,

Aquest cap de setmana torna el TrialGP Andorra a Sant Julià de Lòria

Sant Julià de Lòria ja està a punt per acollir l’edició 2022 del TrialGP Andorra, segona cita del calendari de Campionat del Món del Trial.

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA), amb Natàlia Gallego al capdavant, han posat un any més tots els seus recursos i experiència per fer que tant participants com aficionats gaudeixin d’unes jornades de trial del màxim nivell, fent que la plaça d’Andorra torni a brillar dins del món del trial del més alt nivell.

L’arribada de la logística dels equips que disputaran la prova ja és imminent. En aquest sentit, l’organitzador de la cita, la Federació Motociclista d’Andorra, ho té tot a punt perquè els protagonistes de l’esdeveniment s’acomodin en ple centre de la vila laurediana a mida que vagin arribant al llarg del proper dijous.

Una temporada més, les zones de muntanya properes a Sant Julià de Lòria seran l’escenari on els pilots es jugaran uns punts molt valuosos de cara a estar a final de temporada en l’esglaó més alt del podi d’aquesta edició 2022 del Mundial.

Imatge d’una de les zones

Divendres, jornada burocràtica intensa

Divendres, una vegada instal·lats en els diferents paddocks, els equips començaran una densa jornada que arrencarà amb les corresponents verificacions administratives i tècniques.

A partir d’això, entre les 12.00 i les 15.30 els pilots podran exercitar-se en la zona prevista per als entrenaments oficials. Aquestes zones estaran situades a la carretera de Nagol, en diferents punts de fàcil accés.

Cap de setmana de competició

Dissabte i diumenge (dies 18 i 19), a partir de les 9.00 hores es donarà la sortida al primer pilot.

Enguany, l’aigua serà la principal protagonista. En aquest sentit, destacar que els recorreguts a superar constaran de 12 zones d’habilitat, de les quals 8 seran d’aigua. S’hauran de superar dues vegades cada dia.

La prova s’iniciarà en zones de terra i de pedra trencada. Les quatre primeres estaran situades a prop de l’ermita de Sant Cerní de Nagol. En la continuació l’aigua serà la gran protagonista. I és que a partir d’aquest punt l’aigua i els rocs lliscants seran els obstacles a batre zona a zona.

Un cop més, a l’alçada de la zona dels Faucellers del riu d’Auvinyà, els pilots s’enfrontaran a un nucli de sis zones de dificultat mitjana-alta. L’interzona els portarà fins a les dues zones finals, també amb l’aigua com a protagonista. Aquestes darreres zones es troben a prop de la carretera CG1.

Si voleu anar-hi, dir-vos que per poder arribar en aquest punt caminant, haureu d’accedir des de la rotonda del Centre Comercial Sant Eloi.

Els millors pilots del Mundial

Seran quatre les categories que competiran: TrialGP, Trial2, Trial3 i TrialGP Women. Entre els pilots inscrits destaca la presència de tots els pilots del Top5 de l’any passat, amb Toni Bou (Honda) i Adam Raga (TRS) al capdavant.

En l’apartat femení, destacar la presència de l’espanyola Berta Abellan i de la britànica Emma Bristow, ambdues també van estar en el podi final de 2021.

La representació de l’entitat organitzadora (FMA) estarà a càrrec de Jordi Lestang, actual líder de la provisional de campionat andorrà de l’especialitat, i de Gaudi Vall. Tots dos competiran en la categoria Trial2.

Esteu llestos per viure i gaudir d’una nova edició del Trial GP d’Andorra?

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font / Fotos: FMA