SEAT inaugura un centre d’investigació i desenvolupament de bateries

  • La companyia ha invertit més de 7 milions d’euros en el Test Center Energy (TCE).
  • Aquest centre desenvolupa i testa sistemes d’energia per a cotxes elèctrics i híbrids endollables.
  • Amb una superfície de 1.500 m² i una capacitat d’assaig de fins a 1,3 megavats, el centre permet provar mòduls de cel·les, bateries i vehicles elèctrics.
  • El Test Center Energy suposea n pas més en l’aposta de la companyia per impulsar l’electrificació a Espanya, transformat el país en un hub europeu líder en mobilitat elèctrica.

Primer centre del sud d’Europa

Les instal·lacions, situades a Martorell, s’han construït per desenvolupar i fer assajos de rendiment a tota mena de sistemes d’energia per a vehicles elèctrics i híbrids de CUPRA, SEAT i SEAT MÓ, així com en d’altres marques de Grup Volkswagen.

El TCE forma part de la xarxa global d’I+D Grup Volkswagen i és el primer centre europeu d’aquestes característiques situat fora d’Alemanya.

Visita de Diana Morant i de Roger Torrent

A l’acte d’inauguració de les instal·lacions d’ahir, dimecres 15 de desembre, van assistir la Sra. Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent. Els polítics van visitar les instal·lacions de la mà de Wayne Griffiths, CEO de la companyia, i de Werner Tietz, vicepresident d’I+D.

Avui és un dia important per al futur de SEAT. Tenim l’oportunitat, i la responsabilitat, de canviar per complet la nostra indústria. Ara necessitem comptar amb els fons per a fer realitat aquests projectes. Esperem que el Govern publiqui el PERTE en els pròxims dies. Més retards en la convocatòria seria crític per a projectes rellevants de Future: Fast Forward – va assenyalar als mitjans Wayne Griffiths.

Per part seva, Werner Tietz afirmava que “al TCE realitzaran fins a 6.000 anàlisis diferents, que permetran validar i garantir les prestacions de les bateries i dels sistemes de càrrega. Per això, la posada en marxa d’aquest centre és una magnífica notícia no sols per a electrificar la companyia, també perquè ens permetrà situar-nos com a referents en el desenvolupament de solucions per a la electromovilidad sostenible”.

Buscant el lideratge

El TCE suposa un pas més en l’estratègia d’electrificació de l’empresa. Vol convertir-se en un actiu clau per dur a terme el projecte de SEAT per liderar l’electrificació de la indústria de l’automòbil a Espanya. Aquest centre s’emmarca en el pla d’inversions de 5 mil milions d’euros anunciat per la companyia per electrificar els vehicles i les instal·lacions.

Aquest objectiu es concreta en el pla Future Fast Forward. Per mitjà d’aquest pla, juntament amb Grup Volkswagen, SEAT pretenen convertir el país en un hub europeu líder en mobilitat elèctrica. Així mateix, el TCE aspira a convertir-se en un centre d’innovació i de col·laboració on poder investigar i aprofundir en aspectes relacionats amb la formació, especialment dels joves, pel que fa a noves competències per al cotxe elèctric.

Democratitzar el vehicle elèctric

En la seva estratègia d’electrificació, SEAT planeja fabricar vehicles elèctrics a Martorell a partir de 2025. Al fer-ho exercirà un paper clau en la democratització del vehicle elèctric fent-lo accessible a tothom.

Provar i validar bateries

L’edifici que acull el Test Center Energy compta amb 1.500 metres quadrats. Inclou diferents espais per a la validació de mòduls de bateries i disposa de les tecnologies químiques més avançades per a les cel·les. Amb això cobreix tota la gamma de voltatges utilitzats en la indústria de l’automòbil.

Plataformes MEB i MQB

El focus se centra en les bateries de les plataformes MEB (elèctrica) i MQB (híbrida). També en els diferents carregadors utilitzats en tots els vehicles electrificats.

En total, disposa d’una capacitat d’assaig de 1,3 megavats. Aquesta potència equival a la que necessitarien 350 llars, si tinguessin tots els dispositius elèctrics encesos alhora.

En aquestes instal·lacions treballen més de 25 professionals altament qualificats.

Més de 17 mil hores de proves

El TCE té capacitat per a fer anualment fins a 6.000 anàlisis completes de validació de les funcions relacionades amb el sistema d’alt voltatge. Les bateries se sotmeten a una mitjana de més de 17.500 hores de proves. L’objectiu d’això és garantir un rendiment òptim en qualsevol circumstància i durant tot el seu cicle de vida.

Així mateix, disposa de càmeres climàtiques per fer proves amb les bateries i els mòduls en  condicions extremes. (entre –25 °C i +55 °C). D’aquesta forma es simulen les diferents situacions en les quals pot trobar-se un automòbil en el seu cicle de vida.

 ———

Si voleu accedir a altres notícies i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat ‘Reportatges’ que trobareu al menú superior, o directament des d’aquest enllaç.

Info original: SEAT