,

A Eivissa Gerard de la Casa es proclama campió d’Espanya de Muntanya

Amb la segona posició aconseguida a la 37a Pujada a l’Illa d’Eivissa, Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) no solament va fer seu el duel que tenia amb el pilot asturià José A. López Fombona, sinó que també va proclamar-se campió d’Espanya de Muntanya en la categoria de Turismes.

El pilot de Gedith Center va fer el desplaçament a Eivissa amb gairebé tot a favor per aconseguir el títol. No obstant això, en quasevol “gairebé” mai està tot dit. De fet, va anar de poc que les coses es capgiressin en contra seu des del mateix dissabte (dia 15). I és que en la primera pujada d’entrenaments, problemes mecànics van impedir que l’andorrà pogués disputar una de les mànegues d’entrenaments. Més tard, encara amb problemes, De la Casa va quedar-se a pocs metres de la sortida en la primera de carrera.  És així que les coses pintaven molt complicades de cara al dia següent.

Amb aquest panorama va arribar el diumenge. En Gerard sabia que no tenia gens de marge, ni la més mínima opció de cometre cap error.

Finalment, mantenint un pilotatge incisiu però molt conservador, l’andorrà va complir el guió marcat i va aconseguir un títol que feia varies temporades que se li escapava.

4 km a la PM-811

La Pujada a l’illa d’Eivissa 2022, prova organitzada per l’Automòbil Club d’Eivissa i Formentera, va disputar-se entre els punts quilomètrics 6,400 i 2,400 de la carretera PM-811. En total  van ser 4 quilòmetres, amb un desnivell de 311 metres i amb un pendent mitjà del 4,90%.

Programa horari

Dissabte, l’organigrama de la competició tenia previst una pujada d’entrenaments lliures (només per a prioritaris RFEDA), dues pujades d’entrenaments oficials i una de carrera. El diumenge tancava el CEM 2022 amb una pujada d’entrenament i les dues de carrera finals.

Arribat el moment, Gerard de la Casa va veure com només començar, la planificació que havia fet per a l’últim meeting del CEM 2022, ja no era possible. Així ho explicava:

“Sabíem que amb la tercera posició en teníem prou, sempre però, que guanyés Fombona, però les coses es van complicar quan en la primera d’entrenaments vam tenir problemes mecànics. En la continuació, vam treballar per mirar de solucionar el contratemps, però en tots els intents no vam tenir la resposta desitjada”

Tal i com ho va comentar el de Gedith, la situació va millorar de cara a diumenge, gràcies a un canvi en la forma d’avaluar la planificació:

“Havíem de completar les dues pujades de carrera i ho vam aconseguir. Aquesta vegada en lloc de mirar els cronos dels rivals que teníem al davant, vam estar alerta amb els que venien per darrere, per si de cas. Necessitàvem fer-nos amb la tercera plaça perquè estava clar que Fombona guanyaria. Al final tot va sortir rodó”

Dit i fet, al final De la Casa va acabar segon, fent-se amb el títol d’aquesta temporada 2022, un títol que se li ha estat escapant les darreres temporades i al que li tenia moltes ganes.

Felicitats Gerard

Classificació

Categoria 1:

  1. José A. López-Fombona (Audi RS 5 TDM) 4’20”768
  2. Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) a 27”581
  3. Gustavo Castro (Porsche 911 GT3) a 25”046
  4. Xavier de la Vega (Seat León Supercopa) a 26”341
  5. Antonio Noguera (Porsche Carrera RS) a 27”367.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original / Fotos: Fotoesport