,

RAMÓN PLAUS S’HA PROCLAMAT CAMPIÓ DE CATALUNYA

Aquest passat cap de setmana (dies 3 i 4 de novembre), Ramón Plaus s’ha proclamat Campió de Catalunya, un cop finalitzada la 46a Pujada a Sant Feliu de Codines.

Als comandaments del seu Speed Car CM, el pilot andorrà va alçar-se amb el triomf del Català de Muntanya en la categoria CM.  D’aquesta manera el títol torna a Andorra per segon any consecutiu.

Victòria aritmètica

Amb el títol de campió en el seu poder, el pilot va fer el just i necessari per estar al capdavant dels CM, tot deixant de costat als turismes més ràpids. Així doncs aquests van aconseguir al final el triomf absolut. 

Plaus I el seu Speed Car

Plaus al volant del seu Speed Car

Content pel títol, però no tant per l’actuació a St. Feliu, Plaus comentava: 

“A les mànigues de carrera vaig quedar molt lluny del meu millor crono en aquesta pujada (3’14”…). El meu millor temps del dia el vaig fer en els entrenaments. Però en les pujades de carrera vaig tenir problemes de visibilitat perquè em molestava el sol. Ho vaig provar tot.  El cas és que amb ulleres o sense, no estava còmode. És possible que la meva concentració no fós la millor. No sabría dir per què peròn va ser així”

Pujada atípica

Malauradament, en el cas de Gerard de la Casa, les coses no van sortir com s’esperava. I no només a ell, l’actuació del gruix de pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, no va ser tan positiva com en altres ocasions.

Gerard de la Casa, un dels protagonistes principals de la prova organitzada per l’Escuderia Vall del Tenes, tenia la lluita assegurada amb Joan Salvans. De fet era un dels enfrontaments més esperats i que més atenció va copçar. 

En tot cas, les coses no sempre segueixen el guió previst. El pilot va acabar cedint en l’últim instant. Aquest fet que ha deixat el campionat més fora del seu control del que ho estava fins ara.  Ara el 7è títol consecutiu de Turismes ja no depèn només d’ell.

Per la seva banda, Felipe Brandao  i Ingrid Rosell de la Casa tampoc no van tenir la seva millor jornada.  Problemes mecànics en el CM de Brandao i una jornada poc inspirada per a la pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, van allunyar ambdós pilots dels seus millors cronos.

Fins desembre

La prova de l’Escuderia Vall del Tenes ha tancat la temporada de muntanya a Catalunya. 

Però enguany s’ha trencat la tradició, perquè la competició s’allargarà fins al primer diumenge de desembre. El dia 2 es disputarà la VIII Pujada Santa Maria de Vilalba – Ullastrell (Memorial Lluis Costa).

Aquest prova serà la desena del Campionat de Catalunya de Muntanya 2018.

Info/Fotos. Fotoesport