,

Tony Cachafeiro tanca el Campionat de València de Kàrting amb un nou podi

Aquest cap de setmana a València, Tony Cachafeiro ha finalitzat amb un nou podi el CKCV 2023. Després d’aquesta darrera cita a la Comunitat valenciana,  a la jove promesa del kàrting només li queda disputar dues curses del certamen europeu per concloure la temporada.

Classificació passada per aigua

Cachafeiro, que fa una setmana completava el seu primer any sencer al Campionat d’Espanya, fent-ho amb una victòria i un podi en vuit curses, ha tancat aquest cap de setmana a Zuera (Saragossa), el regional de la Comunitat Valenciana.

Tot i que un regional no és un nacional, el cas del certamen valencià té pràcticament el mateix valor. De fet, els tres primers classificats del certamen nacional (CEK), també van disputar aquest darrer meeting.

Als classificatoris, lluitant novament contra els millors pilots del panorama nacional, Cachafeiro va acabar situat a la sisena posició. S’ha de dir que durant el seu torn va ploure tot el temps, mentre que molts altres pilots van poder marcar els seus millors temps rodant en sec.

Dos podis a les dues curses

En tot cas, per a un pilot de la tenacitat del jove Cachafeiro, sortir des de la sisena posició és un gran avantatge, doncs està acostumat a fer remuntades des de molt més enrere. És així que a les dues carreres, tècnicament va acabar fent dos podis. Diem ‘tècnicament’ perquè a la primera cursa finalment va ser sancionat i va acabar situat al seté lloc final.

A la cursa 2 el d’MDC Racing va tornar a remuntar posicions protagonitzant de nou un pilotatge segur i molt ben estructurat que el va permetre acabar al segon lloc final.

Amb aquests darrers resultats, l’andorrà ha tancat l’any situat entre els quatre millors classificats.

Guanyant més que carreres

Més enllà dels podis i fins i tot del seu pilotatge, quelcom que en el món del kàrting ja és prou conegut, una de les notes més positives ha destacar del pilot aquest curs 2023 és la seva evolució personal. Ens referim al seu creixement a nivell relacional amb els d’MDC Racing, el seu equip, però també amb les circumstàncies tan variables que giren entorn a les competicions i que en el cas de nois tan jovenets, no són fàcils de gestionar.

Els directors d’MDC, juntament a Àngel Aviñó i Alberto Mico, el seu mecànic i el seu psicòleg respectivament, han aconseguit que Cachafeiro mostri una versió de si mateix molt més madura i professional. I és que si pilotant ja demostra un equilibri i fredor inusual en un pilot de tan sols 10 anys, la seva maduresa ‘entre bastidors’ també està evolucionant bé i ràpid.

Sense anar més lluny, tal i com comentaven des del seu equip, aquest cap de setmana això ha quedat clarament demostrat vista la seva progressió continua fins el final.

Està clar que aquesta és una carrera invisible i paral·lela a les curses. Una assignatura molt important per a qualsevol pilot que vulgui progressar amb fermesa en un esport tan exigent com ara aquest.

Portugal i Las Vegas

Un cop finalitzat el meeting valencià, Cachafeiro viatjarà directament al kartòdrom de Portimao (Portugal) per disputar el Mundial no oficial de kàrting: les IAME World Finals (IWF).

Després de Portugal, ja en ple mes de novembre, Cachafeiro finalitzarà la temporada a Las Vegas.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.