,

Cachafeiro tanca els regionals de Catalunya i València fregant el podi

Aquest darrer cap de setmana, Tony Cachafeiro va posar el punt i final als campionats regionals de València i Catalunya, amb la disputa a la pista internacional Lucas Guerrero de Xiva (València)  de la darrera prova vàlida de la temporada. Aclarir que la mateixa carrera va computar per amdós campionats en el cas d’alguns pilots, com va ser el cas de Cachafeiro.

Acabats ambdós certàmens, apartir d’ara el pilot podrà centrar-se plenament en la lluita pel títol del regional murcià.

5 llocs en una volta

En la que tot just era la tercera prova que disputava amb l’equip Kart Republic, l’andorrà va finalitzar en la 4a. posició en les dues carreres que van computar per al campionat català, i el dotzè per al valencià.

Per al jove pilot els resultats van ser molt bons, però les sensacions encara van ser millors. Diem això perquè en la primera carrera de diumenge, Cachafeiro va avançar fins a cinc posicions solament en l’última volta. Ho va fer dibuixant traçades molt intel·ligents i llegint –de forma gens habitual en un pilot de tan sols nou anys- com estava estructurada la cursa i conseqüentment com hauria fer per guanyar llocs amb seguretat i eficàcia.

Frec a frec amb Piñero

La segona carrera encara va ser millor i més espectacular. El gruix del grup va trencar-se en la mateixa l’arrencada i Cachafeiro va quedar despenjat al costat de Roc Piñera, bicampió de Catalunya i guanyador l’any passat del Campionat d’Espanya de Kàrting, per davant de Cachafeiro.
Piñera presentava un pilotatge fortament defensiu per no perdre la posició davant dels atacs de Cachafeiro. L’andorra, amb una paciència poc habitual en un nen de tan curta edat, va saber esperar fins el moment just per llançar-se a l’atac, robant la posició a Piñera en un adelantament tan ben pensat com ben executat.

Davant d’aquesta situació, Piñera va estar buscant el forat diverses vegades, inclós un bon intent a la triple chicane final. Cachafeiro però, amb molta sang freda va saber veure les intencions del rival i en una complicada contra-maniobra per fora, evitant qualsevol situació de risc amb la resta de rivals, va saber defensar la posició fins creuar la línia de meta per davant del bicampió.

Al novembre, punt i final

Cachafeiro tindrà el proper i últim repte de la temporada els dies 19 i 20 del proper mes de novembre. Serà un cap de setmana emocionant en el qual l’andorrà podria tancar l’exercici 2022 fent seu el títol regional murcià.

Vist el viscut en aquesta darrera cita, a Múrcia està clar que emoció no en faltarà!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.