,

Amb els 500X Hybrid i Tipo Hybrid, FIAT ja està 100% electrificada

  • FIAT completa l’electrificació de la seva gamma amb el llançament dels nous 500X Hybrid i Tipo Hybrid.
  • Amb l’eslògan “només és verd si és verd per a tot” la marca dóna un altre gran pas cap envers la mobilitat sostenible.
  • S’ha reduït el consum de combustible i les emissions fins a un 11%.
  • En termes de tecnologia de 48 volts, el 500X Hybrid i el Tipo Hybrid són els millors en els seus respectius segments.
  • Tots dos models ofereixen un alt grau de seguretat, gràcies al complet paquet de sistemes d’ajuda a la conducció que hi ha disponible (ADAS)

Amb l’electrificació dels nous 500X Hybrid i Tipo Hybrid, la gamma de models de la marca italiana FIAT ja està totalment electrificada.

El camí va començar amb el 500 Hybrid i el Panda Hybrid, als quals va seguir el 500 i l’Ulysse amb motor elèctric. Ara, amb el llançament dels nous 500X i el Tipo, ambdós equipats amb el nou motor híbrid de 48 volts, el catàleg de FIAT pot presumir de tenir en tots els seus models opcions electrificades.

Complint compromisos

La marca italiana ha complert així amb el seu compromís d’oferir com a mínim una versió de baixes emissions en tots els seus model, la qual cosa suposa un pas més en el camí cap a la transició energètica i la mobilitat sostenible de la indústria automobilística.

En paraules de Olivier François, CEO de Fiat i CMO de Stellantis: “Amb el llançament dels nous 500X Hybrid i Tipo Hybrid amb tecnologia híbrida de 48 volts, la gamma FIAT està completament electrificada. Ara podem oferir a tots els nostres clients una solució de mobilitat sostenible, siguin quines siguin les seves necessitats de mobilitat. A més podem fer-ho amb una tecnologia senzilla i a un cost molt assequible

Un gran pas endavant

Certament, amb l’arribada dels nous 500X Hybrid i Tipo Hybrid, la marca ha fet un altre gran pas en la seva estratègia per a satisfer la creixent demanda de cotxes mediambientalment flexibles.

El nou motor que equipen els dos models no solament és mediambientalment sostenible, també és molt assequible gràcies al seu baix cost de funcionament. Aquest nou motor també abandera la tecnologia d’última generació de FIAT, una tecnologia destinada a ser senzilla i a estar centrada en les persones, doncs, entre altres aspectes, no requereix instruccions complicades per poder ser aplicada.

FIAT 500X Hybrid

Combinació magistral

El secret de les prestacions del 500X Hybrid i Tipo Hybrid està en la sinergia entre el motor FireFly d’última generació, un turbo gasolina de 4 cilindres i 1.5 litres que pot desenvolupar fins a 97 kW (130 CV) i 240 Nm de par motor, i el motor elèctric de 48 volts i 15 kW controlat pel nou canvi automàtic de doble embragatge de 7 velocitats.

La potència del FireFly està recolzada per un motor 100% elèctric (BSG) amb arrencada silenciosa, i per l’e-motor, que millora l’eficiència i la dinàmica del vehicle. D’aquesta manera, el cotxe pot viatjar amb el motor de combustió interna apagat.

Desconnexió= estalvi

Aquest és el primer propulsor FIAT Hybrid que utilitza el motor elèctric desconnectant completament el motor de gasolina. Tant és així que el motor de combustió pot romandre inactiu fins a un 47% del temps (segons el cicle total WLTP).  Només en cicle urbà, el percentatge ascendeix fins a un 62%.

Com a resultat, el nou Hybrid de 48 volts és un motor de gasolina que consumeix menys que un dièsel en cicle urbà:

  • 4,7 litres* als 100 km, enfront dels 5 litres del motor dièsel 1.6 del Tipus.
  • 5,1 litres* als 100 km enfront dels 5,4 litres del motor dièsel 1.6 del 500X.
*(sempre segons cicle WLTP)

Els avantatges del nou motor 1.5 T4 Hybrid de 48 volts són fins i tot més grans que les de l’anterior 1.3 T4 (500X). I és que en la nova versió les emissions de CO2 són fins a un 11% inferiors. A més, el cotxe és molt prestacional i molt agradable de conduir atès que les transicions entre el motor elèctric i el motor de combustió són pràcticament imperceptibles.

