,

JORNADA DE LA MOBILITAT ELÈCTRICA 2019

Ahir dissabte, 18 de maig, va tenir lloc la 6a. edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica.

Més autonomia

Més enllà dels models, la gran diferència respecte de l’edició de l’any anterior pel que fa als vehicles elèctric, la vam trobar en l’autonomia. Enguany és bastant superior en la majoria d’automòbils.

Pyrénées Automoció

La divisió d’automoció de Pyrénées Andorra va desplegar un bon nombre d’opcions entre motos i automòbils.

Smart, Citroën, Mini, BMW i Range Rover en automòbils, i Volta, Silence i Vespa en motos, cobrien totes les opcions i models possibles.

Des de vehicles utilitaris i comercials fins a grans SUV’s o models esportius de luxe d’altes prestacions, com un impressionant BMW i8.

Becier Vehicles

Becier també va desplegar una bona gamma d’opcions, algunes líders  del segment al que pertànyen. Aquest era el cas del Mitsubishi Outlander PHEV o del petit Renault Zoe.

Completaven l’exposició dels de Becier una Renault Kangoo amb perfil comercial i el nou Kia Niro 100% elèctric, que destaca per oferir una autonomia de més de 450 quilòmetres.

Garatge Nogreda

L’altre concessionari present a estat Garatge Nogreda. Els de Nissan van desembarcar a la mostra amb el model més venut al Món, el Nissan Leaf, també líder del seu segment.

Enguany arribarà amb un augment molt important d’autonomia que l’aproparà als 500 quilòmetres.

També hi havia exposada una furgoneta lleugera per a ús professional.

VeoVeo

Finalment, també fidel a la trobada dels dels seus inicis, coronava el centre de l’espai d’exposicions una unitat d’un Tesla Model S.

Malauradament, tot i haver fet el possible, els de VeoVeo no van tenir temps material per portar una unitat del nou Model 3.

Segways, uns clàssics

Volta’l, empresa de tours turístics en Segway, va tornar a apropar un any més a tothom aquests sistemes de mobilitat personal. Durant tot el matí van estar fent-los provar i ensenyant com funcionen a tothom.

Bicicletes elèctriques

Altres actors habituals d’aquesta Jornada són els professionals del món de les bicis elèctriques. Enguany van estar presents, Anem Elèctric, Viladomat, Motocard Andorra-bikes i Cicland, l’empresa adjudicatària de les bicicletes elèctriques que hi ha per les diferents parròquies del Principat.

Aquesta 6a edició arribava novament sota el patrocini de l’Automòbil Club d’Andorra i del Comú d’Escaldes Engordany, amb la col·laboració de Crèdit Andorrà i de Feda.

Com cada any, Feda ha aprofitat per portar els diferents sistemes de connexió domèstica que ofereixen.

Tot i que el temps no va ser massa permissiu en aquesta edició, van poder-se dur a terme les diferents activitats programades. Pe exemple va tenir lloc una prova cicloturista per a bicicletes elèctriques, la 1a Pujada al Pic de Carroi en bicicletes elèctriques. També van sortejar-se premis, com ara patinets elèctrics, gentilesa de l’ACA.