, ,

La nova gamma 2024 de l’Alpine A110 ja admet comandes

Alpine actualitza la gamma de l’A110 de cara al ja molt proper 2024 i ho fa amb una interessant oferta que enriqueix totes les versions: A110, A110 GT i A110 S i amb l’arribada de l’A110 R Turini.

Destacar que aquesta nova gamma 2024, a nivell de comandes  ja està operativa des d’ahir (5 de desembre) al concessionari Alpine Andorra de Becier Vehicles.

Sens dubte, aquesta és una bona nova per a tots els entusiastes dels A110, així que si esteu interessats, teniu via lliure per configurar i encomanar el vostre nou A110 des de ja mateix.

Donat que la producció començarà a partir de març del 2024, les primeres entregues haurien d’arribar a la primavera o principis d’estiu.

La gran novetat

En aquesta nova fornada 2024 s’amplia la gamma amb l’A110 R Turini, consecució directa de l’A110 R. El nom fa referència al famós pas de Turini per on passa el Ral·li de Montecarlo.

Entre altres aspectes, l’A110 R Turini equiparà unes llandes d’aliatge GT Race de 18’’, ideals per a una conducció molt polivalent i esportiva per carretera.

La marca també ha introduït un nou color Heritage, concretament el taronja Coral, disponible al programa de personalització de la marca Atelier Alpine.

A part d’incorporar a la gamma l’A110 R Turini, Alpine està està acabant d’enllestir un complet redisseny de tota la gamma A110, ampliant l’equipament de sèrie a les versions A110, A110 GT i A110 S, quelcom que aportarà encara més valor a cada model.

Antonino Labate, director de vendes, màrqueting i experiència del client Alpine, comentava respecte de l’R Turini que “després de l’èxit de l’A110 R i amb una cartera de comandes completa fins a finals del 2024, Alpine llança ara l’A110 R Turini amb llandes GT Race per a una major polivalència. Al catàleg del 2024 i com a complement de l’A110 R, la versió Turini ens permetrà realitzar entregues més ràpides

Alpine A110: l’original

La combinació del seu xassís “Alpine” i el seu motor de 252 CV, ofereix una experiència de conducció que recorda a la berlineta original.

Lleuger, precís i divertit, l’Alpine A110 és àgil i dinàmic en qualsevol circumstància. L’A110 està equipat de sèrie amb llandes d’aliatge de 18 polzades, discos ventilats de 320 mm per a una frenada d’alt rendiment, així com amb retrovisors exteriors plegables elèctricament.

L’habitacle també disposa de pedals d’alumini i reposapeus del passatger d’aquest mateix material.

L’A110 té un preu de sortida de 65.800 euros.

A110 GT: prestacions i confort

Amb el seu motor de 300 CV i el seu xassís “Alpine”, el cupé esportiu Gran Turisme de la gamma A110 és la combinació ideal de prestacions i confort. La seva versatilitat i elegància el converteixen en l’esportiu ideal per als desplaçaments quotidians i els viatges de llarga distància.

L’A110 GT manté la seva esportivitat clarament marcada amb elements com ara les llandes Grand Prix diamantades de 18 polzades (de sèrie) de color negre i amb els monogrames laterals amb el logotip de la marca. Pel que fa al confort a bord, l’esportiu inclou també de sèrie el sistema d’àudio Focal Premium, un mirall retrovisor interior electrocròmic antireflexos i seients calefactats. Els pedals i el reposapeus també són d’alumini.

Aquest acabat arrenca des dels 74.000 euros

A110 S: potència i rendiment

El seu xassís “Sport” explota al màxim el potencial del seu motor de 300 CV. Esportiu fins a la medul·la, l’acabat ‘S’ s’ofereix opcionalment amb uns pneumàtics semi-slick i un kit aerodinàmic específic dissenyat per satisfer els conductors que busquen una experiència de conducció molt més sofisticada, especialment a circuita.

