,

Arrenca la temporada del Campionat francés d’F4 per a Frank Porté

Ahir dilluns 25 de març a la planta baixa del centre comercial Illa Carlemany, va tenir lloc la presentació del programa esportiu 2024 del pilot andorrà d’F4, Frank Porté.  

Aquest any l’andorrà tornarà a combinar aquesta modalitat de velocitat -pas obligat camí de la Fòrmula 1-  disputant dos campionats ben diferents, l’FFSA F4, el campionat francés d’F4 i el primer campionat virtual iRacing, també d’F4.

L’any passat l’andorrà ja va incorporar-se tant a l’equip de l’ACA eSports TEAM, com al prestigiós campionat francès FFSA F4. En aquest darrer, tot i no comptar amb quasi gens d’experiència de pilotatge real, l’any passat va demostrar ser un pilot amb molt a dir en aquesta exigent i complicada disciplina.

Frank Porte (esquerra) i Toti Sasplugues en un moment de la presentació

Un 2024 sense treva

Entre els dos campionats, real i virtual, aquest any Porté tornarà a complir amb un exigent calendari esportiu, però lluny d’arronssar-se, l’andorrà està impacient per començar.

És així que la setmana vinent l’andorrà tornarà a a estar a la primera de les set graelles de sortida del prestigiós campionat francès d’F4. I és que dissabte dia 30 arrencarà a Nogaro el primer dels set meetings.

Estem segurs que aquest serà un campionat en el què el pilot del Principat tindrà molt a dir, doncs amb l’experiència acumulada l’any passat, les coses pinten diferents. En aquest sentit, destacar que als darrers entrenaments oficials Porté va fer el segon millor temps, superant rivals que aparentment hauríen de ser superiors a ell, pel simple fet que encara acumulen molta més experiència que ell.

Del món digital al real!

Pels qui no el coneixeu encara, Frank Porté va començar la seva formació com a pilot a l’ACA eSports ACADEMY. En poc temps, no solament va demostrar les seves aptituds i capacitat d’aprenentatge, també el seu compromís i dedicació. En valorar-ho tot, la direcció de l’ACA eSports va decidir incorporar-lo com a membre de l’ACA eSports TEAM. És així que el pilot va iniciar-se activament al campionat virtual racing, començant una aventura al’F4 que en poc temps aniria molt més enllà!

Al cap del temps i gràcies a l’empenta i suport dels seus pares, més la confiança que inspirava en persones properes al seu cercle personal, en Frank Porté va aconseguir l’any passat el suport necessari per poder fer front a uns tests d’F4 al circuit de Le Mans. Per a sorpresa de tots, el pilot, que tot just comptava amb 16 anys i cap experiència real de pilotatge, va aconseguir fer uns excel·lents registres. Gràcies en això, després de lluitar-ho de valent  l’andorrà va poder aconseguir el necessari per entrar al prestigiós campionat francès d’F4 i a la seva acadèmia de formació de pilots.

Frank Porté explicant el programa

El primer graó cap a l’F1

Tots sabem que per poder arribar a l’F1, quelcom realment molt difícil, més enllà de l’enorme pressupost que implica, cal passar sí o sí per l’F4, l’F3 i finalment l’F2. La majoria de pilots que aconsegueixen començar pel graó inicial, l’F4, arriben en aquest primer estadi acumulant molts anys al món del kàrting.

Com ja hem dit, en Frank va accedir a l’F4 sense quasi experiència de pilotatge, més enllà d’alguna carrera de gel al Circuit Andorra-Pas de la Casa. Aparentment, això hauria d’haver suposat un greu desavantatge respecte de la resta de companys de l’FFSA Academy, doncs tot acumulen anys molts de kàrting i alguns d’ells fins i tot alguna temporada a l’F4.

Doncs bé, la realitat un cop conclós aquell primer any a l’acadèmia d’F4 és que l’andorrà va estar a l’altura de les circumstàncies al campionat, superant amb escreix els resultats que s’esperava d’ell. 

Gràcies al compromís i l’esforç que va dur a terme durant tot l’any passat, aquest any torna a tenir un nou campionat pel davant i segur que amb tot el que ha aprés, enguany serà un dels pilots destacats al certamen francés.

Un pilot amb tot el necessari

Respecte a la ràpida evolució del jove pilot, Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA CLUB, explicava que: «en Frank és un pilot que reuneix totes les condicions per ser un professional en aquest àmbit. A l’ACA eSports ha fet una evolució molt ràpida, té disciplina, molta immediatesa en la capacitat d’anàlisi, escolta i aprèn molt ràpid”

Pel que fa al suport necessari per poder afrontar el millor possible el repte 2024, Sasplugues afegia que “des del projecte ACA eSports i des de la Federació Nacional d’Automobilisme li donarem tot el suport necessari: les hores de dedicació amb el seu coach esportiu Alvaro Otero, les sessions amb el psicòleg esportiu, Sergi Marsal, amb el preparador físic, Kilian Folguera i amb Lucila To, l’optometrista. També li facilitarem el màxim possible els entrenaments necessaris al simulador per poder preparar les curses de l’FFSA F4»

Val a dir que als entrenaments previs del campionat francès, l’andorrà va fer-se amb el segon millor temps, una dada que, sense fer volar coloms abans d’hora, indica que aquest segon any el pilot, la seva família i de fet tota Andorra podríem viure al seu costat un campionat d’F4 molt emocionant.

Molta sort Frank. T’has guanyat tot el que tens pel davant.

Calendari F4 2024

  • Nogaro del 30 de març a l’1 d’abril.
  • Lédenon del 10 al 12 de maig.
  • Spa-Francorchamps (BEL), del 21 al 23 de juny.
  • Nürburgring (DEU), del 26 al 28 de juliol.
  • Magny-Cours del 23 al 25 d’agost.
  • Dijon del 13 al 15 de setembre.
  • Le Castellet del 4 al 6 d’octubre.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.