,

Marc Solsona es passa de la muntanya, als circuits de velocitat

Marc Solsona, habitual a les dues darreres temporades de Pujades de Muntanya, canvia d’especialitat. A partir d’ara el pilot se centrarà en la seva adaptació als circuits de velocitat, iniciant així una nova etapa en la seva carrera esportiva, en la què sempre ha anteposat la seva formació acadèmica, al davant de tot.

És per això que recentment Solsona va posar-se al volant d’un R/Clio Rally4 del Team VRT al Circuit de Barcelona – Catalunya, doncs el jove pilot necessitava valorar tot el que envolta aquesta nova modalitat en la què competirà.

Després d’unes 90 voltes, Solsona ens comentava que ara mateix les sensacions són molt bones i estic satisfet de la progressió que he tingut. Els consells de Jordi Vila (Responsable del Team VRT), m’han ajudat molt, sobretot en la forma com he d’afrontar el pilotatge amb el Clio. Durant les primeres tandes acabava atabalat, però en les últimes tot ha estat molt diferent”

En aquestes últimes tandes he aconseguit les voltes ràpides al Circuit amb un ritme de carrera bastant bo – afegia l’andorrà.

És evident que Solsona va deixar les instal·lacions de Montmeló amb una valoració molt positiva. En tot cas, és de calaix que encara queda força camí fins que la seva adaptació als circuits sigui total.

Canvi radical

Qualsevol canvi de disciplina comporta sempre un període d’adaptació, tant pels canvis evidents de mecànica, com per tot allò referent a normatives i reglaments. A més, no s’ha d’oblidar que ara competirà en grup, és a dir, amb molts pilots en pista, cosa que res té a veure amb les pujades en solitari.

Un període d’aprenentatge és ineludible, doncs entre molts altres aspectes, posar-se enmig d’una graella de sortida, envoltat de rivals, suposo que no és gens fàcil. Abans d’entrar en matèria intentarem preveure tota mena de situacions que es puguin donar en carrera

A més, respecte als tests duts a terme a circuit de la capital catalana, Solsona afegia que  ha estat una jornada intensa que hem iniciat de bon matí, coneixent el traçat i aconseguint una situació còmoda a l’habitacle del Clio. Un cop a la pista també hem treballat amb les dades de la telemetria per veure quina era la manera més efectiva de superar els obstacles del traçat. Amb tot, he après molt, però tinc molt clar que ens queda molta feina per fer!

Després de l’estiu: les competicions

Més enllà dels test de Montmeló, Solsona i el Team VRT han preparat un pla de treball previ a les competicions, per tal d’assegurar-se la preparació necessària per poder afrontar el calendari.

D’aquesta manera ens ho explicava el pilot: Abans i durant l’estiu intentarem quadrar les agendes per poder fer altres tests a diferents circuits. Si tot surt com esperem, la intenció és seguir la segona part del calendari del Campionat d’Espanya de Resistència (GT-CER), als circuits de València, Jerez i Barcelona”.

Les dates dels test encara no es coneixen, però sí que podem avançar que la primera cita al Circuit de la Comunitat Valenciana està prevista pel 23 i 24 de setembre i la de Jerez per a l’11 i 12 de novembre.

Per altra banda, els equips que disputen el GT-CER 2023 estaran a Barcelona els dies 1 i 2 de desembre.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport