,

LES GSERIES CRÈDIT ANDORRÀ ARRIBEN A L’EQUADOR

La present edició de les GSeries Crèdit Andorrà continua avançant. Una vegada superats els tres primers meetings, la incertesa per pronosticar a hores d’ara quins poden ser els campions 2020 continua sent molt alta. Fins i tot en GS, actualment dominada per Xevi Pons amb un 3 de 3, la classificació provisional es manté sense diferències massa clares.

El cert és que la situació es tan justa en totes les categories que qualsevol error, per petit que sigui, pot capgirar dràsticament la classificació. Per tant, més emoció no pot haver-hi!

El podi GS d’aquesta G3

Les altes temperatures marquen la G3

En aquesta G3, Xevi Pons en GS, Dani Sordo en GIAND, Carles Porté en 2RM, Cyril Ferrei en SBS i Àngel Moñino en CarCross s’han endut la victòria en un cap de setmana on les altes temperatures han estat de llarg les principals protagonistes.

I és que el bon temps dels últims dies ha fet que la situació al Port d’Envalira no tingués res a veure amb el viscut de cara a la G2. Per això, a l’organització se’ls va girar un cop més molta feina, tot i que aquest cop per raons oposades a les de la G2. I és que aquesta vegada calia preservar al màxim l’estat de la pista. En conseqüència, l’organització va haver de tornar a treballar de valent per deixar-ho tot a punt.

A part de l’acondicionament, els organitzadors van decidir retardar dues hores l’inici de la competició de dissabte dia 8. Així doncs, no va ser fins les 19 hores que es van iniciar les 5 voltes de les mànigues lliures. Per altra banda i per evitar que els horaris no s’allarguessin fins a altes hores de la matinada, es va decidir que tingués lloc una única final a 8 voltes amb doble puntuació.

Durant la matinal del segon dia de competició (diumenge) la disputa de les modalitats Side by Side i Car Cross van tenir lloc en horari previst inicialment.

Xevi Pons

GS: Xevi Pons, 3 de 3

En aquesta G3, el domini de Pons no va arribar en les mànigues d’entrenaments lliures. I és que Nil Solans, que tornava a les Crèdit Andorrà GSeries, va parar el crono del seu Proto en 55”308, superant en 2” al favorit.

En les rondes qualificatives va tornar “la normalitat”. Amb un temps de 53’’531, Xevi Pons va aconseguir el millor crono. El pilot va liderar la classificació d’aquesta qualificativa amb un temps global de 4’29”479.

Amb un crono de 4’35”522, Nil Solans va ser el que més se li va acostar.

Finalment, en la Final A no van haver-hi sorpreses i Pons va acabar superant a Ferran Pujol en el duel pel triomf.

Miquel Socias segueix a tocar!

No va succeir el mateix en la Final B. Solans no va poder mantenir a ratlla a Miquel Socias.

L’actual campió de la categoria va aconseguir el triomf parcial i es va situar en la segona posició d’aquesta G3.

Classificació GS G3

1r.- Xevi Pons

2n.- Miquel Socias

3r.- Nil Solans

Dani Sordo s’endú la GIAND

En GIANT no va haver-hi sorpreses. Dani Sordo va dominar aquesta categoria superant amb claredat als habituals de la categoria.

Amb tot, el càntabre va tenir moments en què va haver d’emplear-se a fons fent ús de la seva dilatada experiència sobre la pista.

Dani Sordo

Per darrere de Sordo, els pilots que tenen com a objectiu el títol d’aquesta categoria de les Crèdit Andorrà GSeries van mantenir la lluita habitual. La competició, molt emocionant de principi a final no va decidir-se fins l’últim instant.

José Roger Chalmeta va aconseguir la segona posició després de situar-se per darrere de Sordo en la qualificativa, i guanyar sense massa problemes la Final B. Amb aquest triomf, ha recuperat el lideratge de la provisional.

Gil Membrado va quedar a 2 punts del podi d’aquesta G3. Malgrat tot es mostrava molt satisfet amb l’experiència viscuda al costat de Dani Sordo

Classificació – GIAND G3

1R.- Dani Sordo

2n.- José Roger Chalmeta

3r.- Cyril Ferrei

Carles Porté el millor en 2RM

Tot i que en els entrenaments lliures va donar la sensació que Ramon Cornet podia ser el dominador d’aquesta G3, l’experiència de Carles Porté i l’excel·lent rendiment del seu Mini en un traçat molt favorable per als seus interesos, va fer que s’endugués amb autoritat aquest tercer meeting.

El pilot va dominar les mànegues en les què hi havia punts en joc, aconseguint un triomf, que tot i així va ser ajustat sobre Cornet: Amb aquest triomf Porté s’ha situat com a líder provisional de la categoria.

Una vegada finalitzada la jornada, Porté es mostrava satisfet del triomf aconseguit.

Tenia que aprofitar aquesta variant del circuit. Crec que en aquest format de traçat tenim cert avantatge sobre els VW Golf

Carles Porté

Classificació 2RM G3

1.r- Carles Porté

2n.- Ramón Cornet

3r.- Sergi Perez

La baixa de Yann le Potier marca la G3 de SBS

Amb l’absència de Yann Le Potier, campió 2019 de la categoria, Cyril Ferrei va prendre el relleu (diumenge 10) protagonitzant un meeting sense el més mínim contratemps.

Ferrei, que dissabte signava una excel·lent 3a plaça en GIAND, va completar un cap de setmana espectacular amb la victòria de diumenge en SBS.

Classificació SBS G3

1r.- Cyril Ferrei

2n.-Erwan Le Potier

3r.-Frank Cabaner

2n. triomf de Moñino en CC

En Car Cross el guió previst es va complir sense modificacions.

Malgrat mostrar certs dubtes en els entrenaments lliures, Angel Moñino va prendre el lideratge en la qualificativa i ja no el va deixar fins el final, tot i que en la final 2A es va veure sorprès per Jaume Vilardell.

Sigui com sigui al final va endur-se aquest segon triomf, donant així un pas molt important de cara al títol.