,

Arrenca a SPA- Francorchamps el Trofeu Benelux per a Joan Vinyes

Al volant d’un Porsche 911 GT3 Cup, Joan Vinyes tornarà a visitar el circuit belga de Spa-Francorchamps, un dels “santuaris” de l’automobilisme europeu. I és que aquest cap de setmana participarà a la Porsche Carrera Cup 2023, un certamen que la passada temporada va disputar parcialment.

Més enllà d’Spa, el calendari del Trofeu Benelux de la marca d’Sttutgart tindrà lloc en altres escenaris també mitics. Del 9 a l’11 de juny serà el torn de Hockenheim a Alemanya. Després arribaran els meetings de Zandvoort i Assen als Països Baixos, el primer entre el 23 i el 25 de juny i el segon entre l’11 i el 13 d’agost. Els dos darrers meetings seran el de Zolder, Bèlgica (8 i el 10 de setembre) i finalment el del circuit austríac de Red Bull, que tindrà lloc del 22 al 24 de setembre.

El Porsche 911-992 GT3 Cup de Vinyes

Porsche 911-992 GT3 Cup

Val a dir que l’únic vehicle permès al Trofeu Benelux és el Porsche 911-992 GT3 Cup 2022. Equipa un motor boxer de sis cilindres refrigerat per aigua, instal·lat a la part posterior. La seva potència màxima és de 375 kW a 8400 rpm i el canvi és de tipus seqüencial amb 6 velocitats.

Més enllà del cotxe, Vinyes ens comentava un detall diferencial respecte de la passada edició del certamen: “enguany l’ABS estarà desconnectat!”

Dues visites a Spa en tres setmanes

Després del bon regust amb què va acabar la passada edició del Trofeu Benelux, Vinyes va prendre la decisió de repetir l’experiència. Així ens ho comentava: “La passada campanya em vaig quedar amb ganes de més. Per coincidències en l’agenda i també per no disposar de dos Porsche, amb en Jaume (Font), vam prendre la decisió de fer mig campionat tots dos”

“Aquest 2023 podrem disputar tots dos el meetings i ho farem a la categoria PRO-AM. El passat dia 7 d’abril, ja vam estar al test previ a l’inici de la Porsche Cup, precisament a Spa”.

És així que en un test, l’andorrà va tenir ocasió de superar amb el Porsche ‘Le Raidillon de l’Eau Rouge’, el mític revolt del circuit belga: “Va ser molt positiu estar a Spa pocs dies abans de començar el campionat. A més, vam tenir el suport d’algun pilot top de la marca alemanya i vam poder intercanviar impressions respecte de com negociar diferents punts crítics de traçat belga”.

Canvis per coincidència

De manera habitual, els meetings es fan en horari de cap de setmana, de divendres a diumenge.
Precisament el meeting inicial que es disputa a Spa serà l’excepció. I és que els diferents campionats que coincideixen el cap de setmana al traçat, ha obligat els organitzadors a avançar 24 hores l’inici de la competició.

Així doncs, les dues mànegues d’entrenaments lliures (de 40’ cadascuna), es disputaran dijous (dia 27) a partir de les 10.30 hores i de les 13.40 hores.

Divendres, les qualificacions

Durant el divendres (dia 28), els pilots també sortiran dues vegades a la pista. A partir de les 9.05 hores es correrà la mànega d’entrenaments de qualificació (35’). El millor temps serà el que decideixi la posició del pilot a la graella de la primera carrera, mentre que el segon millor crono servirà per establir la graella de la carrera de dissabte.

A les 14.40 arrencarà la primera de les dues carreres programades a 30’ + 1 volta. El meeting es tancarà dissabte a les 11.20, quan es disputarà de la segona carrera.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport