,

Marc Font tanca el Mundial amb un 20è lloc a la 24 MX Hixpania Hard Enduro

Marc Font (KTM) va protagonitzar aquest cap de setmana (8 i 9 d’octubre) una actuació de menys a més en la MX Hixpania Hard Enduro, prova que tancava el Campionat del Món de Hard Enduro 2022.

Inici complicat

L’inici no va ser del tot afortunat per a Font (KTM). En el pròleg disputat divendres les coses no van acabar de rutllar com haurien hagut de fer-ho. No obstant això, la reacció de l’andorrà no va fer-se esperar en la Campoo Extrem Race de l’endemà, on Font va aconseguir una excel·lent 26a posició. Aquesta posició li va donar pas a la Acerbis Lost Roads de diumenge.

Arribat el moment i malgrat un altre incident, l’andorrà va continuar millorant. Diem això perquè de nou es va veure obligat a remuntar a molts rivals, quan tot just estava en l’inici. Sigui com sigui, Font va saber recuperar-se, fins el punt que va acabar creuant la línia de meta en una treballada 20a posició.

Després de conèixer els resultats, el pilot de l’FMA comentava que “crec que he fet una prova molt bona i bé, amb tot el que ha passat al final estic el 20è. En termes generals estic content perquè a Aguilar de Campoo el nivell era molt alt”

Un certamen molt dur

Els de ‘The 5 elements’, els organitzadors de l’esdeveniment, van preparar la 6a edició de la prova amb molta cura i dedicació. Eren molt conscients que sent l’última prova del certamen, hi hauria els millors pilots de l’especialitat. Així doncs van dissenyar una prova extremadament dura i exigent.

Entre la selecta inscripció hi havia pilots de la talla de l’alemany Manuel Lettebichner, dels espanyols Mario Román i Alfredo Gómez, o del britànic Graham Jarvis. En total, hi havia un total de 350 pilots inscrits.

De menys a més

Així ens resumia en Marc la seva participació a Aguilar de Campoo:

“En l’etapa pròleg les coses no van sortir-me com esperava. Potser em va fallar una mica la concentració i vaig acabar en el 40è lloc de la classificació. És evident que tocava recuperar llocs i ho vaig aconseguir. En acabar l’Extrem (dues voltes en un traçat de 45 km) vaig acabar en la 26a posició.”

Una vegada completada aquesta segona jornada, calia esperar que els organitzadors fessin la classificació parcial per d saber si seguiria:

“Així és. Per poder competir diumenge calia estar entre els 40 millors del parcial. Al final vaig classificar-me. L’objectiu però, no era fàcil, ja que durant la disputa d’aquesta especial final s’eliminarien els 10 últims pilots.”

Anar a per totes, sí o sí

Com és de suposar, en aquesta jornada final, l’única estratègia vàlida era sortir i anar a per totes.

Font va fer-ho, però malauradament,“poc després de començar un rival va caure damunt meu i tot va anarse’n a norris – ens comentava.

Malgrat tot, jo seguia disposat a lluitar fins el final, de manera que vaig començar a escalar posicions superant tants rivals com vaig poder.  Al final vaig acabar el 20è”

Respecte d’aquest resultat, l’andorrà afegia:

“Com es pot comprovar amb la remuntada, ha estat un Top20 molt treballat. A més, estic molt content perquè he superat a rivals als què no havia guanyat mai”

Proper objectiu: Campionat d’Espanya

Amb el Mundial de Hard Enduro ja acabat, Marc Font se centrarà ara en el Campionat d’Espanya de la mateixa disciplina.

La propera cita será el 22 i 23 d’octubre a Oviedo (Astúries).