, ,

Xavi Cardelús acaba en el 6è lloc al Moto2 de València

Xavi Cardelús s’ha classificat avui diumenge (21 de maig) al 6è lloc del Moto2 European Championship, prova disputada al Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.

El pilot de Promoràcing, que sortia des de la tercera línia de la graella (8è lloc), ha tingut força dificultats al llarg de tota la prova, de fet els ha tingut tot el cap de setmana. El principal problema ha estat amb el tren davanter de la Kalex. Aquest fet l’ha obligat a ser molt caute a l’hora d’arriscar apurant a les frenades, doncs la moto no responia com havia de fer-ho.

Per aquest motiu, l’andorrà ha optat per mantenir una estratègia conservadora en la que ha hagut d’equilibrar les opcions d’adelantament amb la seguretat de no cometre cap errada que el pogués fer perdre la posició. I és que donada la situació, el més assenyat passava per mantenir-se estable a la classificació provisional.

Bona sortida inicial

Tot i això, tot just arrencar l’andorrà ha sortit fort i al cap d’un parell de voltes ja havia remontat dues posicions, rodant al 6è lloc, mentre calibrava l’intent de superar els pilots que amb ell, lluitaven per afiliar-se al grup capdavanter. Finalment no ha pogut ser, doncs els problemes amb la Kalex, fèien molt arriscat qualsevol intent de seguir remuntant. 

Amb el 6è lloc assolit,  a la classificació provisional del campionat Cardelús continua quart amb 33 punts, a 3 del tercer classificat.

Cardelús explicava així la cursa d’avui: La d’avui ha estat una cursa complicada i el sisè lloc ha estat el millor que he pogut fer. Al llarg de tot el cap de setmana hem seguit una línia de treball amb la què no m’he acabat de sentir còmode. Avui hem decidit fer un pas enrere en la posada a punt, però tampoc ha acabat d’anar bé, doncs la moto se’m tancava de davant i m’he vist al terra cinc o sis vegades. En aquestes condicions m’ha resultat molt complicat acostar-me  les posicions de podi i més encara mirar d’acabar cinquè. Tal com anaven les coses, el resultat obtingut ha estat el millor possible, tenint en compte les circumstàncies

Next Stop: Jerez

La tercera prova del Moto2 tindrà el circuit de Jerez com a escenari. La prova es disputarà el primer cap de setmana de juny.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.