,

Tercera posició per a Gerard De la Casa, a la 51 Subida Internacional al Fito

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport) va aconseguir un podi molt treballat a la 51a Pujada Internacional al Fito, prova inicial del Campionat d’Espanya de Muntanya 2023. A la prova asturiana, en la què De la Casa és el vigent campió, començava la seva defensa del títol de campió obtingut la passada edició.

Un problema mecànic (palometa del gas) va deixar sense opcions al pilot de Gedith Center a la primera pujada vàlida per a la classificació final. Per aquest motiu l’andorrà va haver de parar -se a la zona denominada “del rasante”, a tocar de la línia d’arribada.

El podi de la categoria I del Campionat d’Espanya va estar ocupat per Jordi Gaig (Porsche 911 GT3 R) al graó  més alt del calaix, pel pilot local Alberto Ordoñez (Skoda Fabia R5) com a 2n classificat i per De la Casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport), com a 3r. tercer classificat.

El pilot francès Christian Merli (Osella FA30) va repetir triomf a la Categoria II, mentre que el francès Nicolas Werver (Porsche), va ser el guanyador de la categoria I. En aquesta categoria Gerard de la Casa va assolir el 5è lloc.

Més enllà de Jordi Gaig a la categoria I, Joseba Iraola va ser el més ràpid de la categoria II i Javi Villa va ser-ho a la Categoria III.

Arriondas a vessar d’aficionats

Els membres de l’Escuderia SIF Motor van triar com a tram el de la carretera AS-260 (Arriondas – Colunga) a la Serra del Sueve, concretament el que hi ha entre les fites quilomètriques 0,800 i 6.100. En total van ser 5.350 metres, amb un desnivell de 318 metres i un pendent mitjà del 5,96%.

La localitat asturiana va ser el centre d’atenció dels aficionats durant la jornada del dijous (dia 4). El parc d’assistència, les verificacions i la cerimònia de sortida, sobretot al Parc de la Llera, al centre d’Arriondas, va ser el punt de reunió general.

Pel que fa a la climatologia, cal comentar que tenint en compte les previsions, la direcció de carrera va declarar les dues jornades de la prova com de pista mullada. En el moment de la veritat però, l’asfalt va estar sec, a excepció de les pujades que van tenir lloc a primera hora del matí. Val a dir que a les dues jornades, les zones humides a la part alta del traçat eren habituals.

Dissabte, problemes per a De la Casa

A la primera mànega d’entrenaments, l’objectiu era comprovar que tot estava en ordre, però sense prendre riscos que poguessin posar en perill la participació en les mànegues decisives. A la segona mànega, amb l’asfalt totalment sec, els cronos van començar a baixar de manera espectacular.

En aquestes tandes inicials el pilot andorrà va poder comprovar que les seves previsions -pel que feia als rivals-  es complien plenament. Jordi Gaig, el seu rival habitual al català de l’especialitat i el pilot local Alberto Ordoñez, serien els seus rivals directes.

EMalauradament per els interessos de l’andorrà, a l’única mànega de carrera del dia es va produir l’incident esmentat. Aquestes eren les paraules de Gerard al respecte: “La palometa del gas ens ha deixat tirats. No és un problema greu i el podrem reparar, però això implica que de cara a les carreres de demà no podrem fallar, si volem començar sumant punts” – En aquest sentit, cal recordar que de les tres mànegues de carrera, se suma el temps de les dues millors per establir la classificació final.

Un diumenge impecable

El pilot de Gedith Center va encertar el diagnòstic del dia anterior. Els tècnics de Baporo Motorsport van poder deixar el Ford Fiesta en les millors condicions per tal que el pilot pogués disputar les tres mànegues que faltaven del Fito 2023 en les millors condicions.

A la mànega inicial d’entrenaments en Gerard va comprovar que el problema estava resolt. Tot i això, disputar un lloc entre els millors no era fàcil, però hi havia la possibilitat i l’andorrà estava disposat a aprofitar-la. És així que amb dos cronos gairebé calcats (3’02”540 i 3’02”496) va poder fer-se amb la 3a posició del podi. 

“Avui ha sortit tot bé. Hem rebaixat considerablement el temps de l’any passat i hem aconseguit una plaça al podi, un fet que ahir a la nit semblava complicat. Sens dubte, estem tenint molt bones sensacions en aquest inici del CEM 2023”.

XVIII Pujada a la Trona

Sense massa temps per poder canviar el xip i fer la revisió de rigor al Fiesta, Gerard de la Casa es posarà el casc i els guants per seguir la seva lluita particular amb els Porsche a la XVIII Pujada a la Trona, tercera prova del campionat de Catalunya de l’especialitat. La prova, organitzada pels de V-Line Racing Club Esportiu, es disputarà diumenge vinent (dia 14).

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport