,

Frank Porté ensenya les dents al segon meeting del Francès d’F4 FFSA

Aquest cap de setmana a Magny-Cours, Frank Porté disputava la segona tanda de tres curses del Campionat de França d’F4 FFSA, certamen que enguany visitava el circuit de Magny-Cours.

Dues convocatòries seguides

L’andorrà, que arribava al circuit francès molt més relaxat del que ho estava al primer meeting de fa dues setmanes, també era conscient que la setmana vinent, sense temps de res, li tocarà disputar el tercer round del campionat. Per això, calia equilibrar al màxim els riscos, doncs en cas de patir qualsevol contratemps, pràcticament no hi hauria temps de reparar el monoplaça.

En aquest context, Frank Porté va rodar a Magny-Cours buscant el màxim equilibri entre seguretat i el seu característic pilotatge, atrevit i valent, amb el què l’andorrà sempre sorprén.

Els frens marquen el ritme

Malauradament, el cap de setmana va estar en bona part marcat per un problema en els frens, una incidència que va costar-los molt de temps poder solventar. Aquest fet va limitar la seva actuació tant als lliures, com a les dues primeres curses. I és que tant divendres com dissabte, l’andorrà va estar queixant-se del frens, sense que el seu equip aconseguís trobar el problema.

Com dèiem, la primera conseqüència d’aquesta incidència va arribar als entrenaments classificatoris de divendres, doncs l’andorrà no va poder fer quasi res per ser competitiu i va acabar al 22è lloc. Això, lògicament, va condicionar molt les curses, donat que més enllà de continuar amb el problema, l’andorrà sortiria des de les darreres posicions de la graella.

Dues carreres sense massa opcions

Dissabte al matí, en el transcurs de la primera carrera els problemes continuaven. A més, també van sortir fins a tres cotxes de seguretat, un fet que constantment feia que els pilots circulessin en formació, mentre s’esgotava el temps de carrera.

En la segona carrera va tornar a viure’s més del mateix. L’andorrà seguia sense solventar els problemes amb els frens, de manera que va estar pilotant, bàsicament mantenint-se en la mateixa posició tota la cursa, doncs prendre riscos era excessivament perillós, i més en un circuit com el de Magny-Cours.

Incidència solventada a la 3a cursa

Dissabte a la nit va arribar la bona notícia, doncs els enginyers van poder localitzar el problema de frens i el van solventar a temps per a la darrera carrera de diumenge.

En aquest context, l’andorrà, que seguia sortint des de la part més endarrerida de la graella, va protagonitzar una sortida que va permetre-li superar quatre llocs.

Lluny de quedar-se en això, el jove andorrà va seguir pilotant, aquest cop sí, com acostuma a fer-ho, amb valentia i determinació, però molt conscient que no podia cometre cap errada. És així que no havien passat ni dues voltes que ja rodava vuit llocs per sobre de la seva posició inicial. Lluny de quedar-se en això, encara va escalar dues posicions més fins a situar-se al dotze lloc, rodant frec a frec amb Paul Alberto.

A tocar de l’11è lloc

A l’intentar superar a l’italià Leonardo Megna per fer-se amb l’onzena posició, Porté va cometre un error que va permetre que el seu immediat perseguidor, el francès Paul Alberto, aprofités la situació per fer-se amb la posició de l’italià, seguit en tot moment per l’andorrà.

Des d’aquell moment, Porté va estar ensenyant les dents al francès, tot i que no va voler prendre més riscos i va mantenir-se la resta de la carrera en la dotzena posició, lloc amb el què va creuar finalment la línia de meta.

Esmentar que al final, la penalització d’un dels pilots va afavorir a l’andorrà amb una posició, de tal forma que oficialment va acabar classificat en l’onzena posició (d’un total de 26 pilots).

Així doncs, Frank Porté va poder-se rescabalar dels problemes a les dues primeres curses amb aquesta excel·lent escalada a la darrera cursa del certamen, en la qual va superar 12 + 1 posicions, una clara mostra que l’andorrà té molt a dir en aquest campionat. 

Next Stop: Pau-Ville

Sense temps per a res, el cap de setmana vinent tindrà lloc al circuit de Pau-Ville el tercer meeting de l’F4 FFSA. L’andorrà, tal com va acabar a Magny-Cours va marxar cap allà per poder preparar la prova amb la resta de promeses del certament francès d’F4.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.