,

Un cop de calor marca la cursa de Marc Font al Hard Enduro d’Orense

Marc Font (KTM) va completar en la 9a posició el Hard Enduro de A Peroxa (Orense), després de quasi haver d’abandonar a causa d’un cop de calor que va patir a mitja competició.

A partir d’aquest instant, el pilot de l’FMA va optar per continuar a un ritme més conservador per seguir ampliant la seva puntuació en la provisional del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Com ja haureu deduit, la prova gallega va estar marcada per la forta calor. El “forn” que acostuma a ser Orense a l’estiu, enguany va avançar-se uns quants mesos, fent que els pilots haguessin de competir amb temperatures properes als  30° i amb un percentatge molt alt d’humitat.

Un escenari espectacular

Els membres del Moto Club A Peroxa, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un recorregut de 6 km en zones de bosc amb pedres de tamany considerables i desnivells constants. En aquest traçat tant exigent van sumar-s’hi  les altes temperatures, fent que tot plegat acabés sent molt dur per als pilots.

A les dues mànegues de qualificació de dissabte (dia 15) les coses no van començar del tot bé per a l’andorrà. I és que a la primera mànega Font va protagonitzar una bona sortida, però la continuació no va ser tan positiva a causa de dues caigudes. Al final l’andorrà va marcar  aquesta primera mànega amb un crono de 12’04”903.

En la segona mànega tot va tornar a la normalitat. Font va marcar un crono de 11’17”123, situant-se a la sisena plaça en la classificació combinada.

La carrera

Diumenge va arribar l’hora de la veritat, és a dir,  la prova de 3 hores de durada en unes condicions de calor extrema.

Des de la mateixa sortida, el pilot de Zona Paddock89 va estar lluitant pel podi. Va estar intercanviant-se constantment posicions amb diferents rivals, tots ells però, sempre per darrere de Teodor Kabakchiev, que no va deixar anar el lideratge de la cursa en cap moment.

Malauradament, Font va haver de desistir al patir el cop de calor esmentat que va deixar-lo, literalment, KO. Així ens ho explicava: “De cop vaig trobar-me sense forces per poder seguir. Vaig intentar recuperar-me, però l’única cosa que vaig poder fer és continuar a ritme lent i intentar salvar alguns punts”.

Una vegada superada la prova d’Ourense, el Campionat d’Espanya de Hard Enduro queda en stand-by fins el mes d’Octubre, quan es disputarà l’última prova.

Classificació final:

  1. Teodor Kabakchiev (6 voltes) 3h31’13.323
  2. Marc Riba (5 v) 3h13’16.828
  3. Francesc Moret, (5 v) 3h26’42.673, …

9.  Marc Font (3 v) 3h13’38.102.

Enfocat en el Mundial

A partir d’ara el pilot de la FMA se centrarà en el Campionat d’Andorra d’Enducross i en la preparació de l’inici del Campionat del Món de Hard Enduro.

El primer repte mundial serà el Xross Hard Enduro Challenge – Sèrbia. La prova es disputarà del 17 al 20 de Maig a les muntanyes de Zlatibor, Tara, i Mokra Gora, a la península balcànica.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original /Fotos: Fotoesport