0 a 100 en 9 segons

Val a dir que gràcies en aquest motor, l’acceleració per pujar de 0 a 100 km/h és de tan sols 9 segons en el cas del FIAT Tipo, i de 9,4 segons en el del 500X. I tot això contant que tots dos disposen de tot el par de l’e-motor de manera instantània.

Precisament per això s’aconsegueixen ràpidament les prestacions del motor de combustió quan torna a posar-se en marxa i s’optimitza el rendiment, assegurant una resposta ràpida tan bon punt s’accelera.

Finalment, esmentar que l’e-motor actua per a canviar el punt de funcionament del motor de combustió. Això assegura que pugui aconseguir la màxima eficiència fins i tot amb el motor fred. Aquesta funció accelera la transició d’escalfament del catalitzador, la qual cosa implica més avantatges en termes de consum de combustible i d’emissions.

Funcions i conducció elèctrica

El subministrament d’energia híbrida té múltiples avantatges en els dos nous models. Entre elles destaca l’arrencada en mode 100% elèctric, que és summament suau, silenciós i no malgasta gasolina. Així mateix, el cotxe pot continuar rodant elèctricament segons la demanda de potència i el nivell de càrrega de la bateria.

El subministrament d’energia elèctrica també es pot utilitzar per a l’anomenada funció ‘e-creeping’, duent a terme una sèrie de moviments curts cap endavant sense trepitjar l’accelerador, per exemple, en un embús.

El cotxe també es pot estacionar en mode 100% elèctric, ja sigui anant en primera o en marxa enrere (e-pàrquing). A més, el subministrament d’energia híbrida està dissenyat per poder recuperar energia tant durant la frenada, com durant les desacceleracions.

Els avantatges d’aquesta tecnologia són immediates: menys emissions, més respecte pel medi ambient, menys contaminació acústica, més confort i més diversió. I és que gràcies a la fluïdesa del canvi automàtic i a la capacitat de resposta del subministrament d’energia, conduir és realment gratificant i divertit, sobretot si a més de tot això, tot just estem consumint combustible.

En resum: aquestes característiques fan que la nova tecnologia que equipen tant el 500X com el Tipo, hagi convertit al seu motor híbrid de 48 volts en un dels millors del seus respectius segments (B i C).

FIAT 500X Hybrid

Fiat 500X Hybrid: el crossover

El 500X Hybrid es presenta com el cotxe ideal per als que busquen un estil únic. Gent que es mou diàriament per la ciutat, però que també els agrada sortir més enllà i vol fer-ho sense restriccions. De tots, el jovent són els que dediquen més temps i atenció a les noves tecnologies, i els que més es fixen en tot el referent a la sostenibilitat i al consum.

Per això, al 500X Hybrid, que des del seu llançament (ara fa 7 anys) sempre ha estat al Top 10 del seu segment, no li fa ombra ningú, tot el contrari!

Un cotxe que captiva

Aquest utilitari de mig volum compta amb una taxa de captivació de més del 60% enfront els models de la competència. És l’únic utilitari dotat de capota tova i l’únic model del seu segment amb rellevància social gràcies a la col·laboració amb (RED).

A més, ara la versió Híbrida del 500X presenta el nou canvi automàtic de doble embragatge de 7 velocitats.

L’aspecte exterior també s’ha renovat amb el llançament del Model Year 2022. El nou logotip “500” del frontal i la inscripció dinàmica “FIAT” del darrere, són dos detalls de disseny que fan que el 500X sigui encara més contemporani.

4 nivells d’equipament

Disponible en els nivells d’equipament, Cult, Club, Cross i Sport, i amb dues variants de carrosseria (berlina i Dolcevita amb capota tova), la gamma 500X inclou dos motors. D’una banda tenim l’1.0 GSE T3 de 88 kW (120 CV) de tracció davantera. Per l’altre està l’1.6 MULTIJET II de 97 kW (130 CV).

