,

Joan Vinyes tanca la Porsche Carrera Cup Benelux amb dos podis

Aquest passat cap de setmana Joan Vinyes ha acabat la seva primera temporada a la Porsche Carrera Cup Benelux fent un doble podi al Circuit de Hockenheim

L’andorrà va ocupar la segona plaça després de dues carreres molt semblants, la primera amb avançament inclòs al pilot francès Sebastien Lajoux.

En la carrera que va tancar el meeting, el principal rival de Vinyes va ser el pilot belga Giovanni Scamardi.

Totes dues carreres les va guanyar Scamardi, encara que a efectes del Trofeu Benelux la màxima puntuació va ser per a Vinyes.

Entrenaments lliures (40’)

La d’entrenaments era una jornada clau per acumular informació de la pista alemanya, i més encara donat que segons Vinyes el circuit alemany “és un circuit més complicat del que semblava”.

L’andorrà va aprofitar al màxim el dia per radiografia el millor possible el circuit. A més, el pilot va poder situar-se a prop dels pilots que coneixen bé Hockenheim.

Val a dir que el “rush” final de la primer mànega va ser espectacular per al pilot del Principat, doncs va millorar el crono en cadascuna de les voltes (1’44”469).

El desenvolupament de la segona mànega va ser diferent. En aparença, els que aparentment havien de ser els seus rivals més directes, els pilots Scamardi i Lajoux,  només el superaven a poques voltes del final. No obstant això, en la seva volta 18, Vinyes va llançar un últim atac i va parar el crono en 1’44”572, un temps que el qualificava com el més ràpid entre els AM.

Vinyes es mostrava molts satisfet després de completar la seva primera jornada, doncs no oblidem que només havia conegut el circuit de forma virtual. Aquestes eren les seves paraules al respecte:

“Mai havia trepitjat l’asfalt del circuit alemany. Sí que és cert que havia vist molts vídeos de proves disputades en aquest traçat. Una vegada a la pista, el traçat és molt més complicat del que sembla des de fora. Ara puc dir que el conec una mica, malgrat que encara no em sento del tot còmode al volant del Porsche “.

Molt bones sensacions

En tot cas, el dia dels entrenaments lliures va acabar-lo amb molt bones sensacions:

“La segona tanda de lliures l’acabem en 1’44’’572,  el millor crono entre els AM, en un final molt ajustat”  –afegia Vinyes.

“Vist com ha anat tot, la igualtat que hi ha en la categoria AM farà que les diferències entre els pilots capdavanters siguin mínimes. Estar entre ells serà l’objectiu”.

Entrenaments oficials

Els oficials de 35’ van estar marcats per una bandera vermella tot just començar.

“Avui hem començat de manera regular. La bandera vermella que han mostrat gairebé començar ens ha desmuntat el pla que teníem previst. Aquesta vegada els oficials han quedat reduïts a la meitat, no hi ha hagut temps a estrenar el segon joc de rodes, així que caldrà atacar una mica més durant les carreres” –comentava Vinyes després de disputar la sessió d’oficials a l’sprint.

Classificacions.

Millor volta:

  1. Giovanni Scamardi, 1’42”411
  2. Sebastien Lajoux, 1’42”828
  3. Joan Vinyes, 1’43”194
  4. Sven van Laere, 1’44”876
  5. Ad  Geerts, 1’46”299.

Millor 2a. volta:

  1. Giovanni Scamardi, 1’42”741
  2. Sebastien Lajoux, 1’42”904
  3. Joan VInyes, 1’43”231
  4. Sven van Laere, 1’44”876
  5. Ad  Geerts, 1’46”299.

Espectacular “baralla” amb Lajoux.

En la 1a carrera Vinyes va aconseguit un podi molt treballat després de la lluita que va mantenir amb Lajoux des de la mateixa sortida. El cert és que no va ser gens fàcil per a l’andorrà poder superar-lo. Al final però, ho va aconseguir, situaria t-se a tocar d’Scamardi, pilot que tot i disputar la prova en la categoria, no puntuava per al Trofeu Benelux.

Al final de la primera carrera, en Joan es mostrava molt satisfet. Segons comentava el pilot “no hi ha dubte, aquesta tarda hem mantingut el pla previst. La lluita amb Lajoux ha estat molt dura però l’hem acabat doblegant. Pel que fa a Scamardi, en principi s’ha escapat, però al final he pogut mantenir el seu ritme sense massa  esforços”

”Demà acomiadarem el campionat i poder repetir podi seria un bonic final“ –afegia satisfet l’andorrà.

Classificació 1a carrera 

  1. Giovanni Scamardi
  2. Joan Vinyes
  3. Sebastien Lajoux
  4. Sven van Laere
  5. Ad Geerts.

Impossible avançar en la 2a cursa

Des del moment en què el semàfor es va posar verd en la segona cursa, Vinyes es va enganxar a Scamardi amb la intenció de superar-lo a la primera de canvi. Tot i les seves intencions, l’oportunitat de fer-ho no va arribar,  tot i que estant a dècimes, pogués semblar possible.

En la recta final d’aquesta segona cursa la diferència va pujar a mica més d’un segon, massa temps per intentar res sense prendre massa riscos.

Una vegada acabats els 30’ de competició, Vinyes ens va confirmar el viscut en aquesta segona ronda:

“Hockenheim és un circuit amb un gran ambient de competició, però com ja he comentat, és molt més difícil de que pugui semblar. Avançar és molt complicat si el rival que et precedeix no comet un error. He intentat pressionar a Scamardi, però està clar que coneix molt bé la pista i que difícilment cometria cap error. Per tot això, crec que el segon lloc ha estat molt bé”

Classificació 2a carrera

  1. Giovanni Scamardi
  2. Joan Vinyes
  3. Sebastien Lajoux
  4. Ad Geerts
  5. Sven van Laere.

Ral·li RACC – Catalunya

Una vegada conclosa la seva participació al Trofeu Benelux, Vinyes començarà a preparar el Ral·li RACC – Catalunya, prova que aquesta temporada, a part de ser vàlida per al mundial (WRC), també puntuarà per a l’europeu (ERC).

En aquest certamen l’andorra estarà al costat de Jordi Mercader, al volant del Suzuki Swift R4lly.

La parella competirà per aconseguir el títol de la categoria ERCOpen.

Molta sort!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi tradicionalment des del desplegable del menú superior del blog.