,

BMW X2: ARRIBA UN DELS SUV’S COMPACTES MÉS ESPERATS

El nou model de BMW que us presentem aquí, el recent arribat BMW X2, ve a omplir un espai a cavall entre l’X1 i l’X3 dins de l’exitosa sèrie X de la marca bàvara, completant-la més i millor amb aquesta nova entrega

Amb l’X2, els de BMW busquen atreure a un públic més jove i incomformista que amb l’X1, oferint en comparació amb aquest, un nou model amb una estètica molt més esportiva i amb possibilitats de personalització que l’X1 no ofereix en aquest nivell.

Aquest crossover compacte de 4,36 metres de longitud, també està basat en l’arquitectura modular anonada ‘UKL’   -a l’igual que el BMW X1-  un model amb el qual també comparteix motoritzacions i les tecnologies més actuals.

El cert però, és que al marge d’estar més o menys proper d’un X1 o d’un X3, -cadascú ho veurà d’una forma-  de manera que en realitat estem davant d’un model que no arriba per reemplaçar a cap altre model de l’actual gamma, sing vacant d’un model amb la seva pròpia identitat.

La gamma inicial està composta per dues versions, una de gasolina i l’altre  dièsel.

Ambdues estan equipades amb un motor de dos litres de quatre cilindres . El dièsel és el model xDrive20d, que lliura 190 CV i homologa un consum mitjà de 4,6 litres als 100.  El gasolina és l’xDrive20i, amb 192 CV i un consum de 5,5 litres.

Més endavant, la gamma s’ampliarà amb les versions sDrive18d de 150 CV,  l’xDrive18d també amb 150 CV, l’xDrive25d amb 231 CV i l’sDrive18i amb 140.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els sDrive, són models de tracció davantera, mentre que els xDrive disposen de tracció total connectable automáticament, es a dir, en condicions normals les rodes davanteres transmeten tot el parell motor, mentre que l’eix davanter actuarà només quan sigui necessari.

Com que tampoc no està pensat per rodar fora de l’asfalt, tot i l’estètica o d’incloure el control de descens en pendents, aquest model no inclou programes específics per sortir més enllà de la carretera.

Encara que la carrosseria i l’interior guarden un innegable aire d’estil familiar, com de fet passa amb la majoria dels models d’aquesta gamma, l’X2 arriba amb una sèrie de trets molt particulars que no comparteix amb cap dels X coneguts.

El primer que destaca en veure’l des del davant és la graella, ja que a diferència de les habituals, el costat inferior de cada banda és més llarg que el del costat superior.

L’emblema de BMW en el pilar C, també és diferent i recorda al de models com el 3.0 CSL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El BMW X2 estarà disponible amb tres línies d’equipament: «Bàsic», «M Sport» i «M Sport X».

Les versions «M Sport» i «M Sport X», les lògicament més atractives visualment pel seu “look” esportiu, inclouen una motllura platejada al frontal, llandes amb un disseny específic de 19 o 20 polzades, o la possibilitat opcional d’equiparar-los amb un aleró. Tambe estan 10 mm més rebaixats a nivell suspensions.

En tot cas, hi ha singularitats ben diferenciables entre ells. Una de les principals és que en el cas dels M Sport, els passos de roda i els paracops estan pintats en el color de la carrosseria, mentre que els «M Sport X», s’incorporen unes motllures platejates i insercions en plàstic fosc.

Per la seva banda, les versions amb l’acabat de base, a part de no disposar d’aquests elements, munten llandes d’entre 17, 18 i 19 polzades com a màxim.

En els interiors, a nivell de comandaments, compta amb una una part d’elements analògics i l’altre digitals.

La consola central, orientada lleugerament cap al conductor, com tot bon BMW, l’encapçala el sistema «BMW ConnectedDrive», destinat a l’entreteniment i la informació global. Fa 8,8 polzades de grandària i és compatible amb la tecnologia d’acoblament Apple CarPlay.

Ja per acabar, comentar que el maleter compta amb un volum màxim d’emmagatzematge de 470 litres, incloent l’ampli espai que hi ha sota el pis.

 

 

Si us hem convençut i voleu posar fil a l’agulla, dir-vos que a Pyrénées Motors, concessionari oficial BMW per Andorra, ja ho tene tot llest per arrencar amb la comercialització d’aquest model que ben aviat arribarà als nostres carrers.

Així que d’estar-hi interessats, adreceu-vos al seu concessionari de Prat de la Tresa s/n i acabeu de conèixer totes les característiques al detall.  Podeu demanar hora al +376 880750

(Fotos: BMW)