Juntament amb la nova versió híbrida, aquests motors conformen una oferta amb la qual satisfer la necessitat i expectatives dels clients està més que garantit.

Interior FIAT 500X Hybrid

Tens familia? Tipo Hybrid

El Tipo Hybrid és el vehicle ideal per a famílies que busquen un automòbil versàtil i funcional. Un cotxe que satisfaci les seves necessitats de viatge diaris.

A nivell de confort al volant, cal destacar que la marca ha reintroduït en la gamma el canvi automàtic.

El Tipo és un vehicle per fer-ho tot! És una bona opció tant per poder desplaçar-se pel centre urbà de la ciutat, com per viatjar. És un model pràctic, espaiós, versàtil i el més important, respectuós amb el medi ambient.

4 acabats

Està disponible amb quatre nivells d’equipament: Tipo, City Life, City Cross i Cross. Tots estan disponibles amb la variant de carrosseria berlina i amb l’Station Wagon, l’opció més espaiosa.

La gamma de motors inclou, a més de la versió híbrida, una opció amb un motor de gasolina 1.0 T3 de 73 kW (100 CV), i dos motors dièsel: un 1.3 de 70 kW (95 CV) i un 1.6 de 97 kW (130 CV).

Sistemes ADAS

En termes de seguretat avançada, tant el FIAT 500X Hybrid com el Tipus Hybrid estan en el més alt dels seus respectius segments pel que fa a sistemes avançats d’ajuda al conductor (ADAS).

Entre les principals característiques de seguretat disponibles, destacarem:

  • Sistema d’alerta per cansament: Incorporada ara en el 500X Hybrid (i en el Tipo des de 2020), serveix per a detectar els signes de cansament del conductor. Quan ho fa, el sistema envia un advertiment acústic i visual al panell d’instruments i recomana al conductor que pari a descansar.
  • Frenada autònoma d’emergència. El sistema frena automàticament per  evitar o minimitzar els efectes d’una col·lisió amb el vehicle precedent. Actua  fins i tot si el conductor no duu a terme cap acció. Abans que s’activi per complet, el sistema envia un senyal acústic i visual al panell d’instruments. Si no hi ha reacció, el sistema frenarà lleugerament com a advertiment.
  • Sistema de reconeixement de senyals de trànsit.
  • Assistent de velocitat intel·ligent. Aquest assistent recomana al conductor observar el límit de velocitat quan anem a una velocitat inadequada.
  • Sistema de control de manteniment del cotxe en el carril.
  • Llums de carretera adaptatives per garantir una millor visibilitat al conduir de nit. Inclou encesa automàtica de les llargues quan no venen cotxes de front.
  • Detecció d’angle mort. Aquest sistema utilitza sensors ultrasònics per a controlar els angles morts i avisar de qualsevol obstacle mitjançant una llum d’advertiment triangular visible en el mirall retrovisor.

FIAT Tipo Hybrid

Per facilitar que mentre viatgem la vida sigui el més pràctica i senzilla possible, FIAT ha incorporat una sèrie de sistemes i ajudes. Per exemple, hi ha un sistema d’obertura i arrencada sense clau, càmera de visió posterior i un carregador inalàmbric per a mòbils (només disponible en el Tipo Hybrid).

En poc més de dos mesos

Les comandes tant del Fiat 500X Hybrid com del Tipo Hybrid s’acaben d’obrir aquest mateix mes de febrer en els principals mercats europeus, inclós el d’Andorra. L’arribada als concessionaris està prevista entre març i abril.

Si voleu saber quina és la programació i disponibilitat prevista de cara a Andorra, dirigiu-vos a CIMEX Auto, ells podran donar-vos tota la informació amb més precisió.

CIMEX Auto està a l’Av. d’Enclar, 98 de Sta. Coloma. Tel. +376 720955

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

FIAT Tipo Hybrid

Fotos. Stellantis / FIAT