,

PAS DE GEGANT D’ÀLEX MACHADO A NIVELL INTERNACIONAL

Tant el subcampionat en les Winning Sèries Karting de 2010, com el títol de Campió d’Espanya 2012 en la categoria cadet ja queden ja una mica lluny, però lluny de quedar-se aquí, Àlex Machado segueix obrint-se camí en el món de la competició automobilística internacional.

En el decurs de la present temporada l’andorrà comptarà amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, un suport que l’ajudarà notablement per poder aconseguir els seus objectius. Aquests passen tant pel món del kàrting, com per aconseguir entrar en la Fòrmula 4, el seu gran objectiu per aquest 2021.

Del kàrting a l’F4

La temporada passada Machado ja va fer un primer pas per estar en les graelles dels campionats d’F4 de major notorietat, com ara el calendari anglès d’aquesta disciplina.

Un requisit imprescindible per poder presentar-se era no haver competit mai ni en monoplaces ni en turismes i Machado complia amb aquest condicionant. De fet, el pilot mai havia tingut ocasió de fer cap test amb aquesta mena de cotxes.

La seva presència l’any 2020 en el stage de Magny Cours, a França, no va ser fàcil,  però sí molt productiva i rendible esportivament.

Una cop acabada aquella estada, el pilot va manifestar que “em vaig adaptar bé al monoplaça i vaig anar superant eliminatòries fins arribar als quarts de final, el topall al què es podia arribar. Així va quedar  obert el pas per a la temporada següent en la què l’objectiu seria ja molt més exigent”

Objectiu: guanyar!

Sembla evident que per a aquesta temporada recent començada, l’objectiu serà precisament intentar guanyar a Magny Cours.

En aquest sentit, Machado té previst tornar a Magny Cours el proper mes d’abril per participar en un test previ a la disputa de la recta final de l’stage.

Si tenim en compte tot el que hi haurà en joc al mes de maig, és evident que  l’interès Machado per ser el millor a Magny Cours sigui total.

“Guanyar l’stage de l’F4 a Magny Cours pot canviar de manera radical la meva trajectòria esportiva. A més del fet d’iniciar-me en el campionat britànic d’F4, el guanyar m’obriria les portes de l’equip anglès CARLIN, equip pel què han passat alguns pilots que ara mateix estan a l’F1”

El kàrting continua en seva agenda.

Encara que l’F4 centrarà bona part dels seus esforços aquesta temporada, Àlex Machado no deixarà de costat les competicions de kàrting a Itàlia, on té un merescut reconeixement.

Formant part de l’equip VALTEX RACING TEAM disputarà les IAME Sèries Itàlia. Esporàdicament també estarà en la ROK Cup Itàlia:

“Així és. Disputarem les IAME , sent la ROK el certamen que ens servirà de complement per mantenir el ritme de competició. És evident que mantenir el millor to competitiu durant la temporada és l’objectiu”

A més, Machado afegia que  “també cal destacar que disputarem dos dels trofeus més prestigiosos i de més repercussió a nivell internacional del calendari italià. Es tracta del Trofeu Margutti i del Trofeu Indústria, que enguany celebra el seu 50 aniversari”

2021, una temporada clau!

Està clar que serà una temporada molt completa i com bé diu l’Àlex,  “podria ser un punt d’inflexió en la meva dilatada trajectòria esportiva”

Després d’una llarga pretemporada, el pilot començarà a competint aquest proper  cap de setmana a Cavanella (dies 20 i 21) en el primer meeting de les IAME Sèries Itàlia.

Per d’altres notícies dels nostres pilots en l’àmbit esportiu internacional, feu clic en aquest enllaç

Info original / Fotos. Fotoesport