,

Gerard de la Casa es proclama subcampió d’Espanya de Turismes

A la tradicional cita anual a les Illes Balears, concretament a Eivissa, el Campionat d’Espanya de Muntanya – AutoHebdo Sport va iniciar la recta decisiva del certamen, aquest any amb només cinc proves al calendari.

La localitat eivissenca de Sant Vicent de Sa Cala va ser el centre neuràlgic d’aquest nova edició de la 38ª Subida Isla de Ibiza, la quarta prova del calendari.

Trobada al port d’Eivissa

Els organitzadors de la pujada, l’Automòbil Club d’Eivissa i Formentera, van centralitzar tota l’activitat de la primera jornada a les instal·lacions del port d’Eivissa.

El parc d’assistència es va obrir dissabte (dia 14), a partir de les 9.30 hores a la carretera PM-811, a la zona precedent a la sortida.

Durant aquesta jornada els equips autoritzats per participar a la pujada van fer els 30 km que separen la capital, de Sant Vicent de Sa Cala, vila situada a la zona nord-est de l’illa.

Sense modificacions al programa horari estàndard, els pilots van completar un total de sis pujades, tres de les quals vàlides per a una classificació final en la què van acumular-se els dos millors cronos de cada pilot.

Flanquejat per dos Porsche

Al volant del Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport, Gerard de la Casa va acabar la cita eivissenca, pujant al segon esglaó del podi de Turismes (categoria 1).

El pilot de Gedith Center va compartir podi amb els seus eterns rivals, és a dir, el Porsche. Per davant va tenir a l’inassolible Jordi Gaig (el guanyador) i per darrere a Josu Lerxurmendi, tercer classificat.

Val a dir que gràcies en aquest resultat, De la Casa va assegurar-se matemàticament el subcampionat d’Espanya de Muntanya en Turismes (Cat 1).

Competitiu, però no prou!

La previsió meteorològica de cara a diumenge (dia 15) es presentava variable. Davant d’aquesta incertesa, era important assegurar el crono de l’única pujada de carrera de dissabte. En aquest context, De la Casa va complir el seu objectiu al marcar un temps de 2’16”751, el seu millor registre del cap de setmana. Tot i ser insuficient perquè l’andorrà pogués aspirar al triomf, aquest temps el va permetre assegurar la segona plaça de la classificació final de la prova.

 La segona jornada va començar amb zones humides al traçat. No obstant això, les dues pujades de carrera van poder disputar-se amb l’asfalt totalment sec. Al final però, la majoria dels participants no van millorar els temps del dia anterior.

Diferències estables

A la categoria 1 (Turismes), van mantenir-se les diferències. En conseqüència, les posicions a la classificació final no es va mantenir, acabant primer Jordi Gaig, Gerard de la Casa segon i Josu Lertxundi tercer.

Amb aquests resultats, a falta de la confirmació oficial, Gaig és el nou campió del Campionat d’Espanya de Muntanya i Gerard de la Casa el subcampió.

 El CEM-AutoHebdo 2023 disputarà l’última cita del calendari a Totana (Múrcia). Serà a mitjans de novembre (dies 11 i 12), quen es disputarà  la 37a Pujada a la Santa.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport