,

VINYES-MERCADER, QUARTS ABSOLUTS A LA NUCIA

Joan Vinyes-Jordi Mercader  van acabar quarts absoluts a la Nucia. A més d’aquesta 4a plaça absoluta, van aconseguir el triomf en la categoria N5. Va ser la penúltima cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) 2018. 

Vinyes-Mercades han guanyat en la seva categoria a La Nucia

Vinyes-Mercader s’han endut la victòria a La Nucia

Amb aquesta victòria, els de Suzuki Motor Ibèrica han sumat el seu 3è triomf consecutiu en aquesta segona part de la temporada. Aquest fet els situa en una posició immillorable per aconseguir el títol del CERA, així com el quart lloc absolut.

Shakedown – Qualificació.

Callosa – Castell de Guadalest (4,870km)

L’escenari del test va disputar-se en el mateix on es disputa la Pujada al Castell de Guadalest. És un traçat que enllaça zones ràpides amb altres de més tècniques on s’amaguen situacions molt delicades.

El tàndem de Suzuki Motor Ibèrica va fer les quatre pujades fins trobar la millor posada a punt del Swift R+. 

En el tram de qualificació van parar el crono en 3’07”251. Va ser el millor registre de la seva categoria i el 5è d’aquest tram de qualificació.

1a. Etapa: Secció 1 

Kàrting Finestrat (1,09km)

El ral·li de l’Automòbil Club d’Alacant va iniciar-se en les instal·lacions del Kàrting Finestrat. Va ser una cronometrada molt curta en què les diferències ja es preveien mínimes. Malgrat tot, sent la primera cronometrada pot tenir conseqüències importants. Si dos pilots acaben la prova amb el mateix temps acumulat, el millor de la 1a. cronometrada es classifica per davant.

Vinyes-Mercader, amb un crono de 1’02”2, van acabar en la 4a posición i van sorprendre diversos R5.

Joan es mostrava satisfet una vegada completada aquesta primera jornada en la localitat alacantina.

Vam superar (divendres, 9) molt bé l’especial inicial del ral·li. No es tractava de decidir res, però vam ser els més ràpids entre els N5. En tot cas, el ral·li de debò començava l’endemà 

Seccions 2-3

Relleu-Penàguila (21,48km), Gorga-Gorga (13,42km), Benifallim-la Torre de les Maçanes (12,07km). 

El comportament exhibit divendres pel Swift R+ (shakedown i 1a especial) no va tenir continuïtat dissabte.

La falta de fiabilitat en les frenades van obligar a Vinyes-Mercader a baixar el ritme. Malgrat tot, els pilots de Suzuki van aconseguir acabar la primera part en la 5a plaça absoluta i en la 2a de la categoria N5. Concretament van entrar a 2”5 del seu company Javier Pardo.

En aquestes seccions matinals, Vinyes seguia confiat de poder recuperar el millor ritme, un cop revisat el Suzuki a l’assistència de meitat de carrera.

Joan Vinyes I Jordi Mercader A La Nucia

1è pla de Joan Vinyes I Jordi Mercader

Seccions 4 i 5

Bolulla-Rates (18,28km) i Xaló (22,00km)

Les dificultats que tenia la part final no va ser un impediment per a Vinyes.

Després de la primera passada pel Coll de Rates van aconseguir situar-se al capdavant de la seva categoria. Va fer-ho consolidant la seva posició entre els cinc millors.

En l’última passada per aquest bucle final, Vinyes va poder fer front amb éxit els atacs de l’R5 de Shurayen Pernia.

Així doncs, van aconseguir una excel·lent 4a posició absoluta. 

D’aquesta manera s’expressava un cop finalitzada la competició:

Aquesta vegada m’ho han posat fàcil. En la lluita amb “Shura” tenia les de perdre, però en veure’l en l’inici de Jalón (per una burxada), m’ho he pres amb molta tranquil·litat. Feia temps que no feia una especial a un ritme tan còmode

El CERA 2018 viurà el seu últim episodi en les carreteres de la Comunitat de Madrid i Àvila.  Serà la 9a edició del Ral·li Comunitat de Madrid – RACE i tindrà el centre neuràlgic en les instal·lacions del Circuit del Jarama.

 

Font: Fotoesport