,

Vinyes-Barcons guanyen a la “Diada Off-Road Lleida” de resistència

Joan Vinyes compartint amb Marc Barcons el volant del Peugeot 205 de l’equip MBP Racing, va aconseguir aquest cap de setmana (2 i 3 de març) el triomf a la classe 1, 2n a la classificació absoluta, a les 3 hores de Lleida, una de les competicions que va tenir lloc amb motiu de la Diada Winter Off-Road Lleida.

Val a dir que amb la celebració d’aquesta cursa organitzada per l’Escuderia Lleida, va iniciar-se el Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Els equips i aficionats que van citar-se al traçat lleidatà van gaudir d’un temps ennuvolat amb una temperatura prou agradable.

Joan Vinyes al volant del Peugeot

Primer cop junts amb el Peugeot

La competició va començar amb bones sensacions per a Vinyes-Barcons, els quals, tot i haver competit junts anteriorment, s’estrenaven fent parella amb el Peugeot.

De sortida, quan tot just disputaven la primera volta, l’andorrà ja va situar-se a la segona posició. A partir d’aquell instant va completar tot el seu relleu mantenint intacta la distància  amb Boltá-De la Torre, fins aquell moment líders de la prova.

Un cop Barcons va assumir el control del Peugeot la tònica va ser la mateixa, de manera que a mida que avançava la cursa, cada cop quedava més clar que Vinyes-Barcons dominaven amb claredat la classe 1, sent superats a la classificació absoluta només per Alonso-Alonso-Aranda (Seat Eivissa 2.0), guanyadors de la classe 2.

Vinyes-Barcons van superar en 14 voltes els seus perseguidors immediats de la classe 1, i això que van quedar-se sense direcció assistida a partir de la meitat de la cursa. Això, a més d’incidir en el pilotatge, va suposar-los un important esforç físic extra, de manera que la victòria encara té més mèrit.

Al volant per partida doble

Vinyes també va ocupar la plaça del seu fill a l’MBP Racing, ja que ell no va poder ser-hi per problemes d’agenda. El cert és que el pilot d’Andorra la Vella aprofita totes les ocasions que té per, com diu ell “mantenir-me actualitzat i amb el millor feeling possible en les competicions”.

En aquest sentit, Vinyes afegia que “ha estat un bon entrenament pensant en el compromís del proper dissabte a Lorca. Sens dubte són especialitats molt diferents, però la finalitat és la mateixa, és a dir, mantenir la concentració al màxim i anar el més ràpid possible i fer-ho controlant als rivals”

Esforç físic extra

Tot i haver-se fet amb el triomf de forma aparentment plàcida, el cert és que va ser molt dur a nivell físic. I és que Vinyes-Barcons no van poder lliurar-se d’un contratemps molt feixuc. Ens referim al tema de la direcció assistida, un problema afegit que els va obligar a utilitzar més energies de les previstes. Així ho comentava el pilot: “Quedar-se sense la direcció assistida és molt dur per als braços i per als canells. Les darreres voltes del relleu que va tocar-me fer en aquestes condicions se’m van fer molt llargues”.

Joan Vinyes i Marc Barcons

Next Stop: Lorca

En acabar el compromís de Lleida, Vinyes canviarà el xip, doncs “dissabte iniciarem la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra (CERT) 2024. A Lorca l’escenari serà molt diferent”.

Segons el calendari actual de la Federació Catalana d’Automobilisme, l’Escuderia Mollerussa serà l’entitat organitzadora de la cita catalana de resistència.

 

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport