,

Amb un 15è lloc, Marc Font assoleix part del seu objectiu a l’Xcross de Zaltibor

Els germans Font van marxar de l’Xross Hard Enduro Challenge – Sèrbia, prova inicial del calendari del Campionat del Món de Hard Enduro, amb bons resultats, tot i que la climatologia, sumada a l’entorn complicat, els van posar les coses més difícils del que ja ho són naturalment en aquesta dura disciplina.

Marc Font va arribar a Zaltibor (Sèrbia) amb “els deures fets”, és a dir, llest i a punt per afrontar l’inici del Campionat de Món FIM de Hard Enduro. Tant va ser així que un cop finalitzada la competició, l’andorrà va endur-se la 15a posició de la categoria Sènior-PRO (16a absoluta). I és que l’andorrà va finalitzar de manera espectacular aquesta dura prova, aconseguint la 12a plaça a la jornada final.

Per la seva banda, el seu germà Miquel, que disputava la prova en la categoria EXPERT, va obtenir una meritòria 15a posició després d’aconseguir la 2a plaça a la qualificació (entre 79 pilots classificats) de l’etapa pròleg i superar una jornada molt complicada al llarg dels primers 100 quilòmetres de competició.

Marc Font fent malabars pels boscos serbis

Marc Font de menys a més

Durant la primera jornada, Marc Font va estar pendent de les verificacions i dels últims retocs a la seva KTM, abans de començar a competir al Pròleg Akrapovic. La competició es va iniciar amb la disputa de la mànega de qualificació, vàlida per definir la graella de sortida de la primera jornada, així com per participar a la carrera del pròleg, en la què només tindrien accés els 15 més ràpids de la qualificació.

A la segona volta al traçat espectacle muntat en ple centre de la localitat de Zaltibor, el pilot de ZonaPaddock va parar el crono en 1’01”89 . Amb aquest registre en Marc va situar-se a la 23a posició entre els 68 pilots classificats de la categoria.  Gràcies en això, Font s’assegurava un bon lloc de cara a l’ordre de sortida.

Pels boscos de la Sèrbia central

Amb la localitat de Zaltibor com a nucli central, els pilots van haver de superar les grans dificultats que tenien els recorreguts marcats per les muntanyes de les localitats de Zaltibor, Tara i Mokra Gora.

Com ja s’havia imaginat l’andorrà, les dificultats a superar van ser tan complicades, com densa i tancada és la foresta sèrbia de la regió: grans arbres, torrents, pedres de tota mena, zones de terra.. Per si no fos prou, la pluja, i el fred va acabar de dibuixar l’estructura del traçat que havien de superar els pilots.

Els primers 100 quilòmetres van començar a les 8 del matí de dijous dia 18. Moments d’incertesa que es van veure acompanyats pel fred i la pluja. En aquest sentit, el pilot de ZonaPaddock tenia clar que “començaré la competició a un ritme més aviat conservador. No sé el que m’espera. Segons vagi veient intentaré anar més de pressa”.

La mecànica marca la jornada

És així que sortint des de la 25a posició, el pilot de l’FMA va mantenir-se ferm a la posició fins al punt d’avituallament (Service point). A partir d’aquest instant va incrementar el ritme i va aconseguir completar la jornada, pujant del 25è lloc al 19è de la classificació absoluta, després de parar el crono a les 5h 07’35”41.

La segona jornada, també de 100 km, va seguir en la mateixa línia de dificultat, tant pel que feia al recorregut, com pel clima viscut. El canvi d’aquesta segona jornada va estar en com va afrontar-la el pilot. I és que l’andorrà va sortir decidit a escurçar diferències. Malauradament, alguns problemes mecànics van condicionar la seva actuació durant tota la jornada.

Al final, impotent i contrariat pel desenvolupament de l’etapa, Marc Font va veure com baixava fins a la 24a posició entre els PRO, després de parar el crono a les  4h 22’32”30. Malgrat tot, en l’acumulat Font se situava al 17è lloc, amb un temps total de 9h 37’03”75.

Marc Font enganxat en un tram del bosc

De cap, cap a l’última jornada

Fet aquest dibuix, estava clar que l’última etapa seria decisiva per poder aconseguir el seu objectiu. En aquest sentit, en Marc estava convençut que podia estar entre els 15 millors pilots de l’Absoluta

Dit i fet! A l’última jornada Marc Font va protagonitzar una excel·lent carrera, novament de 100 km! Tant va ser així que l’andorrà va fregar el Top10 a la categoria Sènior-PRO (12è a l’absoluta), amb un crono de 3h 27’04”44. Font va quedar-se a uns escassos 20’ del pilot britànic Graham Jarvis (10è), llegenda mundial en aquesta disciplina.

A la classificació final Sènior-PRO, Marc Font va acabar ocupant la 15a plaça, amb un temps acumulat de 13h 04’08”19.

Top15 per a Miquel Font

Com hem dit a la introducció, Miquel Font, germà d’en Marc, competia a la categoria EXPERT.  El pilot va acudir als Balcans sense un objectiu concret, de tal forma que haver acabat al Top15 de la categoria al final de les tres jornades, pot catalogar-se com un gran resultat.

“Molt content de com ha anat la carrera als boscos de Sèrbia. Al pròleg vaig lluitar per guanyar fins a l’últim moment, però no va poder ser. Al final, començar amb una segona posició també estava molt bé”

De cara a les carreres, en Miquel ens comentava així el viscut:

“El primer dia les coses no van anar tan bé. Amb pluja tot el dia, em va costar molt superar el traçat i al final vaig acabar a la 17a posició. A les dues carreres següents em vaig trobar molt més còmode i vaig millorar de manera considerable. Els dos dies vaig estar a prop del Top10 (12 i 11 respectivament). En l’acumulat dels cronos vaig situar-me a la 15a plaça. Sens dubte, el temps perdut durant el primer dia va ser decisiu de cara a millorar posicions a la classificació definitiva”.

Sense pressupost per a Àustria

La Red Bull Erzbergrodeo (Àustria), coneguda com la competició de motos offroad més famosa al món, arribarà el proper mes de juny (del 8 al 11), dins del marc del Campionat de Món de Hard Enduro. Així h comentava Marc Font:  “Malauradament, per manca de pressupost no podré desplaçar-me a Elsenerz (Àustria) on es disputa una de les proves més mítiques del hard enduro mundial.

Certament és una llàstima que al final l’andorrà no disposi del pressupost necessari, sobretot donades les bones actuacions, la seva implicació i les possibilitats que té en una disciplina tan dura com aquesta.

Next Stop, Itàlia

Així doncs, serà a principis de juliol (dies 7, 8 i 9 de juliol), quan els germans Font tornaran a competir. Serà a la bonica Toscana italiana, regió que acollirà el tercer meeting del calendari del Campionat del Món FIM de Hard Enduro.