,

Marc Font es queda a mig fer a la 20a Red Bull Romaniacs de Sibiu

Una caiguda durant el pròleg, així com problemes greus de mecànica, han marcat l’actuació de Marc Font aquest cap de setmana a Sibiu (Romania).

Debut complicat

Després d’un inici prometedor el primer dia -amb caiguda inclosa-,  la següent jornada no va poder seguir com esperava l’andorrà, entre altres motius, com a conseqüència de la caiguda esmentada.

Per si això no fos suficient, la situació encara va complicar-se més en aquesta etapa, quan el motor de la KTM va indicar problemes greus. En conseqüència, al final Font va acabar el recorregut fora del marge establert.

Malgrat iniciar la tercera jornada de la prova, després de patir una nova caiguda per evitar colpejar un altre pilot que estava al terra, l’andorrà va desistir de continuar. I és que més enllà de la caiguda, el temps perdut a causa d’aquesta, la persistència dels problemes de mecànica que arrastrava i el fet que Font no estava en les millors condicions físiques, sobretot, per la deshidratació que va patir el dia anterior, van fer que el pilot acabés decidint abandonar.

La climatologia marca la prova

Els quasi 500 participants que van desplaçar-se fins a Sibiu van trobar-se amb una calor i un grau d’humitat altíssim. Per acabar d’adobar-ho, una forta tempesta va desencadenar-se durant la recta final de la primera etapa. A causa d’això, la dificultat natural dels recorreguts va veure’s fortament amplificada deixant les zones molt més malmeses del que s’esperava.

Bon inici, però…

El pilot del Principat va aconseguir finalitzar els pròlegs disputats a l’inici de l’esdeveniment, fent-ho en posicions que li permetien ser prou optimista.

Amb un millor crono de 53”557, Font va aconseguir la 24a posició al pròleg de Qualificació. En el següent round (Final), amb un acumulat de 13’17”723 a les 8 voltes disputades, Font va situar-se a la 22a plaça de la categoria GOLD.

La part negativa d’aquest primer dia i que pagaria els dies següents va ser la caiguda que va patir, que amb el pas del temps li passaria factura, tant per la caiguda, com per les hores que va passar sense poder beure. Tot i això, l’objectiu seguia passant per acabar els pròlegs per poder estar al podi de sortida de la primera etapa.

Amb un traçat de 150 km i grans desnivells, la primera etapa Marc Font la va començar amb molts ànims, tot i que ja notava que físicament no estava massa bé. A més, a les tres hores de carrera va arribar el primer contratemps mecànic.

Eliminació de les penalitzacions

Tot i això, Marc Font va completar el recorregut en 7h3’10”, un temps que va suposar-li penalització de 290’. De fet, només els catorze millors van aconseguir evitar el temps extra.

Cal esmentar que després de valorar la situació global que va provocar aquest allau de penalitzacions, al final els organitzadors van decidir no aplicar-les.

En tot cas, el desenvolupament de l’etapa següent tampoc va millorar les expectatives de Marc Font respecte al dia anterior. Malauradament, els problemes mecànics van anar a més i l’estat físic del pilot cada cop estava més al límit. Amb tot, va aconseguir arribar al “finish”, però amb el control ja tancat.

En aquest cas la penalització va ser de 295’.  En aquest context, qualsevol opció de recuperació era ja simplement impossible.

Malgrat tot, va intentar-ho

Tot i tenir-ho tot en contra, Marc Font va voler sortir a la tercera etapa i intentar fer el millor paper possible.

Tal i com ens va comentar acabada la cursa, tot just sortir, per evitar impactar amb un pilot accidentat vaig haver de tirar-me damunt d’unes pedres i la moto va patir les pitjors conseqüències. Vaig estar molt de temps arreglant els desperfectes per poder continuar. Un cop represa l’etapa vaig veure que el ritme que podia portar no em duia enlloc i vaig decidir abandonar. La veritat és que tal i com em trobava, crec que de totes maneres m’hagués estat impossible arribar al Finish”.

Next Stop: Hixpania Hard Enduro

Després de la Romaniacs, última prova europea del mundial HE, els pilots que segueix el campionat complet es desplaçaran al Canadà els dies 26 i 27 d’agost per a disputar la RED BULL Outliers.

Per la seva banda, Marc Font es reenganxarà al campionat a mitjans d’octubre (dies 13, 14 i 15) per disputar la Hixpania Hard Enduro.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport