,

VINYES-MERCADER ESTRENEN EL SWIFT SOBRE TERRA

Després de provar el cotxe sobre terra, Vinyes-Mercader arrencaran el seu calendari el proper 27 de febrer.

A les portes de la disputa del primer ral·li d’aquest 2020, Joan Vinyes i Jordi Mercader van tenir l’oportunitat de pilotar el Swift R4lly S en una cronometrada de terra.

La parella iniciarà la temporada a Portugal. Serà a partir del 27 de febrer i ho faran en pistes de terra. Amb aquesta perspectiva, fer un test en aquest tipus de pistes era poc menys que imperatiu,  donat que el nou Swift R4lly S mai havia rodat en aquesta superfície.

En terra promet

Després del seu pas per Lapònia, on va realitzar una estada de tres dies pilotant diversos vehicles en un traçat dissenyat en un llac gelat, tant Joan Vinyes con Jordi Mercader van desplaçar-se a terres gallegues per posar-se al volant del nou Swift.

Per a Vinyes, la primera impressió del comportament de la nova mecànica rodant en terra va ser molt positiva:

“Continuem descobrint el nou Swift i no hi ha dubte que a mesura que anem fent quilòmetres, ens adonem del potencial que té.
És cert que queda molta feina per fer, però a mesura que avancem en el desenvolupament d’aquest, la millora de les seves prestacions és evident i això tindrà una repercussió directa en els cronos.

Amb tot, Vinyes és conscient que en el moment en què comencin a competir es veurà la situació real del Swift:

“No hi ha dubte que en el moment que tinguem rivals al davant amb mecàniques semblants a la nostra sabrem on estem realment. Amb tot, continuo dient que el marge de millora és ampli i això ho anirem demostrant a mesura que avanci la temporada.”

Per començar, unes especials

En la presentació de la temporada els dirigents de l’Equip Suzuki Motorsport, van anunciar un calendari en el què hi haurà ral·lis de terra i asfalt.
Precisament els ral·lis de terra són els primers de la temporada. A més, serán d’un nivell molt alt. En concret el 33è Ral·li Serras de Fafe de finals de febrer, prova vàlida pel campionat portuguès de l’especialitat, serà el repte inicial.

Per altra banda, la prova portuguesa vàlida per el Campionat del Món de Ral·lis (dies 21 i el 24 de maig), els servirà per mesurar-se amb els millors de la categoria del mundial.


Amb la incertesa de no conèixer ni els escenaris ni els rivals, Vinyes-Mercader esperen amb impaciència començar els reconeixements d’aquest primer ral·li.

Més notícies dels nostres esportistes a nivell internacional, aquí

Info original i fotos: Fotoesport