, ,

Llovera, 17è a la provisional, afrontarà demà la darrera etapa del Dakar

Dakar 2024.- A l’etapa d’avui, Albert Llovera, Margot Llobera i Marc Torres han deixat la localitat d’Al Ula per dirigir-se a Yanbu, en el transcurs d’una especial de 420 km i un curt enllaç de 107 km.

Val a dir que pràcticament tots els equips tenien marcada en vermell al llibre de ruta aquesta etapa, doncs com apuntàvem ahir, aquesta és una etapa coneguda per la quantitat de burxades que pateixen els vehicles a causa del terreny.

Amb ritme i amb el cap fred!

La tripulació del camió #619 ha salvat tots els obstacles del dia seguint l’estratègia de les darreres jornades, és a dir, mantenint un ritme molt regular i sense arriscar més del necessari. I és que en aquestes alçades, amb el final a tocar, s’ha de ser fred i fer les coses el més bé possible. Tot i això, com a totes les etapes, avui, risc de burxades al marge, també s’han trobat amb diferents contratemps que afortunadament han pogut resoldre sense veure’s massa afectats.

És així que finalment Llovera i els seus dos tripulants han creuat la línia d’arribada en una treballada 16a posició, després de parar el crono en 7h15’57”.

De sol a sol

“Molt trinxat. Sens dubte que aquesta edició 2024 està sent molt dura. En qualsevol cas, i vist lo dur que està sent aquest Dakar, estic molt satisfets de mantenir-nos a la 17a posició de la provisional quan ja estem a la recta final”.

A més de la duresa que tot plegat suposa per als pilots, a la vista de les incidències patides, està clar que les mecàniques també comencen a notar l’esforç de tants dies. En aquest sentit, l’Albert afegia que “avui hem perdut la pressió del turbo i això ha fet que superar alguna zona hagi està més complicat del que esperàvem. Després, a causa d’un toc amb una pedra una de les rodes del davant ha començat a perdre aire. Per això, durant uns quants quilòmetres el Marc l’ha hagut d’anar inflant periòdicament des de la cabina. Per acabar d’adobar-ho, un far del frontal superior se’ns ha despenjat, així que sí, el camió, com nosaltres, també pateix després de tants dies de carrera

Loprais guanya una etapa

Al final d’aquesta 11a etapa, Loprais-Valtr-Stross, han parat el crono en 5h18’50”, seguits de Mazik-Tomasek-Svando a 5’07” (5h23’57”). Amb un temps de 5h53’30”, el tercer lloc ha estat per a Valtr-Kilian-Kilian, de manera que aquesta etapa ha estat monopolitzada per un triplet de pilots txecs.

Amb tot, les diferències s’han mantingut en la què a priori ha estat l’última gran dificultat a superar d’aquesta edició Dakar 2024. Així doncs, Martin Mazik, amb dues hores d’avantatge respecte dels seus perseguidors immediats, sembla tenir quasi bé a la butxaca la victòria final.

Per la seva banda, Ales Loprais i Mitchel Van den Brink, separats per més de dues hores, són els candidats amb més butlletes per acompanyar Mazik al podi final.

Els darrers 328 km

El Dakar 2024 arribarà al seu final demà, un cop disputada la darrera etapa de 328 km. Segons l’organització, aquesta darrera jornada no és especialment exigent, encara que al Dakar, tots sabem que mai s’ha de donar res per fet abans d’hora!

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport