,

Una prova més separa Gerard de la Casa del títol de l’espanyol de muntanya

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va complir el seu objectiu a Totana (Múrcia). L’andorrà va acabar la penúltima cita del Campionat d’Espanya de Muntanya (Categoria 1) en la segona posició, per darrere de l’inassolible Audi RS 5 DTM de José Antonio López-Fombona.

Amb aquest resultat De la Casa es manté com a líder de la Categoria 1 del CEM 2022.
A Eivissa, últim meeting del calendari, el pilot de Gedith Center podria alçar-se al el títol de campió. Per aconseguir-ho en té prou amb repetir el mateix resultat que a Totana.

Una de les més ràpides.

L’Automòbil Club de Totana, organitzador de la pujada, va organitzar aquesta nova edició de la  prova (la 36a), sense modificar gens ni mica el traçat respecte de l’anterior edició. La sortida estava situada a la carretera RM-502-MU, concretament entre el punt quilòmetric 3,2 (urbanització La Tolla) i el 7,0, a la Rotonda del Santuari de la Santa. En total va ser 3,8 km de pujada amb un pendent mitjà del 5% i un desnivell de 300 metres.

Previsions de temps incert

Tot i que les expectatives pel que feia al clima no eren massa bones, al final tot va saldar-se prou bé. El temps estable va acompanyar als equips i aficionats tant al parc d’assistència del Recinte Firal de Totana, com al llarg del recorregut de la pujada, fent-ho fins gairebé el final de la cursa, quan la pluja no va donar-los més treva i va aparèixer a l’inici de l’última mànega oficial.

El programa horari tenia previst pel dissabte (dia 24) una pujada d’entrenaments lliures (només per a prioritaris RFEDA), dues pujades d’entrenaments oficials i una de carrera. Diumenge el pla constava d’una pujada d’entrenament i dos de carrera.

Gerard de la Casa sense contratemps

L’andorrà  i el seu Ford Fiesta WRX va fer dues excel·lents pujades en les primeres mànegues vàlides per a la carrera, assegurant-se la segona posició de la seva categoria a la Santa 2022.

Sense cap dubte aquell era l’objectiu. Així ens ho comentava el pilot:

“Abans de disputar la pujada de Totana necessitàvem dos segons llocs per aconseguir el títol espanyol de Muntanya en Turismes. Competir contra l’Audi de Fombona és impossible. Per tant vàrem centrar-nos en assegurar la segona plaça. Vam assolir l’objectiu i ara ens queda repetir la jugada a Eivissa per aconseguir el títol”.

Classificació Categoria 1:

1. José A. López-Fombona (Audi RS 5 TDM) 3’24”436
  2. Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) a 7”746
  3. Alberto Rodriguez (Ford Fiesta) a 25”046
  4. Francisco M. Jimenez (Mitsubishi Lancer Evo X) a 26”341
  5. Simón Gómez  (Skoda Fabia R5) a 27”367.

La 37a Pujada Illa d’Eivissa (dies 14, 15 i 16 d’octubre), posarà el punt final al Campionat d’Espanya de Muntanya 2022.

Esperem que tot surti bé i que en Gerard acabi fent-se amb el títol.