,

Primer triomf de Joan Vinyes Jr. al Català de Resistència

L’equip Vinyes Dabad va tenir una gran actuació a la 9a Copa de Catalunya 3h de Resistència de Masquefa, segona prova de  calendari català de l’especialitat. Joan Vinyes Jr – Marc Barcons van guanyar la classe 1, mentre que Joan Vinyes – Melchor Caminal van ocupar la 2a plaça del podi de la classe 2.

Ambdós equips van estar al Top5 de la classificació absoluta de la prova organitzada pel Grup Esportiu Gas a Fons de Masquefa, que va disputar-se al Circuit de la Pedrosa.

Vinyes Jr.- Marc Barcons (Peugeot 205) al podi

Les 3h de Resistència de Masquefa es van disputar amb un ambient primaveral i en un traçat que en opinió dels pilots andorrans: “Es molt bonic”.

Igualtat a la primera part

Les 3h de Masquefa van tenir una part inicial en què les diferències van ser mínimes. Per això, eren diversos els aspirants al triomf.

Destacar que l’incendi d’un dels vehicles participants va obligar els organitzadors a treure la bandera vermella i donar una nova sortida en el moment en què es va restablir la normalitat.

Després d’aquesta segona sortida, Vinyes Jr. es va situar líder de la prova, posició que va mantenir amb solvència fins que va arribar el moment d’entrar a l’assistència per fer el canvi de pilot.

A meitat de carrera, Castelló-Guillamet (VW Golf) eren els líders amb 95 voltes, les mateixes que duien Vinyes Jr.-Barcons. A una sola volta (94) es trobava el Seat Ibiza d’Aranda-Alonso-Alonso.

Les mecàniques acusen l’esforç

Vinyes Jr.-Barcons van mantenir el pols amb Castelló-Guillamet, l’equip guanyador, fins que a 40’ del final de la prova el canvi de velocitats del Peugeot els va obligar a passar per l’assistència, perdent l’opció de cara al triomf absolut. No obstant això, l’avantatge acumulat en la part inicial de la prova els va permetre mantenir el primer lloc a la classe 1.

El canvi marca la cursa de Vinyes-Caminal

Després de protagonitzar una espectacular sortida, malauradament Vinyes-Caminal van tenir problemes amb el selector del canvi, motiu pel qual van perdre diverses voltes.

Tot i que van anar recuperant-les, al final van haver de conformar-se amb la 2a plaça de la classe 2, a 5 voltes d’Aranda-Alonso-Alonso.

Propera parada: Mollerussa

La pròxima prova de certamen català de “off-road”, serà a Mollerussa el dia 22 d’abril. Joan Vinyes jr lluitarà per situar-se líder en solitari de la classe 1 en la provisional del campionat.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /Fotos: Fotoesport

Vinyes – Caminal en plena cursa

Joan Vinyes Jr. revisant el Peugeot