,

2n lloc en Turismes per a Gerard de la Casa i 4t lloc per a Montellà a La Trona

Gerard de la Casa va mantenir la seva regularitat al pujar-se un cop més al podi de Turismes. Això si, un cop més no va poder estar pel davant del Porsche, en aquest cas el de Joan Salvans. Montellà, completament dissociat amb el clima, va acabar signant el 4t lloc.

Val a dir que el de Gedith Center va ser el més ràpid a la primera pujada de carrera, la qual va disputar-se amb l’asfalt mullat, superant així als Porsche, els seus eterns rivals!  En aquest escenari l’andorrà va marcar l’escratx amb un clar avantatge sobre les mecàniques alemanyes.

Una jornada de canvis constants

La pujada, tercera de certamen català de l’especialitat, va tenir lloc entre les fites quilomètriques 13,050 i 7,306 de la carretera BV-4608 que uneix les localitats de les Masies de Voltrega i Sant Boi de Lluçanes.

En total els participants van fer quatre pujades (dues d’entrenaments i dues més de carrera) en un recorregut de 5,744 km i 234 metres de desnivell.

El millor temps de les pujades vàlides per a la carrera, va ser el que es va tenir en compte en les classificacions finals.

En aquesta edició, la meteorologia va ser una dificultat afegida per als equips. A causa dels ruixats del dia anterior, la jornada va arrencar amb algunes zones humides. Per acabar d’adobar-ho, quan tot esta a sec i ben sec, la pluja va avançar-se al que s’esperava, caient amb molta intensitat mentre tenia lloc la pujada amb els últims Turismes i CM competint.

La segona carrera també va ser molt variada en termes d’aigua, doncs inicialment va disputar-se amb l’asfalt humit i va concloure amb el tram quasi sec! Un autèntic mal de cap per als equips!

Per aquest fet, els temps que van configurar la classificació final van ser els de la segona pujada. Certament, per a De la Casa hagués estat més interessant que la jornada hagués continuat amb la pista molla fins el final.

L’aigua, aliada de l’andorrà

El pilot de Gedith Center era líder de la classificació absoluta després de la primera carrera. malauradament, no va poder mantenir el lideratge un cop l’asfalt va secar-se. Així ho reconeixia el pilot.

“Amb l’asfalt mullat la situació ens afavoria i ho vam aprofitar! La pluja però, va durar poc i es va repetir el que ha passat a les últimes carreres. Ens acostem als Porsche, però no com per poder superar-los”.

No obstant això, De la Casa, lluny de tirar la tovallola, està convençut que aconseguirà  l’objectiu:

“Tenim plena confiança en el potencial del Fiesta. Continuarem treballant per poder aprofitar-lo al màxim, sobretot en punts concrets dels traçats en els què no aconseguim encara treure-li el millor rendiment.

A més, l’andorrà afegia:“En aquests tres mesos (de maig a juliol) l’agenda ha estat i serà molt densa, seran set caps de setmana de competició en total! Això també ajudarà a millorar la nostra confiança al volant del Fiesta”.

Propera parada, Ibi

En la continuació de la marató de competicions que té a l’agenda, De la Casa viatjarà a Ibi (Alacant) els dies 3 i 4 de juny. Serà el moment dedisputar la Pujada a les Revoltes d’IBI, segona prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Sense temps de descans, el següent cap de setmana (dies 10 i 11) arribarà el torn de competir a casa, concretament a la Pujada Arinsal, quarta cita del calendari de certamen català.

Classificació Turismes:

  1. Joan Salvans (Porsche 991 GT3) 4’01”483
  2. Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) a 2”556
  3. Josep M. Soler (Porsche 911 GT3 997), a 12”542
  4. Enrique Perelló (Porsche 911 GT3) a 24”654
  5. Carles García (Simca Rally 3) a 18”736.

Edgar Montellà acaba signant el 4t lloc en CM

Edgar Montellà va tenir el podi molt a prop. Finalment però, va acabar signant la 4a posició en CM. El cert és que tal i com van anar les pujades d’entrenaments, en les què les sensacions del pilot van ser molt bones, semblava que l’andorrà es faria amb una posició de podi. No hi ha dubte que l’arribada de la pluja en el moment menys oportú va ser decisiu perquè el resultat final no fos l’esperat.

Malgrat tot, el pilot de PEP Motor espera recuperar els punts que no va poder aconseguir ahir diumenge a La Trona, en la propera cita, la qual, com ja queda dit, serà la Pujada a Arinsal.

Un cop finalitzat el meeting, Montellà lamentava tot el referent als reglatges i pneumàtics els hagués sortit al revés a causa de la imprevisibilitat de la pluja.

“A la primera pujada de carrera, mentre estàvem a la cua per prendre la sortida, es va posar a ploure amb ganes i nosaltres havíem configurar el cotxe per a asfalt sec. En la segona va succeir tot al contrari, vam sortir amb reglatges i rodes d’aigua i al pujar vam trobar-nos que l’asfalt estava completament sec. Amb tot, els temps no van ser dolents i el podi se’ns va escapar per molt poc”

”No és el resultat que esperàvem ni el que més ens convenia pensant en la provisional del campionat. No obstant això, queda molt per disputar i tot és possible encara. L’objectiu és seguir en la línia iniciada a Sant Mateu”.

La pròxima cita del Campionat de Catalunya es disputarà a Andorra en concret, serà el segon cap de setmana de juny (dies 10 i 11) serà la tradicional Pujada a Arinsal.

Respecte de la cita d’Ibi, la propera del calendari, l’Edgar encara està valorant la possibilitat de competir-hi.

Classificació CM:

  1. Jordi Vilardell (Demon Car), 4’02”009
  2. Ramon Plaus (Silver Car S3), a 00”403
  3. Ian Porté (Silver Car S2) a 02”832
  4. Edgar Montellà (Speedcar GTR-EVO), a 02”921

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport