,

4t lloc de Cardelús en la darrera prova de l’europeu de Moto2

Avui diumenge (30 d’octubre) Xavi Cardelús s’ha classificat en el 4t lloc en la que ha estat l’última prova del Moto2 European Championship aquesta temporada. La prova ha tingut lloc al Circuit Ricardo Tormo de València.

2a. línia de la graella

Gràcies als classificatoris d’ahir, on l’andorrà va fer 6è, el de Promoracing ha sortit  des de la segona filera de la graella de sortida en l’única cursa programada per avui.

Tot i fer una bona sortida, al final Cardelús ha completat la primera volta en el setè lloc.

Al llarg del primer terç de la prova, l’andorrà s’ha centrat en escalar posicions per mirar d’acostar-se als líders de la carrera el més ràpid possible, quelcom que ha pogut complir. I és que al marge de protagonitzar una escalada progressiva i sense fisures de pilotatge, ha acabat marcant una molt bona volta ràpida d’1’35.94.  De fet, aquest temps només ha estat superat per 1 dècima al llarg de la resta de la cursa.

Fregant el 3r lloc

El bon pilotatge que ha fet ha permès que el pilot se situés quart en la vuitena volta, contactant amb els tres primers pilots dues voltes més tard. Es així que en la desena volta Cardelús ha estat rodant a tocar del tercer lloc.

A cinc voltes del final però, l’andorrà ha acusat la intensitat  amb la què ha entomat la carrera i ha hagut de deixar d’atacar i mantenir-se ferm en la quarta posició. A més, el desgast dels pneumàtics ja era massa important. Per tot això, l’andorrà no ha volgut seguir arriscant i s’ha concentrat en mantenir la posició, quelcom que ha pogut fer sense massa problemes.

En paraules del pilot

Cardelús valorava així el que ha passat en l’última cursa de l’any:

L’objectiu d’avui era el podi. El quart lloc però, també és un bon resultat, sobretot si tenim en compte com ha anat la cursa. He estat remuntant al llarg de la primera part de la cursa fins arribar a les posicions de podi, però a les voltes finals l’esforç i el desgast dels pneumàtics m’han passat factura. Malgrat tot i precisament per com he corregut, la valoració del resultat és bona. Per tot, hem d’estar més que satisfets de com han anat les coses aquest diumenge”.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.