,

RAUL FERRÉ S’EMPORTA EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE MUNTANYA

Amb dues victòries a la Pujada Memorial Lluis Costa, Raul Ferré es proclama campió de Catalunya de Muntanya de la categoria CM absoluta. Montellà va aconseguir dos segons llocs

Raul Ferré (Speedcar) i Edgar Montellà (Silver Car) van ser els màxims dominadors de la categoria CM promoció en una pujada passada per aigua.

El doble triomf de Ferré en CM Promoció va tenir com a recompensa el títol de campió de la categoria CM absoluta.

Els Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra no van voler perdre’s l’únic esdeveniment vàlid per al Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM), prova que va tenir en la localitat de Santa María de Vilalba el seu eix central.

Doble cita

La cita va ser doble, doncs van disputar-se dos meetings complets, un el dissabte i l’altre diumenge, ambdós vàlids independentment per a un mini CCM 2020. Per primera vegada el títol va decidir-se en un únic cap de setmana.

La Pujada 2020 – Memorial Lluis Costa va estar organitzada per l’Escuderia Penedès i + Gas Factory, que van reunir esforços per poder dur a terme un cap de setmana de competició en una especialitat en la qual el calendari regional català havia quedat en blanc.

Escenari conegut

L’escenari va marcar-se a la carretera BV-1202, on es disputa cada temporada la Pujada a Ullastrell, tot i que en aquesta ocasió presentava lleugeres modificacions respecte del quilometratge. Així doncs, la sortida de la pujada es va donar en el punt quilométric 8,350 de l’esmentada carretera, mentre que l’arribada estava prevista en el punt 4,590. En total 3,760 km de recorregut, amb una amplària mitjana de la carretera de 6 metres, un desnivell total de 269 i una pendent mitjana del 7%.

Destacar que els participants podien triar competir dissabte, diumenge o ambdós dies. En cadascuna de les jornades els pilots van poder disputar 4 pujades (dues d’entrenaments i dues de carrera). El millor crono de les dues pujades de carrera és el que es va tenir en compte de cara a la classificació final.

Meteorologia capritxosa

La pluja, que va aparèixer de manera capritxosa durant el dissabte, va ser una complicació afegida per als equips.

La primera mànega d’entrenaments i la carrera inicial es van disputar sota la pluja, mentre que en les altres dues mànegues no va haver-hi tanta aigua. Sens dubte triar les rodes correctes va ser una loteria!

Ferré va arrencar sense trobar el millor ritme

Raul Ferré no estava del tot satisfet de com s’havia desenvolupat l’inici de la primera jornada de la Pujada 2020. Segons va comentar el pilot ”en primer lloc mai havia competit amb l’asfalt moll i això sempre genera dubtes. Vam tenir algun problema logístic en el moment de l’elecció dels pneumàtics. En aquest sentit vàrem disputar les mànegues d’entrenament i la primera de carrera sense trobar el millor ritme i això ens va fer perdre algun segon respecte dels nostres rivals” 

Malgrat tot, la segona mànega de carrera la va poder sentenciar al seu favor.

Em vaig llançar a per totes, tot i que les condicions no eren les millors per arriscar. Al final tot va sortir bé i vam poder aconseguir un triomf del qual em sento molt satisfet”

En la segona jornada no va donar treva

En la segona jornada de competició (diumenge dia 29), tot va ser diferent.

”Vam estar entre els més ràpids en totes les mànegues. Al final vam aconseguir un triomf en la pujada i el títol català de l’especialitat! Així doncs, en una temporada molt complicada en tots els sentits hem aconseguit guanyar els títols de Catalunya i d’Espanya, a més de debutar a França amb excel·lents sensacions. Indubtablement estic molt satisfet de com ha funcionat l’equip”

MONTELLÀ S’ENDÚ 2 SEGONS LLOCS

Per la seva banda Edgar Montellà va endur-se els dos segons llocs de la categoria CM Promoció.

”Després de ser el més ràpid en les tres pujades inicials, en la 2a pujada de carrera vaig pensar que les condicions no serien les millors per portar un ritme de sec. Vaig baixar en 3 dècimes el registre de l’anterior pujada, però no va ser suficient per mantenir el primer lloc. Vaig ser massa conservador i això em va costar algun segon que va resultar decisiu”

El segon dia de competició Montellà va repetir la 2a plaça, malgrat no poder completar la primera pujada de carrera. “En les dues pujades d’entrenaments em vaig trobar molt còmode. A més, els cronos van estar entre els millors. En la primera de carrera se’m va escapar el cotxe en un revolt que en principi havia d’estar sec…  Per sort no va tenir conseqüències greus i vaig poder disputar la segona pujada”

El pilot de l’ACA Esport es mostra optimista i amb ganes de seguir en la competició:

“Només desitjo que la propera temporada puguem competir amb regularitat i que entre prova i prova tinguem l’ocasió de millorar les prestacions de la mecànica”

Per accedir a la resta de resums del cap de setmana en l’àmbit de competicions internacionals, feu clic en aquest enllaç

Info original/ Fotos: Fotoesport