, ,

ANDORRA ES PREPARA PER L’ANDORRA WINTER RALLY 2019

L’ACA Esport, la divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, té tancada la llista de preinscripcions per l’Andorra Winter Rally 2019, el ral·li hivernal de regularitat per a cotxes clàssics que es disputarà el 22 de desembre. Per tant, ja només queda que esperar que arribi la data per gaudier d’aquest espectacular i esperar esdeveniment.

3 passades diürnes en dos trams

Enguany l’itinerari contemplarà tres passades diürnes sobre dos trams -la carretera CS-240 del Coll d’Ordino, en els dos sentits-  amb sis especials de regularitat controlada, completant un total de 56 km.

65 preinscrits

La llista de preinscrits, que ja està publicada a la pàgina,  la completen 65 equips, el número màxim que pot acollir estructuralment del ral·li.  Aquesta llista inclou vehicles de sèrie i de competició construïts/homologats fins el 31/12/1990, amb dos o quatre rodes motrius.  Estan dividits en diferents classes en funció de si la cilindrada és inferior o superior als 2.000 cc.

Amb un total de 39 vehicles, la categoria amb major nombre de preinscripcions és la ‘J’ (vehicles de competició). La segueix la categoria ‘Hi’ corresponent a vehicles històrics, amb 26.

Inscripcions de 1è nivell

Com sempre, en la inscripció hi ha noms destacats de la història dels ral·lis: Mia Bardolet (Seat), Jordi Ventura (VW), Francesc Gutiérrez (Opel), Antonio Rius (Seat) i els andorrans Carles Santacreu (Opel) i Gerard de la Casa (Renault).

Entre la nombrosa llista d’especialistes en regularitat hi ha Carles Miró (Porsche), Gerard Gummà (Austin), David Nogareda (Porsche), Josep Maria Molas (Ford), Josep Maria Álvarez (VW), Daniel Thoreau (BMW), Andreu Vigué (Porsche) o Kim Vilatarsana (Renault), per citar alguns dels més representatius. Per tant, queda clar que amb aquesta qualitat d’inscripcions, l’adrenalina i l’espectacle està més que garantit un any més.

Excel·lent parc de cotxes

Pel que fa a cotxes la llista és igualment excel·lent. Hi haurà màquines realment històriques, com el Lancia Stratos de Jordi Pons, el Renault 5 Turbo de Gabriel Reyes, l’Audi Quattro de Raúl Tomás, un Lancia Delta Integrale de Sam Juvanteny, o el VW Golf Rallye de Víctor Abillà.

Seat Històrics

Destacar també que l’Andorra Winter Rally comptarà un any més amb la presència de l’equip de Seat Històrics, amb Mia Bardolet amb un Seat 1400 B i els periodistes Enrique Trillo i Jesús Bonilla als comandaments d’un Seat 1430/1600 i d’un Seat 127 respectivament.

El Ford Escort Mk II de Ferran Font i Oriol Julià serà el cotxe 0.

Hi ha previstos trofeus per als tres primers classificats absoluts i també per als tres primers classificats de cada classe. A més, tots els equips que acabin el ral·li rebran el ‘Trofeu Finisher’.

Regularity Experience

La novetat d’aquesta edició és que tots els cotxes participants utilitzaran el sistema “Regularity Experience” (tant per a les mitjanes de regularitat com pel cronometratge).

Tecnologia Blunik

Blunik instal·larà en tots els vehicles el dispositiu ‘Blunik RX’ . Per tant, des que s’iniciï el ral·li els equips podran seguir fàcilment la regularitat atenent les indicacions que els oferirà l’aparell.

Andorra Sotheby’s International Realty

Com en l’última edició, l’Andorra Winter Rally comptarà amb la col·laboració del Comú d’Ordino i el de Canillo, així com amb el patrocini d’Andorra Sotheby’s International Realty, empresa afiliada a la prestigiosa marca Sotheby’s International Realty®.

Programa

Diumenge 22 de desembre

08h    Sortida 1è  participant, 1a secció
3 trams cronometrats
11h    Arribada 1è participant, 1a secció
12h    Sortida 1è participant, 2a secció
3 trams cronometrats
15h    Arribada 1è participant, 2a secció, final ral·li
17h    Publicació de resultats i repartiment de premis

Totes les sortides i arribades tindran lloc a l’aparcament del Camp de la Tenada a Ordino.

La publicació de resultats i el repartiment de premis es duran a terme a la sala La Buna d’Ordino.

I això és tot. Aneu-vos preparant, que l’Andorra Winter Rally 2019 s’està apropant

Per a més informació: www.winterrallyandorra.com

Per seguir la resta de noticies del món de la competició a Andorra feu clic aquí

 

Info original i fotos: Jas Info Service / ACA / Pere Nubiola