,

3r i 4t lloc de Joan Vinyes a la Porsche Carrera Cup Benelux d’Spa-Francorchamps

Aquest passat cap de setmana (29 i 30 d’abril) Joan Vinyes va debutar a la Porsche Carrera Cup Benelux (categoria Pro-Am) amb una tercera i quarta posició a les dues proves disputades. Val a dir que les condicions climatològiques van ser molt canviants, un fet que les va fer especialment complicades. De fet, la pluja i el cotxe de seguretat van marcar ambdues curses.

Una edició 2023 complicada

Per a l’andorrà, aquesta primera cita al traçat d’Stavelot li ha servit per poder treure algunes conclusions d’aquesta recentment inaugurada Porsche Carrera Cup Benelux.

El nivell d’aquesta edició de la Copa Benelux ha pujat molt en comparació a la de l’any passat, sobretot en la categoria Pro. L’arribada de pilots joves però experimentats que no dubten a l’hora d’afrontar qualsevol situació per complicada que sigui, és un clar exemple. A l’edició 2022 els de la categoria Pro-Am podien entrar al Top10 de la classificació absoluta, enguany però, això serà més complicat”.

Sembla que a la Pro-Am la igualtat també serà una constant. Segons comentava el pilot d’Andorra la Vella “dels sis pilots que vam pujar al podi, tan sols Ryan Ratcliffe va aconseguir repetir a les dues carreres. Les diferències mínimes amb què es van saldar els entrenaments oficials és un altre detall que demostra que les posicions d’honor de les classificacions seran una tasca complicada d’assolir. Amb tota seguretat, nosaltres estarem a la lluita”.

Glorieux per davant als entrenaments oficials

A partir dels oficials els cronos van començar a ser decisius per al desenvolupament del meeting. Com esperava Vinyes, les diferències van ser mínimes. L’excepció va ser el pilot local Didier Glorieux, que a la seva millor volta va superar en 1” al seu rival més proper. A continuació, separats per unes dècimes va haver-hi quatre pilots, entre ells, Vinyes. Això deixava clar com podria ser el tarannà a les carreres, on els avançaments segur que serien complicats.

Cal esmentar que com sempre passa a Spa, les penalitzacions per “track limits” (quatre rodes per fora de la pista) van ser habituals. En aquest sentit, van ser diversos els pilots que per aquest motiu van veure anul·lats alguns dels seus cronos.

Pluja i Safety Car a la a carrera

En aquesta carrera inicial l’arribada a ‘la source’, el primer revolt del traçat, va suposar el primer contratemps per als organitzadors. I és que en aquest punt un toc entre varis pilots va provocar la primera sortida del SC a la pista.

L’habilitat de Vinyes va ser bàsica per aconseguir superar els obstacles que es va anar trobant, fins situar-se ràpidament a la tercera posició entre els Pro-Am. Quan l’SC es va retirar, van continuar les hostilitats.No obstant, el pilot de Baporo Motorsport va poder mantenir la posició. A manca de tres voltes per al final es va posar a ploure. En aquest context i com a conseqüència de diverses sortides de pista, va haver de tornar sortir l’SC. Des d’aquell moment la situació ja no va tornar a la normalitat i els cotxes van acabar la cursa travessant en formació la línia d’arribada darrere del cotxe de seguretat.

Així doncs, primer podi per a Joan Vinyes en la Porsche Carrera Cup Benelux 2023.

“Hem salvat una prova complicada”

A la segona carrera Vinyes va prendre la sortida des de l’onzena línia, això però, no va suposar-li cap hàndicap, doncs a la cinquena volta ja va situar-se a la tercera posició.

Malauradament, a partir d’aquell instant van començar els problemes per a l’andorrà, i és que entre el toc que va rebre d’un rival i l’estat de la pista, cada cop més seca, no va poder repetir podi i va entrar en cinquè lloc.

Tot i que va travessar la línia de meta en 5a posició entre els Pro-Am, una vegada aplicades les penalitzacions a alguns dels seus rivals, va acabar 4t.

El pilot es mostrava satisfet amb el resultat. Segons comentava “hem salvat amb un bon resultat una jornada molt complicada. Als moments previs a la sortida estava plovent i en conseqüència l’asfalt estava mullat. Vam sortir amb reglatges de pluja i just en aquest moment va deixar de ploure i la pista es va anar assecant. Em costava molt girar. Les últimes voltes han estat un malson”.

El segon meeting de la Porsche Carrera Club Benelux 2023 tindrà com a escenari el circuit de Hockenheim (Alemanya). La prova tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de juny.