punts del campionat, al situar-se a la 10a posició ràpidament. Val a dir que va haver de lluitar de valent per defensar la posició davant la constant  pressió dels seus immediats perseguidors, els quals finalment no van poder doblegar-lo.

14è a la força

A la segona cursa, la promesa andorrana de l’FFSA Academy va estar a punt d’aconseguir una actuació similar a la de la primera carrera. Malauradament, mentre lluitava per baixar del Top10, un duel amb un altre pilot va acabar traient-lo de la pista, fet que lògicament el va fer perdre algunes posicions que ja no va tenir temps de recuperar. És així que al final l’andorrà va acabar 14è.

Remuntada de manual

A la darrera carrera (diumenge 17), quan tot just estaven a la primera volta, un cop fora de lloc de l’italià Leonardo Megna en un intent de protegir la 10a posició, va provocar que Frank Porté fes una virolla sortint fora del circuit. Quan l’andorrà va tornar a pista, malauradament estava a l’última posició i bastant distanciat del gruix de pilots.

Sense perdre un segon en lamentacions i lluny de resignar-se, va arribar la sorpresa del dia per als presents al circuit. I és que el del Principat va començar a remuntar posicions cotxe a cotxe i volta a volta, assolint al final de la cursa la 13a posició, és a dir, havent avançat fins a 11 pilots.

Frank Porté, un pilot que agrada dins i fora de les curses

Un pilot que agrada

Aquesta magnífica actuació, de fet no és la primera, va estar en boca de tothom, començant pels comentaristes del circuit i acabant a la zona de paddock.

I és que està clar que de no ser pels diferents incidents de la carrera, començant per la virolla inicial, al ritme que va llançar-se des del moment que va quedar últim, Frank Porté hauria pogut signar, com a poc, un nou Top10.

Dues curses més

Les dues últimes proves del Campionat de França de l’FFSA Academy F4 tindran lloc a Nîmes-Lédenon al setembre i al prestigiós circuit Paul Ricard a l’octubre.

Finalment, al final d’aquest article us deixem el vídeo de la 3a cursa completa. En aquest vídeo amb la càmera instal·lada al monoplaça de l’andorrà, podreu veure de primera mà l’incident que va relegar Porté a la darrera plaça tot just arrencar la cursa, i la posterior remuntada que va protagonitzar fins a situar-se al 13è lloc final.