,

Les ANDBANK GSeries 2024 comencen amb bones perspectives

Les ANDBANK GSeries 2024 van començar aquest passat cap de setmana al Circuit Andorra – Pas de la Casa, oferint, com sempre, grans dosi d’adrenalina i d’espectacle al públic present.

Més enllà de la neu, no massa abundant tot i les nevades, el debut de les AndbankGSeries 2024 a més de gaudir d’una climatologia molt favorable, quelcom que per al públic present sempre és d’agrair, va estar a l’alçada de les circumstàncies gràcies a la feina feta pels responsables del circuit andorrà.

Pel que fa als als pilots, enguany aquesta nova edició presentava moltes cares conegudes tant a Side by Side (SBS), com als ICE Gladiators. A més, la competició també va arrencar amb una graella totalment nova pel que fa a la Clio ICE Trophy.

El SBS de José Roger

Jose Roger, Volikan Isik i Cristian España

Jose Roger va ser el guanyador entre els buggies, mentre que el pilot turc Volikan Isik va guanyar entre els que van competir al volant d’un R/Clio Rally5. Pel que fa a als Ice Gladiators, l’andorrà Cristian España va guanyar per partida doble aquest round inaugural.

Respecte de la preparació del circuit, aquest any les temperatures són molt més altes del que haurien de ser, prou que ho sabem tots. Fa unes setmanes vam poder parlar amb Marc Gutierrez “Guti” (responsable de l’equip de pista del Circuit Andorra) sobre el que això representa a l’hora de preparar i mantenir el traçat a punt.

Tal i com ens comentava Gutierrez en aquells moments, “estem intentant mantenir l’activitat de sempre, fent-ho amb menys de 10 cm de gel i amb algunes zones on ja es veu l’asfalt.  En tot cas, som optimistes i esperem que la “meteo” farà un gir de cara a gener”.

Poc fred i poca neu

Gutierrez la va encertar pel que fa a la baixada de les temperatures, però l’altre factor, les nevades, tot i arribar, tampoc no van ser massa abundants. Amb tot però, la situació ha millorat, cosa que tal i com ampliava Gutierrez, “ha permés a l’equip de manteniment poder treballar pràcticament les 24 hores del dia i això s’ha notat tant al gel acumulat com a la seguretat de la pista”

El Clio de Charlie Freard, guanyador de la Final A

Clio ICE Trophy: Incertesa fins al final.

Amb 16 pilots que encara no havien competit a la pista del Port d’Envalira, es feia difícil preveure com es desenvoluparia el primer meeting d’aquesta categoria.

A les mànegues de qualificació van ser els pilots del Team Puzzle Motorsport els qui van prendre l’avantatge, sent Volikan Isik (Clio #14) el millor posicionat. Darrere d’Isik va situar-se  l’espanyol Daniel del Villar (Clio #13).

Arribades les finals, tot semblava estar entre Isik i Del Villar, però la situació va donar un gir completament inesperat. Diem això perquè contra tot pronòstic, els guanyadors van ser Charlie Freard a la Final A i Alberto Otero a la B.

Amb els 25 punts acumulats pel seu triomf, Otero va passar a ocupar la segona plaça de la G1, seguit de Freard al tercer lloc, mentre que Volikan Isik va quedar primer, tot i que per tan sols dos punts de diferència.

Duel entre Roger i Lascorz a SBS

José Roger (Canam #1), campió 2023 de la categoria, i Joan Lascorz (Canam #17), també gran protagonista la temporada passada, van tornar a demostrar que estan en condicions de lluitar pel triomf de les AndbankGSeries 2024.

Amb un temps de 51’’815 a la mànega qualificativa, José Roger va ser l’únic a baixar dels 52”.  Per la seva banda, Lascorz (52”085) van ocupar la primera i segona plaça respectivament, amb una diferència inferior a les tres dècimes.

D’aquesta manera, les finals serien les que dictarien sentència. A la Final B Jesus Cucharrera (Canam #1) va superar Lascorz i va posar en safata el triomf a José Roger, company seu d’equip. De fet, J. Roger no va tenir gaires dificultats per poder superar Aleix Teixidor a la final A.
Així doncs, el primer podi SBS de la temporada va ser per a José Roger (1r), Joan Lascorz (2n) i Aleix Teixidor (3r).

ICE Gladiators. Cristian Espanya arrasa

L’experimentat pilot de l’FMA, Cristian España (Beta), va ser el doble guanyador de les curses inicials dels ICE Gladiators 2024.

España va guanyar la primera cursa després d’una espectacular lluita amb Blai Trias, l’únic pilot de la graella que competia amb una moto elèctrica. El frec a frec entre els dos pilots va durar fins a meitat de carrera (6 voltes), moment en què el pilot andorrà va agafar una lleugera distància que va saber administrar fins a creuar la línia d’arribada. Xavi España, que va estar a punt de sorprendre Trias, va acabar situaant-se al tercer lloc d’aquesta carrera inicial.

Cristian España en primer pla

A la segona cursa el triomf se’l van estar disputant els dos germans España, que van completar les 10 voltes del recorregut separats per tan sols mig segon.

Un altre excampió de l’especialitat, Maxime Emery, va acabar a la tercera posició, però a gairebé 10” del guanyador.

Marc Font: calendaris enfrontats

Marc Font, guanyador del títol la temporada passada, no va poder estar present en aquesta primera cita a causa dels compromisos que té al Campionat d’Espanya de Hard Enduro, el qual coincidia amb l’inici dels Ice Gladiators.

Per a mi l’ICE Gladiators era el campionat de casa. A més, em servia com a posada a punt per poder iniciar la temporada “regular” en plena forma. Aquest 2024 coincideixen les dues primeres proves del Campionat d’Espanya de Hard Enduro amb la G1 i la G4. Una llàstima”

I això és tot pel que fa a la G1. El proper dissabte es disputarà el segon meeting de les AndbankGSeries. Us ho perdreu?