,

Albert Llovera afrontarà en dos dies el Ral·li Terras de Aboboreira

Albert Llovera-Claudi Ribeiro “Leites” (PCR Sport), han iniciat el llarg desplaçament que els portarà a la localitat d’Amarante, a 60 quilòmetres de Porto, per disputar el Ral·li Terras de Aboboreira

Aquesta serà la tercera prova del calendari de la Toyota Gazoo Iberian Racing Cup, prova que es disputarà el proper divendres i dissabte ( 28 i 29 d’abril).

L’equip de Grupo La Grajera, que disputarà per primera vegada aquesta prova, afronta el repte amb optimisme després del bon ral·li protagonitzat fa tres setmanes a Corunya.

“El bon feeling que va haver-hi amb “Leites”, més el fet d’haver obtingut les primeres referències en competició del Toyota Yaris, fa que em senti confiat en que continuarem progressant en aquesta segona prova” – comentava Llovera.

Els reconeixements, vitals!

Les cronometrades de la prova portuguesa són tota una novetat per al tàndem del Grup La Grajera. En la prova d’Amarante jugaran a favor seu les tres passades que podran fer amb el cotxe de carrer per les especials.

Llovera ja té alguna referència del recorregut en general, però serà durant la jornada i mitja de reconeixements quan es facin una idea real del traçat.

“Seran dos dies de treball intens. El que m’han comentat és que passarem per pistes de muntanya estretes i amb molta pedra solta i a vegades molt castigades per les pluges”

Dissabte la jornada decisiva

L’itinerari preparat pels membres de l’Automòbil Club d’Amarante té un recorregut total de 408,94 km, dels quals, 99,18 km són de velocitat.

El ral·li es disputa en dues etapes. A la primera (divendres dia 28), el centenar d’equips inscrits hauran de superar dos especials. Primer tocarà fer els 7,78 km de Baiao Vida Natural (dues vegades). Després, acabaran l’etapa inicial amb una única passada per l’especial espectacle de Baiao Sustentável (1,52 km).

Durant la jornada decisiva de competició (dissabte dia 29), els pilots que es mantinguin en la disputa del ral·li hauran de superar un bucle de tres especials: Aboboreira (16,65 km), Marao (7,44 km) i Amarante (16,96 km), aquesta última l’hauran de fer en dues ocasions.

El denominador comú d’aquests tres obstacles a superar no és altre que l’alçada a la que s’arriba, doncs en el cas d’Aboboreira i Amarante s’arriba quasi als 1000 metres d’alçada

El Toyota Yaris a punt!

Tot i no poder fer un test abans de marxar. A nivell de mecànica seran poques les novetats disponibles per als pilots del Grupo La Grajera.

Aquestes eren les paraules de Llovera al respecte: “Són poques, però les que hi ha són ben rebudes, sobretot pel que fa a les suspensions, tot i que han arribat amb el temps just de muntar-les i no hem pogut fer cap test. Gràcies en això a Amarante disposarem de les mateixes suspensions que els rivals. Crec que en un traçat com el que preveiem, les noves suspensions poden ser de gran ajuda” 

Horaris

L’inici de Rally Terras d’Aboboriera està previst a les 16.00 hores de divendres (dia 28). Arrencarà des del podi de sortida situat a Marco de Canaveses. La sortida de la segona etapa arribarà a partir de les 8.50 hores del dissabte (dia 29), des del parc d’assistència situat al pàrquing de l’empresa Metalocardoso.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport