,

ACA CLUB inaugura el nou centre d’esports digitals

L’ACA CLUB ha inaugurat avui les noves instal·lacions de l’ACA eSports Center a la tercera planta del mateix edifici on tenen la seu social.

L’ACA eSports pretén impulsar els esports electrònics al Principat, formar una nova generació de pilots digitals per competir en l’àmbit internacional, promovent la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.

Actius des de 2022

Tot i la inauguració d’avui, el centre d’alt rendiment d’esports digitals especialitzat en la disciplina de Motorsport, seu de les seccions ACADEMY i TEAM, va començar la seva activitat a principis de 2022.

El nou centre actualment compta amb més de deu professionals vinculats al projecte, setze alumnes a la secció formativa i cinc pilots competint en campionats internacionals.

Instal·lacions de primer nivell

La nova seu de l’ACA eSports Center té més de 200 m2 distribuïts en dues plantes. Avui s’ha fet efectiva la inauguració de la planta on staff, alumnes i equip desenvolupen les activitats diàries vinculades al vessant de motorsport digital.

D’esquerra a dreta, Enric Tarrado, David Astrié i Toti Sasplugues

Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, explicava que “les noves instal·lacions ens permeten oferir millors mitjans perquè tant els integrants de l’ACADEMY, com els del TEAM, arribin al màxim nivell”

“Els esports electrònics s’han convertit en una professió que requereix una rutina estricta per millorar i arribar al nivell més alt, no tan sols des del punt de vista del coneixement del videojoc o la plataforma, sinó també d’entrenament físic i mental”- afegia Sasplugues.

Salt qualitatiu i competitiu

Les noves instal·lacions acullen una àrea amb 5 simuladors de la tecnologia FANATEC. En aquesta mateixa planta també hi ha una zona per dur a terme les activitats d’activació, pantalles per veure i analitzar competicions i una zona destinada a la telemetria i a l’anàlisi de dades.

A les instal·lacions també hi ha l’àrea de la secció competitiva on s’entrena l’ACA eSports Team. A tal efecte hi ha cinc nous simuladors fabricats per DCODE, el nou partner tecnològic del projecte. Aquests simuladors disposen de la millor tecnologia del mercat, garantint una experiència de conducció excepcionalment realista, immersiva i amb una precisió i reactivitat sense precedents.

Partners estratègics

El desenvolupament del projecte ha estat possible gràcies a Andorra Telecom, Crèdit Andorrà, Comú d’Andorra la Vella i Andorra Business, però també gràcies al suport estratègic de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA).

Tal i com ha assenyalat Enric Tarrado, president d’ACA CLUB: «Amb la inauguració d’aquest espai únic al nostre país mantenim la nostra aposta ferma en el món dels esports electrònics i en particular al sim racing. És un sector ple d’oportunitats que per a nosaltres està al nivell d’altres disciplines esportives

Els responsables dels diferents organismes que han col·laborat en fer possible aquest projecte

Suport i premi de la FIA

La Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), mitjançant el FIA Sport Grant Programme ha reconegut la tasca de l’ACA CLUB amb un premi a la innovació. I és que l’entitat ha complert tots els requisits del programa, com ara la transparència, la integritat i el joc net.

Estem molt orgullosos d’haver rebut aquest reconeixement de la FIA. Aquest reconeixement  no només és una dotació econòmica, sinó que també s’ha traduït en el seguiment i el suport de la FIA en tots els aspectes del projecte.” – comentava Tarrado.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/ Fotos. ACA