,

Bon debut de Vinyes-Mercader amb el Hyundai Rally2 R5 al Ral·li da Auga

Ral·li da Auga 2023.- Joan Vinyes – Jordi Mercader (Hyundai Rally2 R5 – Team Rallycar) van protagonitzar un Ral·li da Auga 2023 en clara progressió. Finalment van aconseguir la 4a. posició absoluta, a 23” del podi final de la prova.

La prova gallega era la primera del calendari de la Copa d’Espanya de l’especialitat (CERT) de la present temporada, una competició que el team Rallycar seguirà amb regularitat.

Vinyes es mostrava molt satisfet de com s’havia desenvolupat el seu retorn als ral·lis de terra espanyols. En aquest sentit, el pilot comentava que “hem complert amb escreix els objectius que ens havíem marcat. Un ral·li molt bonic en què, estant a Galícia, la climatologia sempre té l’última paraula. El Hyundai s’ha comportat de manera impecable i l’equip ha fet un treball perfecte. Sens dubte ha estat un retorn a la terra que il·lusiona. Recuperar el ritme que teníem en terra fa anys és el pròxim objectiu”.

Excel·lents sensacions al tram de qualificació

Una vegada completats tots els passos precompetició (reconeixements, verificacions..) va arribar el moment de situar-se al volant del Hyundai i20 i competir contra el crono.

Al “free practice” Vinyes-Mercader van marcar un millor crono de 2’42”488, temps que va quedar lluny del que esperaven fer.

“El tram estava delicat, amb zones humides i altres seques que lliscaven molt, però no de forma regular. En la qualificació intentarem canviar el pilotatge a veure si el crono millora”  – comentava Vinyes.

Dit i fet! En el tram de qualificació, sacrificant una mica la velocitat, però fent la traçada més exacta, el temps va millorar de manera espectacular (2’28”492), aconseguint la 4a. plaça en la classificació.

La resta de la jornada del divendres (dia 24) va desenvolupar-se sense incidències. Vinyes-Mercader van disputar el tram espectacle i la corresponent cerimònia de sortida.

Seguir coneixent el Hyundai

Aquest era el primer ral·li pilotant el Hyundai Rally2. El pilot del Team Rallycar va iniciar les primeres especials a un ritme que li permetés no perdre contacte amb els més ràpids, però sense prendre cap risc innecessari.

Després de marcar el tercer millor temps en la quarta especial del dia i última del bucle matinal, Vinyes-Mercader estaven situats en la setena posició, a 2’32”del líder, el campió espanyol de l’especialitat Cohete Suarez (Skoda R5) i a 1’37” d’Ivan Ares (Hyundai Rally2).

A l’assistència de meitat de la prova, Vinyes manifestava que “tot està sortint com esperàvem. Potser podríem anar una mica més ràpid, però hem considerat que encara no és el moment. No hi ha cap dubte que les prestacions del Hyundai t’ofereixen la possibilitat d’anar molt més de pressa”.

Estratègia conservadora

En la continuació van seguir en la mateixa línia, aconseguint finalment completar el ral·li en la 4a. posició. Respecte de si el podi va ser possible, l’andorrà va comentar-nos que “potser en altres circumstàncies ho hagués estat, però crec que el nostre primer resultat és molt bo i era innecessari forçar la situació per fer podi. Et diré que en l’última especial fins i tot hem aixecat una mica per assegurar estar al parc tancat final”.

“Sense cap dubte, la valoració final és molt positiva en tots els sentits, quan siguem capaços d’aprofitar totes les prestacions del Hyundai Rally2, no hi ha dubte que podrem lluitar per assolir reptes més exigents” – comentava Vinyes com a valoració final.

Classificació final

  1. Suarez-Iblesias (Skoda R5) 1h02’15.2
  2. Osorio-Dos Reis (Skoda R5), a 3’35”.4
  3. Vidales-Hereu (Skoda R5), a 3’39”.6
  4. Vinyes-Mercader (Hyundai R5), a 4’04.0
  5. Alonso-Pérez (Citroën C3 Rally2), a 4’13”1.

La propera cita arribarà a mitjans d’abril (dies 14 i 15). Serà a Lorca (Múrcia), on es disputarà una nova edició del Rally Tierras Altas de Lorca. La prova, a més de puntuar per al CERT – Rallycar, també serà vàlida pel Supercampionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER).

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original /Fotos: Fotoesport