, ,

L’IVECO 517 DE LLOVERA SEGUEIX AMB PAS FERM

L’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas segueix amb pas ferm i es manté estable en la classificació, de fet han recuperat 1 posició en la general.

Albert Llovera-Marc Torres-Ferran Marco (Iveco del Team de Rooy-Petronas) han completat els 353 km cronometrats que separa les localitats d’Al-Ula i Ha’il en un temps de 3h51’15”. Aquest crono els ha mantingut en la 15a posició en aquesta 5a etapa del Dakar 2020. Per tant, la lluita segueix oberta i les opcions de complir les previsions segueixen obertes.

Previsions complertes

Pel que fa als entrebancs que va anunciar l’organització respecte del recorregut, dir que aquests s’han complert al 100%: muntanyes de sorra, constants desnivells que han obligat als pilots a estar molt atents pels grans Rocs, els arbres i l’herba de camell que apareixia de manera aïllada mentre superaven forts pendents. Tot plegat ha suposat un munt de situacions d’alt risc, sobretot per a les mecàniques, ja que un mal cop podia haver posar en perill la continuïtat en la competició.

Afortunadament, Llovera, Torres i Marco han superat sense problemes tots els entrebancs.

Triplet dels Kamaz

Segon triplet consecutiu dels Kamaz russos. En aquesta ocasió el triomf ha sigut per en Dimitry Sotnikov, escortat a poc més de 3’ pels seus companys Shibalov i Karginov.
Shiarei Viazovich (Maz), l’únic pilot que semblava que podia entorpir el triomf de l’equip Kamaz, sembla que va perdent força amb el pas de les etapes.

Avui ha cedit 16’30” respecte al guanyador.

Karginov i Shibalov s’allunyen

Així doncs, les diferències en la general provisional van ampliant-se a favor de Karginov i Shibalov, que semblen llançats cap al triomf.

Viazovich però, segueix en posició de podi, tot i que ara està distanciat de Karginov per gairebé mitja.

Llovera, el 14è

Llovera-Torres-Marco, segueixen en la lluita pel top15 de la general. Després d’aquesta 5a etapa han recuperan 1 posició. Així doncs, ara ocupen la 14a plaça, a gairebé 4 hores del primer classificat.

Esmentar que el 10è lloc, l’objectiu més optimista, els queda a 1 hora. Per tant, encara és possible.

“L’Iveco, un aparell excel·lent”

Com de costum, Llovera-Torres-Marco van sortir com un cohet i en el primer waypoint de l’etapa (km51) havien recuperat 6 posicions, de la 18a a la 12a.

Amb tot, les diferències amb els rivals són mínimes i a partir del punt esmentat s’han sabut situar de manera regular al voltant de la 15a posició. Al finalizan creuat l’arribada Sense contratemps  en aquest 15è lloc.

Aquest han estat els comentaris de l’Albert al final de l’etapa:

“Ha estat una etapa molt diferent de les anteriors. Han quedat enrere els passos entre muntanyes i les pistes amb pedres”

”Avui hem tingut molta sorra, pujades, baixades, herba de camell, “olles” de sorra . Sembrava un circuit de trial. Tot ha anat bé i no ens hem quedat enganxats cap vegada. L’Iveco és un aparell excel·lent”

“Ens hem divertit molt i això sempre és important. Això és un plus més per la moral”

Demà més sorra i fora pistes

Demà els pilots no podran confiar-se! Seran més de 400 km de sorra i fora-pista . La 6a, és una etapa en què els especialistes en dunes tindran cert avantatge. Segons comenten els organitzadors són zones semblants a l’Erg Chebbi del Sàhara marroquí, per tant els especialistes en aquest terreny tindran un cert avantatge.

Aquesta 6a etapa portarà els participants des de Ha’il a Riyadh.  En total seran 830 km, dels quals 477 es disputaran contra el crono.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, aquí.

Info original i fotos: Fotoesport