,

Podi històric de Marc Font al Campionat d’Espanya de Hard-Enduro

El pilot andorrà Marc Font va assolir aquest passat cap de setmana (dies 25 i 26), el primer podi andorrà en una prova de hard Enduro, la disciplina més dura que es disputa en moto. La prova en qüestió, la III Hard Enduro d’Oviedo, era la tercera prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Després d’una cursa molt treballada, l’andorrà va acabar enduent-se la tercera posició, una fita que podríem qualificar d’històrica per a Andorra, per ser el primer podi assolit per un andorrà en aquesta disciplina.

Font va protagonitzar una actuació en progressió que el va portar fins al tercer esglaó del podi de la cursa.

Sortint des de la segona fila de la graella i després de remuntar vàries posicions en el decurs d’una cursa en la que va anar progressant constantment, Font va acabar creuant la línia de metal en la tercera posició final.

Recorregut variat i tècnic

El paddock va ubicar-se al Polígon Industrial Olloniego – Oviedo, lloc en el qual van instal·lar la  logística els equips participants. En aquest mateix indret es van disputar les habituals curses en paral·lel habituals dels meetings de hard-enduro.

Cal esmentar que el recorregut de les curses es va marcar als voltants de les localitats d’Anieves i Tudela Veguim. Un traçat amb unes característiques elogiades per la majoria dels pilots. Font feia aquest comentari al respecte:

“Per a mi va ser el millor recorregut en el que portem de temporada. Era molt tècnic. Hem hagut de travessar per zones amb rius, pedres, camins enfangats, pujades amb molta terra.. Sens dubte molt sel·lectiu, però molt espectacular!”

Decebut en els entrenaments

Dissabte van disputar-se els entrenaments cronometrats decisius per poder establir les graelles de sortida. Amb un temps de 9’09.244, que el va relegar a la 15a posició, l’andorrà no va quedar satisfet de la seva actuació.

Així ho comentava un cop va conèixer la posició de sortida: “Esperava està més endavant. Les coses no han sortit com tenia previst. Amb tot no hi ha res perdut. Demà tocarà sortir amb el ganivet a les dents des de la mateixa sortida”.

A full des de l’inici

Arribat el moment, Font va complir fil per randa amb la declaració feta el dia abans i va sortir a per totes del del mateix moment que va arrencar. I és que el pilot de Zona Paddock va sortir des de la primera posició de la segona línia de la graella amb l’objectiu d’apropar-se als més ràpids, el més aviat possible.

En el decurs de la cursa -de 3 hores de durada-  la lluita va estar centrada per la quarta posició entre diversos pilots que lluitaven atrapar Moret, el tercer classificat. Quan semblava que el podi se li escapava, Font va forçar encara més la marxa i va acabar aconseguint superar a Moret en els darrers compassos de la carrera:

“Al final, en l’última pujada de la volta final vaig poder atrapar al pilot que anava tercer, el vaig avançar i fins creuar la línia d’arribada vaig poder defensar la posició de podi”.

Cal destacar que en la part final de la prova es va viure una lluita aferrissada entre Font i el seu perseguidor directe, Francesc Moret, guanyador de la passada edició de la cursa. Al final Moret va travessar la meta a 21” de l’andorrà.

La propera cursa del calendari del campionat d’Espanya de Hard-Enduro es disputarà a Ourense els dies 15 i 16 d’abril.

Classificació final:

  1. Mario Roman, 6 voltes
  2. Teodor Kabakchiev. (6 v) a 8’36”
  3. Marc Font 5 voltes
  4. Francesc Moret, (5 v) a 0’21”
  5. Marc Riba, (5 v) a 0’55”.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /Fotos: Fotoesport