,

Toyota GR Supra: 340 CV d’autèntic desig groc Imperial

Feia temps que esperava poder conèixer de primera mà el nou Toyota GR Supra, un espectacular esportiu sorgit, o millor dit, resorgit, fruit de la col·laboració entre Toyota i BMW. I és que recentment va arribar a Toyota Motors una unitat en color groc Imperial, simplement espectacular.

Des de 1978

Desenvolupat a partir d’una plataforma específica, aquesta 5a generació del ja mític esportiu japonés de tracció posterior de 1978, enguany té part del seu ADN alemany, però segueix tenint tot el dret d’heretar el nom d’aquell primer Supra que va presentar la marca nipona fa 45 anys.

El motor, disposat longitudinalmnt, és original de BMW, té una potència de 340 CV de potència i un par màxim de 500 Nm.

En el cas de la unitat que us presentem aquí, està gestionat des d’una una caixa de canvis automàtica ZF de vuit relacions. Amb tot aquest arsenal, l’esportiu japonés accelera de 0 a 100 en 4,3 segons, registrant una velocitat màxima limitada electrònicament que arriba als 250 km/h.

El diferencial autoblocant que actua en les rodes posteriors està orquestrat des d’una centraleta de gestió que actua a partir de la informació rebuda d’una sèrie de sensors situats a la direcció, al motor, a la direcció, a la suspensió, a l’accelerador i als frens.

Normal i Sport

El GR Supra ofereix  dos modes de conducció: Normal i Sport. Segons el mode seleccionat, variarà la gestió de l’electrònica, l’entrega de potència, la gestió de la caixa de canvi i fins i tot el so del motor.

També hi ha l’opció  ‘track’, la qual limitarà les ajudes electròniques, deixant en mans del conductor tot el control del temperament del cotxe.

Pel que fa a l’estètica, el GR Supra mostra una línia que poc té a veure amb els Supra que tots recordem.

De tots els angles, és el de la part posterior el que més crida l’atenció. En aquest sentit, la forma cupè del maleter (amb la part alta acabada en forma d’aleró, com els Z4 de BMW), juntament amb els pilots, no solament denoten l’origen mig europeu, mig japonés del cotxe, també anuncien sense embuts la naturalesa juganera del cotxe.

Equipament

Com no podia ser d’una altra manera, un dels punts més destacables el trobem en el equipament tecnològic. En aquest apartat, el cotxe inclou una gran pantalla tàctil semi flotant de 8,8 polzades, 10 altaveus, connectivitat Bluetooth, diferents ports USB,  Head-up display, càmera de visió posterior i seients tipus semi backet tapissats a base de cuir, equipats amb calefacció i ajustament elèctric.

Altres elements també presents són les ajudes a la direcció, clima bizona, sistema d’avís per canvi de carril involuntari i d’angle mort, la suspensió adaptativa, el control de creuer adaptatiu amb funció de parada i arrencada automàtica, l’accés i arrencada sense clau, els fars LED adaptatius, així com sensors d’aparcament. Completen la llista d’atributs unes llantes de 19 polzades forjades de color negre!

El sistema de frenada Brembo està compost per discos ventilats de 348 mm de diàmetre a l’eix davanter i de 345 al posterior, ambdos amb pinces de quatre pistons.

L’arquitectura de suspensions KW, permet variar l’altura lliure al sòl. L’eix davanter pot variar entre 15 i 35 mil·límetres, mentre que l’eix posterior pot fer-ho entre 20 i 40 mm.

De les dues versions disponibles: Active i Premium, la que hi ha al concessionari d’Escaldes-Engordany és una Premium. A més de dur tot el que hi ha disponible al catàleg, inclou la pintura exterior Groc Imperial.

Si us interessa, sapigueu que està disponible i per a entrega immediata al concessionari escaldenc per 62.700 euros.

Recordeu que Toyota Motors està a l’Av. Fiter i Rossell, 4. Tel. +376 814481

———

Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció  del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

 

Fotos: Motoraldia / Toyota