Notablement eficaç, l’A110 S és un concentrat d’emocions. Aquest acabat està equipat amb llandes forjades Fuchs de 18 polzades, llums amb tulipes negres en forma de bumerang i el mirall retrovisor interior electrocròmic.

Si aquest és l’acabat que millor us encaixa, heu de saber que els preus arrenquen des dels 72.900 euros

A110 R Turini: ‘l’enfant terrible’

Com queda dit, la gamma A110 R es veu enriquida definitivament amb la incorporació de l’A110 R Turini. Caracteritzat per tenir l’ADN pur de l’A110 R conegut, el nou R Turini inclou un xassís esmolat, així com el motor amb 300 CV i 340 Nm, sent a tots nivells l’acabat més radical de la gamma 2024.

Més baix, ràpid i dinàmic, l’A110 R Turini pot superar els 280 km/h de velocitat punta (a circuits). Com a bon esportiu, l’A110 R Turini ve farcit de fibra de carboni per tal de garantir la màxima lleugeresa. Algunes parts del frontal, el capó, els faldons laterals, l’aleró posterior, el difusor i la coberta del motor, estan fets d’aquest material.

L’Alpine A110 R Turini surt a partir de 108.000 euros.

En tot cas, des de Alpine Andorra ens van comentar que aquest preus prodríen variar lleugerament en funció de les variables finals prèvies al llançament definitiu de la gamma.

A110 R Le Mans, la cirereta final!

Per allò d’acabar de completar l’article de la millor manera, hem decidit incloure -bàsicament perquè també arribarà durant el proper 2024- un acabat més, o millor dit, una edició especial més. Ens referim a l’Alpine A110 R Le Mans, una sèrie especial limitada a 100 unitats.

Amb aquest model inspirat en la competició, Alpine vol retre homenatge al centenari de les 24 Hores de Le Mans.

Com en el cas del Turini, la fibra de carboni és una de les claus perquè l’Alpine A110 R Le Mans aconsegueixi reduir al màxim el seu pes. I és que assolir els 1082 kg de pes total, aquest material està present al sostre, a l’aleró, a les llandes i als seients tius bucket monocasc signats per Sabelt Track, així com a diferents parts de l’interior.

Parlant dels seients, aqui llueix la marca oficial de les 24 Hores de Le Mans, a les ales davanteres, als estreps laterals i als recolzacaps.

En el apartat estètic, l’A110 R Le Mans es vesteix de blanc i blau, els colors oficials de les 24 Hores de Le Mans. La doble línia de color està present al capó, al sostre i a l’aleró posterior.

També destacar que les llandes de carboni estan obertes a la part posterior, millorant així la capacitat de frenada.

Per altra banda, l’ala de tauró de carboni recorda la del A480, el monoplaça amb el què l’Alpine Elf Endurance Team competeix a Le Mans.

Acabarem l’apartat de l’estètica destacant que cada unitat lluirà la corresponent identificació numerada.

3,9 segons

L’Alpine A110 R Le Mans presumeix de prestacions a l’altura de les expectatives. En aquest sentit, parlem d’una acceleració de 0 a 100 km/h de només 3,9 segons i d’una velocitat punta de 285 km/h (en circuit).

Per gaudir del cotxe al límit, especialment quan estiguem a un circuit, l’esportiu inclou el anomenat ‘Road & Track’, un mode de conducció patentat per la marca francesa que redueix l’altura del cotxe i endureix la suspensió un 5% extra.

Alpine Andorra

Suggerent, oi? El cert és que a mi difícilment em treureu del color blau derivat del model original de l’A110. Ara bé, en aquest cas haig de dir que aquest, prestacions i detalls a part, estèticament em sembla verdaderament bonic!

Informeu-vos de tota la gamma A110 a Alpine Andorra, concessionari que trobareu a la seu central de Grup Becier, concretament a l’Av. d’Enclar, 142 de Santa Coloma +376 871800.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.

(Marc Zorzano)

ALPINE A100 R:

 

ALPINE A100 R LE MANS:

Fotos. Alpine