, ,

TOT I EN “MURPHY”, LLOVERA SIGNA UNA QUARTA ETAPA QUASI PERFECTE

Tot i en “Murphy”, l’home imaginari de les casualitats més increïbles i inoportunes, Llovera, Torres i Marco han signat avui (dimecres 8 de gener), una quarta etapa quasi perfecte, en un dia en el que l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas a superat ja el primer terç del Dakar i a més a molt bon ritme. Lo d’en Murphy ho entendreu-ho de seguida.

Sense tenir en compte l’enllaç, aquesta ha estat un etapa de 5h30’ de competició. Quasi 6 hores en els què l’Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco han estat tancats en l’habitacle de l’Iveco del Team de Rooy-Petronas fins poder superar els 453 km cronometrats que separaven les assistències de Neom i Al-Ula.

2 burxades amb la mateixa pedra!

Després de completar una etapa en la què han punxat dues vegades amb la mateixa pedra -s’admetre que és d’una mala sort increible-  han arribat a Al-Ula ocupant la 17a posició. A causa d’això han hagut de fer la part final controlant el pilotatge sobre unes pistes molt trencades i amb l’alt risc d’anar sense roda de recanvi.

Karginov Nou líder provisional

En aquesta 4a etapa, els Kamaz han agafat el comandament de l’etapa. Andrey Karginov, secundat per Anton Shibalov han posat contra les cordes a Siarhel Viazovich (Maz), que fins ara es mantenia líder de la categoria.

Al final, el triomf parcial ha estat per a Shibalov, mentre que el seu cap de files, Karginov, és el nou líder en camions.

Malgrat l’excel·lent estratègia de Kamaz durant la jornada d’avui, al volant del seu Maz, Viazovich sembla no haver dit la seva última paraula. Es troba en la 2a posició de la provisional a 10’ del pilot rus. Per tant tot és possible.

La 3a plaça és per a Shibalov, que continua guardant l’esquena al seu líder.

Llovera en la 15a plaça de la general

Pel que fa a Llovera-Torres i Marco, l’hora i quart perduda a la meta d’Al-Ula els ha fet perdre 3 posicions en la classificació provisional i ara es troben en el 15è lloc,  a gairebé 3 hores de Karginov.

Dues vegades amb la mateixa pedra!

Igual que van fer en l’etapa d’ahir, Llovera-Torres-Marco, han mantingut un ritme excel·lent en la fase inicial de l’especial. Això els ha permés aguantar la posició de sortida, és a dir, entre els 15 millors.

Les dificultats han aparescut entre els km 243 i 296. En aquest interval de la cronometrada Han perdut 40’ per les dues fatídiques burxades, un temps que els ha fet baixar fins a la 20a posició.

Una vegada superat l’incident, tot ha tornar  a “la normalitat” i en els 150 km que restaven fins a l’arribada, malgrat tenir l’obligació de no poder tornar a punxar, tot ha anat bé.

L’Iveco 517 travessava la línia d’arribada en l’esmentada 17a posició, amb un retard de 1h15’04”, respecte de Karginov.

Així s’expressava l’Albert al final de l’etapa:

“L’home és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. D’això avui ja no em queda cap dubte. A part d’això estem molt contents, hem fet una etapa fregant la perfecció tant en pilotatge com en navegació”

“Sense l’incident de la doble burxada hauríem estat molt més amunt”

“Durant l’etapa ens hem recordat de David Casterá (director esportiu de l’ASO)”

”Tampoc hi ha cap dubte que el Dakar torna als seus orígens”

En la 5a etapa, muntanyes de sorra

En aquesta etapa les dunes es convertiran en autèntiques muntanyes de sorra.

Els grans descensos amb arbres aïllats obligaran els pilots a fer punteria per superar-los sense incidències. Les grans roques que es trobaran en el traçat poden ser una bona referència per a les tripulacions.

L’etapa es disputarà entre les localitats d’Al-Ula i Ha-il, amb un total de 564 km, dels quals 353 km seran cronometrats.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, aquí.

Info original i fotos: Fotoesport