,

Ian Porté marxa d’Alcover amb un excel·lent 3r. lloc al podi absolut

Ian Porté en plena Pujada

A Alcover, Ian Porté va pujar-se a quasibé a tots els podis, destacant el del 2n de la categoria CM i sobretot el tercer lloc, del podi escratx de la pujada.

Ian Porté i Marcel Muxella, tot dos pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACA, van debutar aquest passat cap de setmana al Campionat de Catalunya de Muntanya 2023, participant a la Pujada Alcover.

Porté a tots el podis

En aquesta competició, Ian Porté va demostrar un gran habilitat. L’andorrà, no només va fer segon a la seva categoria, també va acabar tercer en l’escratx de la pujada!

El cas és que el jove pilot de l’ACA va protagonitzar una actuació en constant progressió, la qual va rematar de manera espectacular en l’última pujada, rebaixant més de 3” el seu millor crono (2’15”011).

Ian Porté, somrient pel segon lloc assolit entre els CM

A Sant Mateu, més i millor!

Un cop celebrat el lliurament de trofeus, el pilot ens feia el següent comentari:

“Hem fet una pretemporada molt bona i els resultats s’han vist en la primera pujada de la temporada. Ens hem adaptat al cotxe molt bé i estem molt contents per la segona posició que hem aconseguit a Alcover. Amb tot, de cara a Sant Mateu intentarem millorar les prestacions del Silver per intentar estar en lo més alt del podi. És a dir que, a Sant Mateu més i millor!”

Estrena de Muxella en un Silver

En el cas de Marcel Muxella, a Alcover s’estrena al volant del seu Silver Car, una mecànica molt diferent a la què duia fins ara. Tot i això, Muxella va anar millorant en cadascuna de les cinc pujades en les què va participar. En tot cas però, com ell mateix reconeixia, encara li queda molta feina per fer fins fer-se amb el Silver. Així ens ho comentava:

“Per a mi el balanç d’aquesta jornada és molt positiu. Hem aprofitat les tres mànegues d’entrenaments per conèixer el Silver. Després, en les dues mànegues de carrera ja hem agafat el ritme. No hi ha dubte que el marge de millora és gran. Ara ja sé que hem de treballar per aconseguir que el Silver sigui més competitiu. Tinc ganes que arribi la pròxima carrera per poder demostrar la nostra progressió” – concloïa el pilot.

Muxella pilotava per primer cop en cursa un Silver

Solsona deixa la Muntanya.

De cara a la Pujada Alcover 2023, inicialment hi havia previst la participació de tres pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). I és que a part de Marcel Muxella i d’Ian Porté, també hi havia Marc Solsona. No obstant això, pocs dies abans de la pujada, Solsona va decidir abandonar l’especialitat.
Conseqüentment, Solsona ha deixat de formar part del programa formatiu de l’ACA.

Next Stop: Sant Mateu de Bages

El proper 23 d’abril arribarà la segona prova del calendari de muntanya per a Porté i Muxella, quan es disputarà la Pujada a Sant Mateu de Bages, prova organitzada  pel Moto Club Manresa.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: ACA