,

Jordi Lestang i Gaudi Vall acaben el mundial de trial amb el TrialGP d’Itàlia

El Campionat del Món de Trial 2022 va posar el seu punt final amb la disputa del TrialGP d’Itàlia. La prova va tenir lloc a la localitat de Ponte di Legno, ciutat lombarda situada a la vall Camonica dels Alps italians, al peu de la glacera Pisgana.

8 km, amb 12 zones molt variades

El Moto Club del trial Lombardo va preparar un recorregut de 8 km amb 12 zones, totes localitzades als costats del riu Torrente Narcanello.

Gaudi Vall (Sherco) i Jordi Lestang (Montesa), ambdós pilots de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), van tenir una actuació amb conclusions ben diferents. Mentre que Vall -33è les dues jornades- va lluitar fins al final, tot i no s’adaptar-se del tot a l’escenari, Lestang, que va finalitzar en la 28a i 21a posició, va acabar més satisfet de com va transcòrrer el meeting italià.

Bou: 16è títol a la butxaca

Toni Bou (Honda) va viatjar a Ponte di Legno amb tota la feina pràcticament feta, és a dir, que el 16è títol del mundial a l’aire lliure no se li podia escapar.

En la primera jornada va acabar signant la 2a. plaça, per darrere de Matteo Grattarola. De cara a la darrera prova, Bou va reaccionar i va endur-se el primer lloc, el setè de la temporada.

Jordi Lestang

Les declaracions

Un cop finalitzat el TrialGP d’Itàlia, Lestang ens feia següent comentari:

“Ahir (dia 17) vaig tenir bones sensacions, però vaig fer alguna errada. Malgrat tot em vaig situar en el 28è lloc, empatat a punts amb el rival del davant. Diumenge va anar bé, de fet molt bé. Vaig tenir sensacions molt bones. A la primera volta anava 17è i al final vaig acabar 21è, empatat a punts amb el meu predecessor, però a molt poc de fer un Top15

Per a Vall, el recorregut de Ponte di Legno no li va ser massa favorable. Així ens ho explicava:

“La carrera va ser molt dura, amb zones molt difícils i un terreny que no s’adaptava massa al meu estil de pilotatge. Malgrat tot, hem lluitat fins el final”

Respecte de la temporada, el de Sherco afegia que ”la temporada ha estat molt positiva. Hem aprés molt i hem acumulat molta experiència de com va la categoria, quins són els mètodes d’entrenament adeqüats i com hem d’afrontar les competicions”

Next Stop: Monza

Una vegada finalitzat el TrialGP d’Itàlia i amb el el Mundial de l’especialitat, els pilots de l’FMA defensaran diumenge que ve (dia 25) a Monza els colors d’Andorra al Trial de les Nacions 2022.