,

Joan Vinyes-Jordi Mercader abandonen a l’última especial del Rallye Tierra de Madrid

Rally Tierra de Madrid.- A causa d’una avaria insalvable, aquest passat cap de setmana, la parella formada per Joan Vinyes i Jordi Mercader no van poder entrar el Hyundai i20 Rally2 – Team Rallycar al parc tancat final de Paracuellos de Jarama. 

Els del Hyundai van patir un contratemps insalvable a l’última especial cronometrada del Rally Tierra de Madrid, concretament a l’especial D2, quan va trencar-se el buje de la roda davantera esquerra. Malgrat estar molt a prop de l’arribada, l’avaria va fer impossible que poguessin continuar.

Espectacular volada del Hyundai i20 Rally2

Tal i com comentava Vinyes un cop al parc tancat, “almenys hem gaudit de la competició. No obstant això, que passin aquestes coses sempre et deixen una mica tocat”

“No m’agrada ‘culpar a la sort’ de cap resultat en una competició. Tanmateix, en aquesta ocasió no tinc una altra explicació per entendre el que ens ha passat. Sens dubte és mala sort trencar un buje, un trencament sense cap otiu explícit, i més amb la meta a la vista. Només ens queda recórrer a all`de “les carreres són així” per poder explicar el succeït. Fins al moment de l’abandonament hem demostrat que estem a la mateixa altura que els que lluiten pel títol del CERT. En fi, encara queden dos ral·lis pel final del certamen. Ho continuarem intentant!” – concloïa Vinyes visiblement contrariat pel succeit al ral·li madrileny.

Inici amb sensacions positives

El “shakedown” i posterior TCC es van disputar en una especial de 3,58 km amb molta pols i molta pedra solta a la pista. Aquest tipus d’escenari va repetir-se al llarg de les cronometrades del ral·li.

Els pilots del Team Rallycar van afrontar l’obstacle inicial de la prova amb l’objectiu de marcar un crono que els servís per triar un lloc “còmode” en l’ordre de sortida. Al final, tot va quatllar i van aconseguir-ho. Vinyes-Mercader van poder completar el “shake” amb un crono de 2’05”1, el sisè millor registre.

Marge de millora

Segons Vinyes, encara hi havia marge de millora i així va ser, doncs al TCC va aconseguir rebaixar el crono parant-lo en 1’57”9. Aquest temps va situar-los a la quarta plaça, un lloc que va permetre’ls ser dels primers a triar el lloc de sortida.

En aquest estadi de la prova, el pilot de Hyundai-Andorra es mostrava satisfet de com estava anant tot. Així s’expressava: “Hem fet una bona qualificació i això ens ha donat l’opció de triar l’onzena posició de cara a la sortida. D’aquesta manera, en el primer pas trobarem les pistes una mica més netes, doncs només hauran passat deu equips per davant. Estic convençut que serà un ral·li molt competit”.

 Lluitant pel Top5.

Des del mateix inici es va intuir que les previsions de cara a la lluita entre varis competidors seria una realitat.

Els equips que hi ha lluitant pel títol  -entre ells Vinyes-Mercader-  estaven separats per diferències mínimes, mentre que per davant seu, el campió d’Espanya, Pepe López, es destacava a la primera posició.

Després del primer pas per les especials A (11,15 km) i B (10,83), el pilot de Rallycar estava a la sisena posició de la classificació absoluta, separat per 2”7 de Vidales-Hereu i a 2 dècimes de Gómez-Blanco, dos dels rivals directes en la lluita del títol.

Al segon pas pel bucle esmentat, va seguir la mateixa tònica. Vinyes-Mercader van aconseguir una quarta posició escratx a l’especial B com a millor parcial. Això els va permetre reduir diferències respecte a Vidales (a 2”4), mentre que per 2”9 van superar a Gómez.

Era evident, que tot estava per decidir.

“No hi ha dubte que entre nosaltres el ral·li es decidirà per detalls insignificants. De fet, el més mínim descuit pot resultar decisiu. També crec que els pilots que habitualment disputen l’S-CER van un pas per davant, sobretot Pepe López. Continuarem lluitant, a veure com se’ns donen les especials de la tarda”.

Diferències mínimes fins que..

Al primer pas pel bucle que tancava la prova, Vinyes-Mercader van deixar-se algun segon respecte dels seus rivals directes. Després de superar per primera vegada les especials C (10,86 km) i D (12,81 km), l’equip de Hyundai-Andorra cedia 13” respecte a Gómez i 10 respecte de  Vidales.

Tot era encara possible i en l’últim pas per l’assistència, quan Vinyes va decidir fer algun canvi al cotxe: “Vam creure oportú muntar els pneumàtics que havíem utilitzat durant el matí. Era arriscat, però vam fer-lo”.

L’encert del canvi va quedar demostrat a la segona passada pel tram C, doncs Vinyes va millorar en 19” el registre fet al primer pas. Amb tot, malauradament per als interesos dels del Team Rallycar, la remuntada va quedar-se a mig fer a causa de l’avaria soferta, és a dir, pel trencament del buje de la roda davantera esquerra. I és que com queda dit, dels d’aquell moment l’edició 2023 del Rally Tierra de Madrid va acabar per a l’andorrà.

IX Rallye ciudad de Granada

D’aquí de tres setmanes (dies 27 i 28 d’octubre), es disputarà la penúltima prova de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra a Granada. Serà el IX Rallye ciudad de Granada, organitzat per l’Automóvil Club de Granada 2001.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport