,

NOU PORSCHE MACAN GTS

Encetem la primera entrada ‘Premium’ de l’any amb el nou Porsche Macan GTS. De la gamma Macan i com a bon Gran Turisme Sport, és el que transpira més esportivitat de tots.

El nou Macan GTS arriba amb un potent motor, amb un xassís reorientat per aconseguir el millor rendiment, amb un disseny molt específic i amb un equipament diferencial.

Un V6 biturbo amb 380 CV

El propulsor V6 biturbo de 2.9 litres d’aquest GTS dels d’Stuttgart ofereix una potència de 380 cavalls. Aquest fet suposa un augment de 20 cavalls en comparació amb el seu predecessor.

4,7 segons de 0 a 100

Aquest poderós motor, combinat amb l’evolucionada transmissió PDK de doble embragatge i amb el paquet Sport Chrono resulten en una acceleració que només precisa de 4,7 segons per pujar de 0 a 100 km. Per tant, és tres dècimes més ràpid que la generació anterior.
La seva velocitat màxima és de 261 km/h.

GTS pur

Per tot plegat, el “petit” de la família SUV de Porsche revalida amb ple dret l’honor de ser un «GTS». I és que aquestes xifres, juntament a les extraordinàries qualitats dinàmiques que ofereix, fan d’aquest model un esportiu de gran volada.

Entre 15 i 25 mm més baix

Destacar que el sistema de control de l’amortiment «Porsche Active Suspension Management» ha estat recalibrat específicament.

El xassís també és 15 mil·límetres més baix, millorant substancialment la subjecció lateral. La suspensió pneumàtica adaptativa (opcional) incorpora un xassís rebaixat 10 mil·límetres més.

Calçat de luxe

Les llandes «RS Spyder Design» de 20 polzades que porta de sèrie, juntament amb uns impressionants discs de fre de 360 x 36 mil·límetres al davant i de 330 x 22 mil·límetres al darrere, li proporcionen el tacte i l’agilitat d’un veritable esportiu.

Per millorar encara més la capacitat de desacceleració, s’ofereixen com a opció els frens «PSCB» o Porsche Surface Coated Brake, o els «PCCB» (Porsche Ceramic Composite Brake.).

Llenguatge GTS

Redondeja l’esperit esportiu del Macan GTS el soroll que regala el sistema d’escapaments específic. Els de Porsche l’han adaptat especialment, un fet que lluny de ser un simple detall, accentua espectacularment les sensacions al volant i el plaer de conduir-lo.

Tot i això, també és cert que molta de la resposabilitat d’aquesta simfonia acústica arriba gràcies al motor V6 de 2.9 litres. L’esquema de disseny que presenta és igualment diferencial. Aquest esquema equipa dos turbocompressors disposats en en ‘V’ i escoltats per les dues bancades de cilindres. Tot plegat garanteix una resposta enèrgica i immediata.
Entre les 1750 i les 5000 voltes regala un par màxim de 520 Nm, quan la versió precedent arribava a 500.

«Pack Sport Design» De sèrie

El nou Macan GTS ara porta de sèrie el «Pack Sport Design». Aquest inclou uns acabats exclusius tant al frontal com en la part posterior. Completen el paquet uns vistosos estreps laterals que li donen una aparença encara més enèrgica i dominant.

Al marge del color escollit, el faldó davanter i la graella es caracteritzen per presentar detalls de color negre. Aquest però, ja és un detall característic en tots els GTS des de fa anys.

Els fars de LED amb el sistema «Porsche Dynamic Light System» i els pilots del darrere tridimensionals, s’uneixen per mitjà d’una franja de llums LED que va de banda a banda.

Identitat inequívoca 

El xassís rebaixat, les llantes «RS Spyder Design» de 20 polzades en negre brillant setinat, les pinces de fre vermelles i les motllures negres amb acabat súper brilant, realcen la imatge dinàmica del conjunt.
Tot plegat delata que estem davant d’un GTS, fins i tot vist de lluny.

Per darrere, els detalls en color negre estan igualment presents en elements com ara el difusor i els tubs d’escapament.

Interior a l’alçada

Com sempre, l’interior dels Macan desborden elegància i qualitat ien cas del GTS, també molta esportivitat.

Tot l’interior està guarnit amb materials de primera, com ara l’Alcántara, que guarneix la part central dels seients, els recolza braços de la consola central i els panells de les portes.
L’alumini és el segón material més visual de l’interior. En combinació amb el caliu de l’Alcàntara, transmet el toc just de frescor i claredat necessària per reforçar l’equilibri entre elegància i l’esperit ‘racing’ de tot l’interior.

Encara a la cabina, destacar l’exclusiu volant GTS esportiu multifunció folrat en cuir. Disposa -com no podia ser d’una altra forma-  de lleves de canvi.

La tapisseria de cuir del GTS és un altre dels aspectes més singulars d’aquest acabat. Fetes a base de cuir en color ‘vermell carmí’ o ‘crayón’ , presenten parts d’Alcantara i detalls en color. A nivell d’ajustaments, ofereixen fins a vuit tipus d’opcions, així com diferents reforços laterals per garantir la millor subjecció.

El sistema de so Bose ® Surround i la nova safata amb funció de càrrega inductiva per deixar-hi el mòbil, són algunes de les moltes opcions que podreu configurar personament.

Màxima seguretat

En quant a sistemes de seguretat activa i passiva, el paquet d’atributs que conformen aquest important apartat no ha rebut grans canvis. I és que la generació a la que substitueix  ja disposava del bo i millor de la marca. Destacarem però, el control de creuer adaptatiu amb assistent per situacion de trànsit dens, l’assistent d’aparcament amb càmera posterior i visió perifèrica, el parabrisa calefactat i l’ionitzador, tots ells sistemes opcionals.

Si voleu accedir a la pàgina oficial de Porsche, per conèixer la resta de característiques d’aquest nou GTS, us adjuntem l’enllaç aquí.

Voleu consultar altres entrades de models Premium?

A patrocinat aquest article, Kars Automòbils, especialistes en vehicles Premium.